Навивачки групи во Македонија!

Поентата ми беше дека они ми делуваат како главна подгрупа и ми како да се најактивни а јас секогаш мислев дека они се само подгрупа составена од локалните Албанци која постои само на име без некое посебно дејствување.
Gamblers e edna od najstarite podgrupi, sea slavea 20god. i e edna od naj aktivnite grupi momentalno zaedno so ekipa 420.
 
За да не цитирам поќе души, ке пишам тука се малце поопширно во врска со Чкембари на Македонија - Полска.
Од Битола тргнавме 20тина коли и 1 комбе меѓу кои и неколку души од пољаците,по пат ни се придружија и неколку коли Лозари.Од 35 пољаци од Белчатов кои ни беа на гости во Битола,околу 30 тргнаа уште сабајлето во петок за скопје, и за жал сите се уапсени поради присуство во тепачка. Планот беше тие да си одат на нивниот гостински коп со сите пољаци заедно...
Чкембари организирано како навивачка група НЕ навива за репрезентација, и ќе продолжиме со тој став АНТИ ФФМ, ова во петокот беше чисто ради дружба со нашите браќа од Белчатов. Иначе поединци од Чкембари има секогаш и секаде на репрезентација.
Во петокот не бевме дојдени против никој,уште помалце да провоцираме или да напаѓаме некој, пред стадион кај шо не сместија заради то шо стигнавме 1 сат порано поминија над 100 души со маици, дресој од Вардар и Комити, никој не беше со прст гибнат. Морам да спомнам и дека најмалце не интересираше на која трибина ќе бидиме сместени.
Ко влеговме на стадион забележавме на јужна поединци од Мајмуни и Рибари и искрено ни беше мило, знаевме дека ќе дојдат сигурно и членови на Комити и сакавме баш да пробаме нешто заедно.
По само 10тина минути од првото полувреме се појавија дечиња од Комити во некој филм,намерно и испланирано чиста провокација се залепија до нас на ограда и со некој погледи лути накај нас, и шо мислевте дека ќе се случи? Почнаја пцуења од двете страни и дечињата не поздравија со О Сузана, ние нив со Дирлада и така натаму... Срамота и резил.
А можеше најнормално долу да си застанат кај шо седеја после то, и од таму ќе си навиваме сите заедно и се ќе си беше во ред.
После ова нормално дека не можиш да имаш влијание врз цел стадион и да бараш да те поддржат, и да има некое навивање барем слично на она на пољаците.
Зато второто полувреме и си седнавме :)
За инциденти немаше никаква теоретска шанса јасно ни е на сите !
Искрено штета, можеше да испадни многу убо.... амааа.... МАКЕДОНСКА РАБОТА....
Ако после ова имате пак нешто нејасно... комотно напуштете го форумот и дирек вбандера манете се... поздрав од Битола!!!
 
За да не цитирам поќе души, ке пишам тука се малце поопширно во врска со Чкембари на Македонија - Полска.
Од Битола тргнавме 20тина коли и 1 комбе меѓу кои и неколку души од пољаците,по пат ни се придружија и неколку коли Лозари.Од 35 пољаци од Белчатов кои ни беа на гости во Битола,околу 30 тргнаа уште сабајлето во петок за скопје, и за жал сите се уапсени поради присуство во тепачка. Планот беше тие да си одат на нивниот гостински коп со сите пољаци заедно...
Чкембари организирано како навивачка група НЕ навива за репрезентација, и ќе продолжиме со тој став АНТИ ФФМ, ова во петокот беше чисто ради дружба со нашите браќа од Белчатов. Иначе поединци од Чкембари има секогаш и секаде на репрезентација.
Во петокот не бевме дојдени против никој,уште помалце да провоцираме или да напаѓаме некој, пред стадион кај шо не сместија заради то шо стигнавме 1 сат порано поминија над 100 души со маици, дресој од Вардар и Комити, никој не беше со прст гибнат. Морам да спомнам и дека најмалце не интересираше на која трибина ќе бидиме сместени.
Ко влеговме на стадион забележавме на јужна поединци од Мајмуни и Рибари и искрено ни беше мило, знаевме дека ќе дојдат сигурно и членови на Комити и сакавме баш да пробаме нешто заедно.
По само 10тина минути од првото полувреме се појавија дечиња од Комити во некој филм,намерно и испланирано чиста провокација се залепија до нас на ограда и со некој погледи лути накај нас, и шо мислевте дека ќе се случи? Почнаја пцуења од двете страни и дечињата не поздравија со О Сузана, ние нив со Дирлада и така натаму... Срамота и резил.
А можеше најнормално долу да си застанат кај шо седеја после то, и од таму ќе си навиваме сите заедно и се ќе си беше во ред.
После ова нормално дека не можиш да имаш влијание врз цел стадион и да бараш да те поддржат, и да има некое навивање барем слично на она на пољаците.
Зато второто полувреме и си седнавме :)
За инциденти немаше никаква теоретска шанса јасно ни е на сите !
Искрено штета, можеше да испадни многу убо.... амааа.... МАКЕДОНСКА РАБОТА....
Друже, ако сте со став анти ффм и ред други работи ставрно е глупо само ради дудлање на вашиве "браќа" од Полска да дојте организирано на трибина, и плус то да го затворите цел запад , а бевте едвај 150 200 души. Ама пусто изгорени сте за докажвење пред Пољациве па од нигде никаде се појавивте и згора на се се избрукавте со то шо извајвте мајца од Вардар или од Комити небитно, небаре играт Вардар со Пелистер, а не Македонија......
 

