Навики при заспивање

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Најново - паѓање (и од кревет, да :icon_lol: ) од смеење. Ми текнуваат разно разни работи (меѓу кои добар дел глупости :icon_lol: ), смешно ми доаѓа... Ќе развлечам смешак од уво до уво, ќе се завртам на друга страна. После пак ќе ми текне, пак ќе се окезам и пак ќе се завртам, и неколку пати така. После као ќе си се самоубедам дека ми треба одмор и релаксација и треба да спијам, и ќе си направам договор у глава, дека НЕМА СМЕЕЊЕ(!). И ќе затворам очи, и ќе пробам да заспијам, ќе ставам перница преку глава, ќе поминат минута, две, три, пет, десет, и после тоа не можам да издржам и прснувам во смеење (да, сама со себе :pos: ). И даље, не можам да се запрам... :icon_lol:

Неколку недели веќе ми се дешава ова, и искрено, многу поубаво спијам. Чак и у сон се смеам понекогаш. :pos:
Па кој к, сама сум, темница е, ако ми се смее ќе си се смеам. И гласно ако сакам. :icon_lol:
 

samantha

who's tha boss?
Член од
16 октомври 2007
Мислења
196
Поени од реакции
1
Da slusam muzika na radio ili na televizija ( zavisi kaj zaspivam spalna ili dnevna) i casa viski ili konjace...A posle razmisluvam ko degen za so se ne dodeka konecno ne zaspijam....
 

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
jas na primer sekogash pred da zaspijam namignuvam so dvete oci...ednoto pa drugoto ednot pa drugoto. Toa mi e profesionalna deformacija od shmekanjeto preku den :)...i namignuvajki taka edno 5 minuti jas poleka poleka kako bebe zaspivam!
 

LiGLaTa

PartY AnimaL =)
Член од
10 јуни 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Нема шанси да заспијам ако претходно не слушам музика...а да чудно но не можам да спијам свртена на десната страна :jaj:
 
Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Секогаш, ама секогаш спијам со чорапи, не можам да поднесам да ми е ладно на нозете... И ставам уште една перница на ѕидот до мене... А, да и си се присеќам на работите што се случиле тој ден или вечер.
 

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Скоро секогаш спијам на стомак со раката под перница или под глава. И обично заспвам многу брзо, а додека спијма се вртам цела ноќ, сабајле кога ке станам секогаш со тоа што сум покриен е шутнато неде на страна.
 

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Да речеме секогаш кога ќе си легнам ја ставам раката под перница.. Тоа го примети дечко ми па после јас.. И кога размислив подобро сватив дека стварно така е.. Прво ја ставам раката под перницата па потоа дури ја спуштам главата на перница.. Незнам зашто ама сум пробала да ја тргнам од под перница и така нема теорија да заспијам.. Исто така секогаш морам да бидам свртена накај ѕид..
И јас ја ставам раката под перница,мора перницата да ми ја ниска (Контур перница), раката на која спијам (не таа што пикам под перница) секогаш ја ваѓам нанадвор. Тоа ми е останато, кога сум бил (бебе), креветот ми бил до на баба ми и сум ја подавал раката, па сум заспивал :) и ете ми остана после 22 и кусур години :)

Најчесто според мене навиките за заспивање ги добиваме додека сме многу мали (фетус положбата пример).
 
V

Viktoranius

Гостин
Kaко помал сум си го држел увото кога сум заспивал.
Сега неможам да заспијам без музика, обавезно чорапи на нозете ми стана гадна навика.
Легнувам со главата на перница се будам со нозете на перница и цигара пред спиење е крајната работа
А јас како помал па фаќав на мајками ушето кога спиев со неа.
:pos2:

Иначе немам некои навики, само што морам да гушкам нешто за да заспијам.
 

16

Член од
16 јуни 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Цитат:
Напишано од Ајверсон
Мора да легнам настрана, и да гушнам нешто кебе, перница, чаршав... мегу рацете и нозете... онака свиен.

:)



И ја тоа го правев кога имав 12-13 години кога влегував во водите на сексот:)

Потребна ти е девојка кога спиеш:)

:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:
__________

ludi ste dvata
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Се будам во истата положба во која што сум заспала, што значи дека толку цврсто спијам, што не се помрднувам цело 10+ саата. :icon_lol: Поради тоа секое сабајле се будам со трнлив екстремитет.
Секогаш спијам со чорапи.
Моментот кога ќе ја спуштам главата на перница и моментот кога екшли ќе заспијам го делат саати. Го мразам тоа. Секогаш имам проблеми со заспивање, се превртувам со часови, размислувам за милион нешта, пробувам со броење, менувам пози, перници, атмосфера... И најпосле преморена ќе заспијам, конечно.
Сакам креветот да ми е празен, без никакви дополнителни перничиња, мечиња и слични глупости. Сакам да се ширам сама на него. :icon_lol:
 

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
секогаш пред да заспијам пушам цигара... коа ќе легнам навика ми е да го чепкам мобилниот да си читам пораки... после се истегнувам еднаш и се местам за спиење :)
 

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Обавезно раката под перница и вклучен телевизор или радио незнам зошто ама во тишина неможам да заспиам...
 

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
Со оглед на тоа што уште пред да ја ставам главата на перница спијам, немам време за некои ритуали ( музика, филм...). Едниствено положбата на спиење ми е една иста,на стомак и главата на десно.
 
Член од
6 јануари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Paaaa vaka imam poveke naviki pred spienje kako pred se kako sto kaza girlll koja ja otvori temava i mene mi e navika da ja stvama rakata pod pernica i najvaznoto treba da sum na stomak legnata always e taka.Megutoa drygo nesto sto mi e neizbezno pred zaspivanje e pravenje filmovi.:D
Mozi e smesno ama jas sekogas pred da zaspijam si pravam filmovi vo glavata za toa sto sakam da mi se sly4i ili ako bendisvam nekoj sekogas mora prvo da razmisluvam za to da se razdlabo4am pa nesvesno ke zaspijam po dollgooo vreme.Najubavo mi e custvoto iako znam deka ne se ostvaryvaat takvi nesta megutoa delot od momentot e ubav...
probajte ke videte deka sum vo pravo;)
pozzzz
 
I

Ivan_FBI

Гостин
Да го чепкам телефонот малце, раката да ми биде под перница, и да бидам свртен на лева или десна страна..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom