Надал vs. Федерер

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Според мене заврши лутото ривалство, или подобро кажано нема да биди толку изразено во сезоните кои претстојат... Тука се низа други играчи кои се на истото ниво на игра и ќе биде многу интересно. Но ривалството на Надал и Федерер е завршено според мене.

P

PewDiePie

Гостин
Најголемото ривалство во тенисот воопшто.Иако Федерер ми е омилен тенисер уживам да ги гледам тие трилер натпревари со Надал,и се надевам дека оваа година ќе имаме мошност да ги гледаме во повеќе финалиња еден против друг.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Федерер играше за 3 место на Абу Даби денес, го победи Ферер 6-1 7-5.
Надал го победи Содерлинг во финалето, со 7-6 7-5.
Да не изгубеше вчера Федерер од Содерлинг ќе се сретнеа во финале, останува да чекаме следна средба.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Браво за НАДАЛ !!!

Како само се справуваше со брзите и прецизните топки на Содерлинг, страв ми беше малку пак да не изгуби ама се држаше. На крај краева многу се изнамачи за да го победи, ама сепак се виде кој е подобар !!!

VAMOS RAFA !!! :vozbud:

B

BBlisto

Гостин
не сум фан на Надал, ама Федерер е лигле невидено што не можам да го поднесам...само плаче...и да победи и да изгуби он плаче...многу лигав тип ми е...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Честитки за Рафа, штета што немаше финале меѓу двајцата, или меч за 3 место, ама тоа е, да се надеваме на некој историски меч годинава меѓу нив двајца... :smir:

P

PewDiePie

Гостин
не сум фан на Надал, ама Федерер е лигле невидено што не можам да го поднесам...само плаче...и да победи и да изгуби он плаче...многу лигав тип ми е...
Само плаче??? ВТФ? И ти ке плачеш да освоиш гренд слем а камо ли 15 :tapp: :uvo:

Blue_Boy

THE WAY I AM
Член од
29 октомври 2009
Мислења
345
Поени од реакции
33
Јас навивам за Федерер,и се надевам дека на следниот грем слем во Австралија ќе се сретнат во финалето и ќе гледаме супер тенис.

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
Слабо ги Разликуваш Федерер и Надал а?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Мислам конечно ќе се случи во недела. =)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Многу тешко да се сретнат, ама многу би сакал.
Федерер има многу голема пречка, што мора да ја помине ако сака финале.
Од друга страна на Надал со неговата игра не треба да има МНОГУ големи проблеми, така да Федерер ако победи ќе гледаме добро финале.:)

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Сите љубители на тенисот се надеваме на таа сензација за утре:pipi:
Федерер ќе има доста проблеми вечерва, а Надал сеа ќе си го исплеска Алмагро ПОШТЕНО:wink:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.863
Мислам конечно ќе се случи во недела. =)
У шо се кладиме оти едниот ќе испадне денес?

Многу турнири во минатата година така стигаа до 1/2 финале двајцата и таман си вика човек ај сеа у финале Надал-Федерер мераци..едниот ќе излезе...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
У шо се кладиме оти едниот ќе испадне денес?

Многу турнири во минатата година така стигаа до 1/2 финале двајцата и таман си вика човек ај сеа у финале Надал-Федерер мераци..едниот ќе излезе...
Надал ќе се пласира за Федерер тешко има добар тенисер пред него вчера го згази Мареј..ако сакаш да се кладиме за Надал дека ќе оди ја сум ти дека не слободно пиши на профил :)

Kajgana Shop

На врв Bottom