ZelenoBel

Нова Битола
Друже, ако сте со став анти ффм и ред други работи ставрно е глупо само ради дудлање на вашиве "браќа" од Полска да дојте организирано на трибина, и плус то да го затворите цел запад , а бевте едвај 150 200 души. Ама пусто изгорени сте за докажвење пред Пољациве па од нигде никаде се појавивте и згора на се се избрукавте со то шо извајвте мајца од Вардар или од Комити небитно, небаре играт Вардар со Пелистер, а не Македонија......
Наредниот пат друже тебе ќе те прашаме за ставот наш и постапките...
Значи со такви навивачки и сезонски групи како твојата група немам шо да се објаснувам,уште помалце да прифаќам мислење и најмалце да се расправам како дел од кај нас децата.
Единствена сериозна група наспроти нас ги сметам само Комити, и со нив можам да дебатирам да се споредвам и разменвам мислење.
Немој да се вреѓаш ама тој е мојот став.
Уште многу сезони ви треба како оваја шо ја имавте па после можи да седниме да збораме. Дај боже да биди така, најискрено ќе бидам среќен колку тебе... амаа... за жал нема да е такаа... Зато друже поздрав и спремајте се сезоната 3то полувреме почнува and we are ready[emoji6]


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Наредниот пат друже тебе ќе те прашаме за ставот наш и постапките...
Значи со такви навивачки и сезонски групи како твојата група немам шо да се објаснувам,уште помалце да прифаќам мислење и најмалце да се расправам како дел од кај нас децата.
Единствена сериозна група наспроти нас ги сметам само Комити, и со нив можам да дебатирам да се споредвам и разменвам мислење.
Немој да се вреѓаш ама тој е мојот став.
Уште многу сезони ви треба како оваја шо ја имавте па после можи да седниме да збораме. Дај боже да биди така, најискрено ќе бидам среќен колку тебе... амаа... за жал нема да е такаа... Зато друже поздрав и спремајте се сезоната 3то полувреме почнува and we are ready[emoji6]
Он тоа што го кажал е точно од прва до последна буква.
Што има врска од која навивачка група е?
Имаше една екипа од Пробиштип кои беа десет пати поедуцирани од пола навивачи во Македонија и сега ако нивната група неможе да мрдне од мртва точка не значи дека се што ќе кажат/пишат дека е безвезе.
 

ZelenoBel

Нова Битола
Он тоа што го кажал е точно од прва до последна буква.
Што има врска од која навивачка група е?
Имаше една екипа од Пробиштип кои беа десет пати поедуцирани од пола навивачи во Македонија и сега ако нивната група неможе да мрдне од мртва точка не значи дека се што ќе кажат/пишат дека е безвезе.
Багабонти се докажаја на трибина а не на фејсбук и кајгана.
Јас не пишав нигде дека се шо ќе пишат другите е безвеза, пишав дека не прифаќам мислење и не продолжвам да дебатирам.
Ако се толку едицирани и опасни навивачи нека пробат да го зачуват то шо го имат, а не овде секоја сезона иди некој и соли памет и преку 24ч после ги снемва цела група АШ БУБАТА [emoji848]
Да не почнам да редам имиња и примери па да се објаснуваме овде со деној.


Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Пољаците уапсени ги казниле со по 150е, а секој македонски навивач за исто дело нарушување на јавен ред и мир и насилство на спортски настан јаде 550е казна. Да ти ебам педерската држава да ти ебам!!!!
 
