Надал vs. Федерер

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Кои морници ме пролазија кога се расплака Федерер значи човекот е голем фер плеј,а особено кога кажа God,it's killin'me уф уф уф тоа беше крај...а за Рафа може едниствено да се каже дека е оправдано No.1 во светот сепак браво за двајцата големи спортисти...:)

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Се наежав кога се расплака Федерер.
Навивав за него и многу ми е криво шо изгуби, и тие зборови кога ги изговори и јас за малце шо не се расплакав. Му се восхитувам на тој човек, бидејќи знае да цени , игра фер и 5 години да си на врвот не е малце. Секоја чест на Надал за победата и секоја чест на Федерер за тоа на кој начин го прифати поразот.

С

сашенко

Гостин
Навивам за Надал повеке од 4 години и стварно многу напредуваше и заслужи се што освои.Ама кога го видов Федерер како плаче жими се и јас ке заплакав со него.Стварно бесе жално да се гледа ама секоја чест на него зашто се врати кај микрофонот и му честита на Надал како што треба и како што би направил секој спортист.Многу го почитувам Федерер иако сум за Надал и се надевам дека ке освои усте два гренд слема зашто Федерер е најдобар на сите времиња а ако сака да го докаже тоа и со рушење на рекордот на Сампрас "GOOD LUCK FEDERER".

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Навивам за Надал повеке од 4 години и стварно многу напредуваше и заслужи се што освои.Ама кога го видов Федерер како плаче жими се и јас ке заплакав со него.Стварно бесе жално да се гледа ама секоја чест на него зашто се врати кај микрофонот и му честита на Надал како што треба и како што би направил секој спортист.Многу го почитувам Федерер иако сум за Надал и се надевам дека ке освои усте два гренд слема зашто Федерер е најдобар на сите времиња а ако сака да го докаже тоа и со рушење на рекордот на Сампрас "GOOD LUCK FEDERER".

Се гледа дека си вистински фан на Надал,и добар познавач на тенисот.И сосема се согласувам со тебе.Јас сум голем фан на Федерер,но секоја почит за моменталната игра на Надал,одлично.И јас искрено се надевам дека ке го сруши рекордот.Федерер ми е прав наследник на Сампрас,впрочем и Федерер беше тој кој на 19 години го симна Сампрас од тронот токму на Вимблдон.

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Федерер ќе го престигне ама проблемот е што Надал ќе го престигне и него не ни бега времето:wink:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
На федерер му помина времето. Можи да игра уште ама не вервам дека уште многу ке го победва Надал.
И навивам за Надал. Некако порано Федерер многу беше арогантен според мене.
Ама виде дека Надал сепак излезе појак од него и му честита. :toe:

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Кога е следниот ГРЕНД СЛЕМ ?
Ccccccccc vazno gledate Tenis so e najbitno, i se kurcate tuka na forum koj e pojak, pa imas internet napisi, snajdi se ke znaes od mene da znaas vo godinata imas 4 Grend Slema 1. Hard...2.Clay....3.Gras....4.Hard....ili Avstralija, Roland Garod, Wimbldon i Us Open

На федерер му помина времето. Можи да игра уште ама не вервам дека уште многу ке го победва Надал.
И навивам за Надал. Некако порано Федерер многу беше арогантен според мене.
Ама виде дека Надал сепак излезе појак од него и му честита. :toe:
Federer najdobrite godini mu bea pred 3 sezoni koga gazese se pred sebe, ti sega imas 16 znaci pred 3 si imal 13 so 13 godini so vide deka e aroganten Federer de bas sakam da znam, toa ne sum go znael, cel svet znae deka e najgolemiot Gentlmen vo sportot voopsto, ti mi vikas aroganten de objasni mi

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Читав некои анализи од познати експерти и заедничко за сите е што му препорачуваат на Федерер да отстапи од ставот дека не му треба тренер и да си најде некој соодветен. Матс Виландер му се понуди самиот да го подучува, посебно за на земја, зашто го има освоено.

А му предлага дури и совети од психијатар, за да ја надмине менталната пречка кога игра со Надал. Во право е, зашто откога Надал го освои четвртиот сет, Федерер како да се смрзна. Имаше чудна фаца, очајна...

Кога е следниот ГРЕНД СЛЕМ ?
Во мај, Ролан Гарос.

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Читав некои анализи од познати експерти и заедничко за сите е што му препорачуваат на Федерер да отстапи од ставот дека не му треба тренер и да си најде некој соодветен. Матс Виландер му се понуди самиот да го подучува, посебно за на земја, зашто го има освоено.

А му предлага дури и совети од психијатар, за да ја надмине менталната пречка кога игра со Надал. Во право е, зашто откога Надал го освои четвртиот сет, Федерер како да се смрзна. Имаше чудна фаца, очајна...

Во мај, Ролан Гарос.
Se soglasuvam so tebe, inaku Federer e br 2 na zemja posle Nadal, mislam deka mu treba pomos, ama i mislam deka Nadal ednostavno zasega ne moze da se pobedi na zemja, a za Federer mu treba psiholog koj ke mu pomogne da ja nadmine preckata Nadal, se nadevam deka posle i ovoj poraz seriozno ke razmisli za toa

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.863
Абе ајде Федерер ќе освои уште една гред слем титула и тоа на Вимблдон,и ќе го израмни рекордот,на Сампрас

Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Decki ja barav na youtube ne mozev da go najdam mecot, od australian open, sakav pak da go gleam, ali nema, go ima samo govorot i neso snimki praeno. Ocekuvav da go najdam po delovi part 1,2.... aj ako znaete kaj moze da se gleda na net, pratite link. Fala odnapred :helou:

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Se soglasuvam so tebe, inaku Federer e br 2 na zemja posle Nadal, mislam deka mu treba pomos, ama i mislam deka Nadal ednostavno zasega ne moze da se pobedi na zemja, a za Federer mu treba psiholog koj ke mu pomogne da ja nadmine preckata Nadal, se nadevam deka posle i ovoj poraz seriozno ke razmisli za toa
Извини само да те потсетам дека Федерер го згази Надал на земја во Хамбург...и Надал не е непобедлив на земја верувај!!!позз

V

Viktoranius

Гостин
Секојпат навивам за Федерер КРАЛОТ НА ТЕНИСОТ ! - А овој Надал можеби му тргна моментално, ама далеку е од Федерер, а плус тоа навива за Реал уште една причина да го мразам.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Мислиш дека Федерер нема свој психолог?

Kajgana Shop

На врв Bottom