Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Не се работи само за шверцери бе , туку и Комити требаше да се казнат , но ете куртулија сите со условни казни. Камења фрлаа од двете страни , Комитите од пред влезот мавтаа со раце и го повикуваа Шверцерите на тепачка , па уште и со камења фрлаа , може да се гледа на снимките.

Мене не ми е жал кога некој оди да се тепа и го јаде к*рот на тепачка , барал-нашол , нема лутиш. Комитите бараа тепачка и ја најдоа , го изедоа , тоа е.

Ама кога се собираат како стадо хиени и напаѓаат невини лица, кршат коли и сл. , е тогаш мора да има казни.

Знам два случаја , првиот кога Комитите нападнаа цивилно население во Нерези , на почеток Комитите изиграваа стадо хиени , пошто нападнаа невини жители , а потоа кога излегоа од другата страна мажи подготвени за тепачка , тоа е фер плеј.
Другиот случај е кога Балистите искршија стакла од некои куќи кај стадионот во Тетово , но тоа беше оштетување на имот , за среќа не нападнаа директно некого.

Општо гледано Балистите и Шверцерите се поцивилизирани, од причина што во нивниот историат не знам дека нападнале " цивилно" население иако делуваат во општини каде се мнозинство а има и македонци.
љољ............

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Не се работи само за шверцери бе , туку и Комити требаше да се казнат , но ете куртулија сите со условни казни. Камења фрлаа од двете страни , Комитите од пред влезот мавтаа со раце и го повикуваа Шверцерите на тепачка , па уште и со камења фрлаа , може да се гледа на снимките.

Мене не ми е жал кога некој оди да се тепа и го јаде к*рот на тепачка , барал-нашол , нема лутиш. Комитите бараа тепачка и ја најдоа , го изедоа , тоа е.

Ама кога се собираат како стадо хиени и напаѓаат невини лица, кршат коли и сл. , е тогаш мора да има казни.

Знам два случаја , првиот кога Комитите нападнаа цивилно население во Нерези , на почеток Комитите изиграваа стадо хиени , пошто нападнаа невини жители , а потоа кога излегоа од другата страна мажи подготвени за тепачка , тоа е фер плеј.
Другиот случај е кога Балистите искршија стакла од некои куќи кај стадионот во Тетово , но тоа беше оштетување на имот , за среќа не нападнаа директно некого.

Општо гледано Балистите и Шверцерите се поцивилизирани, од причина што во нивниот историат не знам дека нападнале " цивилно" население иако делуваат во општини каде се мнозинство а има и македонци.
При првите реченици бив приморан да те цитирам не те дочитав до крај дури сега прочитав, како тоа не напаѓаат невино население ? Средношколците у автобусите што се ? Шверцерите коа напднаа кај жабар на Вардар - Шкендија обични фанови на Вардар само затоа што биле во дресови што е тоа ? После се видоа какви мажишта се кога дојдоа навивачи:pos:. И ред други случаеви кој не се за на форум. Ти не ни беше у Нерези и немаш право да коментираш што и како беше. Нити беше влезено на нечиј имот нити беше тепано невино население.
Кој го почна инцидентот таму со пеење на Тоше пе*ер од карши ?

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
Ако чита некој од МВР на форумов,односно на темава голем дел од случаите би се отвориле пак, а голем дел од членовите би дебатирале лице во лице во ќелија во Идризово или Шутка. Алоооооо дај престанете со такви дебати.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Беше? Снимки гледаш? Па и ја можам да кажам Реал е боље од барса види на снимките кој подобро крши нозе....
Ситуацијата е многу поинаква од тоа како што си имаш ти замислеено. Како тоа сме повикувале на тепачка? Кога јасно БАШ и на снимките може да се види како џандари не спроведуваат кон задниот излез од кој немаат клуч па седиме да го донесат, во тој момент вие пред главната врата урлате не догледувате и од тоа брдото си се пуштате ко индијанци некој со камења со се и сешто мавате по нас, и кој тука предизвикува тепачка ? Кој користеше ножеви ? Чив политичар беше во први редови, и самиот тој ја предизвика тепачката. Зашто не е казнет? Зашто Омер не е ни со условна зашто е ослободен ? Артан груби јасно се гледа како е во дуел со Македонец и како фрла камења ама не добива никаква казна. Кој сте па вие ноќе да упаѓате и да им пречите на работниците. Мало дете да лажеш, не тука на форум...
Снимки гледам и многу добро се гледа.

Собирот на невладините каде присуствувале Шверцерите била најавена во тој тајминг и све според прописите.
Кој ги "намести" Комитите да дојдат токму во времето кога беше најавен собирот на другата група? Зошто Комитите не го напуштија Калето во предвиденото време , туку ја принудивте другата страна да ве чека 30 минути, дали ако навремено го закажевте собирот и навреме да завршевте ќе дојдеше до овој инцидент ?
Шверцерите се криви што се покажале појаки , тоа ли сакаш да кажеш? Ако се казни Омер нека се казни и Александар кој сакаше да се тепа но не го биваше. Нека се казни и тој што го му удри бокс на Груби од позади.
Имаш ли информации колку од овие што куртулија од казна се членови на Комити?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Снимки гледам и многу добро се гледа.