Друже, ако сте со став анти ффм и ред други работи ставрно е глупо само ради дудлање на вашиве "браќа" од Полска да дојте организирано на трибина, и плус то да го затворите цел запад , а бевте едвај 150 200 души. Ама пусто изгорени сте за докажвење пред Пољациве па од нигде никаде се појавивте и згора на се се избрукавте со то шо извајвте мајца од Вардар или од Комити небитно, небаре играт Вардар со Пелистер, а не Македонија......
Дали вие за дудлање зборате,кај шо стигнавте клекнавте.Ние да бевме тие дудлачите немаше да идат толку пољаци во Бт еден ден претходно и да добиваме покани за присуство на скоро секоја нивна дерби пресметка.Вие сте дефиниција за дудлање,прво кај нас па сега кај Комити.
Пејте песни контра Битола заедно со Комити,а не сте во братски односи,е то е дудлање.
 
Дали вие за дудлање зборате,кај шо стигнавте клекнавте.Ние да бевме тие дудлачите немаше да идат толку пољаци во Бт еден ден претходно и да добиваме покани за присуство на скоро секоја нивна дерби пресметка.Вие сте дефиниција за дудлање,прво кај нас па сега кај Комити.
Пејте песни контра Битола заедно со Комити,а не сте во братски односи,е то е дудлање.
Жално за вас, општо за Чкембари и за филмот шо го терате, жално шо мислите дека ултрас културава во светов почна од вас, како за информација ние како навивачка група не бевме организирани да ојме и да навиваме, имаше поединци наши членој, а за дудлањето си згрешил батка зато шо ниту еднаш не запеавме миту против Скопје, а ниту пак против Битола, а то шо вие го напрајвте организирано ојдовте на навивање после незнам колку години ради Пољациве и вајгте мајци од Вардар и се радвевте то требит вие да се зпрашате до кај ви е навивачкава култура.Сега ве чекам да се организирате и следната утакмица на Македонија, ко ќе ги немат Пољациве.
 
Жално за вас, општо за Чкембари и за филмот шо го терате, жално шо мислите дека ултрас културава во светов почна од вас, како за информација ние како навивачка група не бевме организирани да ојме и да навиваме, имаше поединци наши членој, а за дудлањето си згрешил батка зато шо ниту еднаш не запеавме миту против Скопје, а ниту пак против Битола, а то шо вие го напрајвте организирано ојдовте на навивање после незнам колку години ради Пољациве и вајгте мајци од Вардар и се радвевте то требит вие да се зпрашате до кај ви е навивачкава култура.Сега ве чекам да се организирате и следната утакмица на Македонија, ко ќе ги немат Пољациве.
Никој нигде не спомна дека ултрас културата почна од нас,изгледа си глуп или со сила се прајш.
Најверојатно не си бил присутен на натпреварот според заклучокот шо го извлечи.
 
Пољаците уапсени ги казниле со по 150е, а секој македонски навивач за исто дело нарушување на јавен ред и мир и насилство на спортски настан јаде 550е казна. Да ти ебам педерската држава да ти ебам!!!!
Mrs da i e.am se najmilo na ovaa policija i na site po red, mameto da i go iz.aebam ja na niv. Na tie sto mozat, naplakjaat duplo, a na ovie nisto ili minimalno. MRS.

Abe kje se ide vo zatvor, ama poprskaj gi tamu so kiselina neka se macat dve nedeli so nepodnosliva bolka i na krajot neka pcovisat. Korumpirani ko.ilinja.:mad:
 
Жално за вас, општо за Чкембари и за филмот шо го терате, жално шо мислите дека ултрас културава во светов почна од вас, како за информација ние како навивачка група не бевме организирани да ојме и да навиваме, имаше поединци наши членој, а за дудлањето си згрешил батка зато шо ниту еднаш не запеавме миту против Скопје, а ниту пак против Битола, а то шо вие го напрајвте организирано ојдовте на навивање после незнам колку години ради Пољациве и вајгте мајци од Вардар и се радвевте то требит вие да се зпрашате до кај ви е навивачкава култура.Сега ве чекам да се организирате и следната утакмица на Македонија, ко ќе ги немат Пољациве.
Поооо ти бе глуп колку си, имаш лице да коментираш а имате воџа кој е 98'ма година роден? Абе најклошарска група сте па уште пишиш сме тепале некој полски филм...
Сите од еден до последен сте спиеле Битола и сте иделе со нас на дерби да карате против скопје, а сега со скопјани рамо до рамо против Битола ???
ТРАГИКОМЕДИЈА, ама од кол на кол, колот знајш и сам кај оди[DOUBLEPOST=1560299478][/DOUBLEPOST]За да не скокат рибарчињата многу, дека читав негде шо сме иделе на репрезентативна утакмица со обележја од матичната група, имаш опција ЗУМ и ќе си видиш кој сте, не ме терај и видео да клам кај шо урлате заедно со комити против нас...
 

Attachments

Последно уредено:

Маркетинг

Нови теми

На врв