Собирот на невладините каде присуствувале Шверцерите била најавена во тој тајминг и све според прописите.
Кој ги "намести" Комитите да дојдат токму во времето кога беше најавен собирот на другата група? Зошто Комитите не го напуштија Калето во предвиденото време , туку ја принудивте другата страна да ве чека 30 минути, дали ако навремено го закажевте собирот и навреме да завршевте ќе дојдеше до овој инцидент ?
Шверцерите се криви што се покажале појаки , тоа ли сакаш да кажеш? Ако се казни Омер нека се казни и Александар кој сакаше да се тепа но не го биваше. Нека се казни и тој што го му удри бокс на Груби од позади.
Имаш ли информации колку од овие што куртулија од казна се членови на Комити?
Закажно беше и од наша страна прописно на време напуштавме но НЕМАШЕ КЛУЧ па затоа седевме внатре ние коа ќе излезевме вие ќе влезевте и се ќе беше океј, но на Артан му одговараше да нема клуч. Шверцерите појаки? Од каде тоа бе? Сеа тебе дома да ти дојдам со уште 10 души ти со голи раце ние со камења ние сме појаки ? Тоа ти се вика пи*ка, а не навивач Груби како политичар што абра у први борбени редови бе? Па уште и да се казни зошто бокс му удриле, па за бокс ако казнуваат ондак вашите 1000 членови кои беа таму и некој си 100тина Македонци треба да се бесат почнувајќи од вас. Кај нас никој не користеше нож, јасно ти е нели?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
При првите реченици бив приморан да те цитирам не те дочитав до крај дури сега прочитав, како тоа не напаѓаат невино население ? Средношколците у автобусите што се ? Шверцерите коа напднаа кај жабар на Вардар - Шкендија обични фанови на Вардар само затоа што биле во дресови што е тоа ? После се видоа какви мажишта се кога дојдоа навивачи:pos:. И ред други случаеви кој не се за на форум. Ти не ни беше у Нерези и немаш право да коментираш што и како беше. Нити беше влезено на нечиј имот нити беше тепано невино население.
Кој го почна инцидентот таму со пеење на Тоше пе*ер од карши ?
Јас се обидувам да зборувам во рамки на темата , а ти сакаш да зборуваме општо за етничките проблеми.

Тие што тепаат во автобуси не тепаат во име на Шверцери , а таквите реков дека ги мразам од било која страна да се. Тргнувам од себе , кога сакам да се тепам , и да ме тепаат не ми е криво , но да ме нападне некој без везе тоа не се трпи.

Насилните однесувања на Комитите се една од причините зошто Вардар нема публика , Скопје има многу интелектуалци , образовани луѓе , тие не можат да поднесат да бидат во иста трибина со денешните навивачи на Вардар.
Можеби во навивачката етика за пофалба е да се биде мангуп , да се дува трева, пијанчење итн. , јас лично не би навивал со такви , а камо ли да влезам во автобус и да одам на гостување негде. Би сакал покрај себе да имам социализирани луѓе , навивачи со пристоен изглед , но јаки кога треба да се приземјат таквите кои дуват трева, и мислат дека летат. Не сакам луѓе кои се откажале од животот , проблематични.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Јас се обидувам да зборувам во рамки на темата , а ти сакаш да зборуваме општо за етничките проблеми.

Тие што тепаат во автобуси не тепаат во име на Шверцери , а таквите реков дека ги мразам од било која страна да се. Тргнувам од себе , кога сакам да се тепам , и да ме тепаат не ми е криво , но да ме нападне некој без везе тоа не се трпи.

Насилните однесувања на Комитите се една од причините зошто Вардар нема публика , Скопје има многу интелектуалци , образовани луѓе , тие не можат да поднесат да бидат во иста трибина со денешните навивачи на Вардар.
Можеби во навивачката етика за пофалба е да се биде мангуп , да се дува трева, пијанчење итн. , јас лично не би навивал со такви , а камо ли да влезам во автобус и да одам на гостување негде. Би сакал покрај себе да имам социализирани луѓе , навивачи со пристоен изглед , но јаки кога треба да се приземјат таквите кои дуват трева, и мислат дека летат. Не сакам луѓе кои се откажале од животот , проблематични.
Никаде не ги спомнав етничките проблеми, зборувам за тоа што се дешава. Ти ако ме видиш со мајца Комити ме декларираш како Комита само тоа кажи ми го ?

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
renova Shkendija 0-2

--- надополнето: Aug 28, 2011 8:28 PM ---

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
^ Зошто не сте на вашата трибина ? Жешко да не ви беше.....:D

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Нема да добивате никаква информација за Балистите,ако има фан клуб тогаш можеби да!

Така им кажувам и на другите членови да не пишуваат за групата...па и ако читат било што да не враќаат!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom