НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.025
Поени од реакции
36.795
Гнаса е, ја коштал екипата технички во клучни моменти и во ПО и во регуларна сезона. Ајде тоа што му прави на противнички играчи, има судии нека го исклучат, арно ама после нокаутот над Пул на тренинг јас да бев управа директ парталите и дома бате. Барај си друг тим.
Нема да играш, ако треба ќе те плаќам ама дома ќе си седиш.

Заради него и Дјурант си замина, добро Дјурант беше снегулка наместо да оди да го дрецни од земја тој смени клуб (+ повредата тука играше улога) ама муабетот е покрај титулите и залагањето на Дрејмонд исто ги има коштано доста тоа копиле. Немам денес читано вести, после ќе гледам ама се надевам му имаат скршено вилица или барем некој заб. Муцка гнасна.
Дека е антипатичен за било скоро сите што не се фанови на ГСВ си стои ама дека му штетел на тимот е една огромна днопертиза.

Дрејмонд е еден од клучните за целиот тој систем на ГСВ да функционира, уиграноста со Кари и Клеј, ветеранското во него што го пренесува на помладите е непроценливо.

Со Стеф се разбираат без да се погледнат.
 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.441
Поени од реакции
9.179
Дека е антипатичен за било скоро сите што не се фанови на ГСВ си стои ама дека му штетел на тимот е една огромна днопертиза.

Дрејмонд е еден од клучните за целиот тој систем на ГСВ да функционира, уиграноста со Кари и Клеј, ветеранското во него што го пренесува на помладите е непроценливо.

Со Стеф се разбираат без да се погледнат.
Ајде сега прочитај уште еднаш, па кажи каде е спорно тоа што го коментираш? Нормално соодносот е 70/30 ама постои.

ама муабетот е покрај титулите и залагањето на Дрејмонд исто ги има коштано доста тоа копиле.
Поразот од Леброн не дојде само ради големината на Леброн во тоа финале кога од 3-1 ја свртија, Дрејмонд колку што се сеќавам пропушти клучен натпревар ради технички, технички ради ТАБИЕТОТ, не ради талентот за игра и придонесот. Така да, во тој дел беше коментарот.

Инаку знаев дека некој ќе се истрча да коментира ама нема везе, форум.
ДА сите знаеме кое трио лапна 4 титули ама и знаеме дека и Дрејмонд да го немаше, а да донесеа друг дефанзицец и да останеше Дјурант ќе лапаа уште 2 најмалку.

ТОА е муабетот, не е незаменлив за тимот, играчи како Пул сами ги носат од селекција до плејоф калибар, понатаму и до суперстари ако го наследи Кари - а од него учи, на добар пат е да биди следен плеј по пензионирањето на Стеф.

Колку сака нека е Дрејмонд корисен за тимот ама ако ги боксува соиграчите на тренинг земи трејдај го и пријатно. Без него се може, не се може без Кари и Клеј.

Да беа салам управа ќе направеа СЕ' за да ја задржат снегулката Дјурант и да му го најдат уште тогаш чарето на Дрејмонд - кога се дрзна да го пцуе, се одлучија за другата опција.
Останато после тоа историја, лани дојдоа до титула благодарение на сезоната на Стеф и на ПО на Стеф, на ПО на Клеј. До ПО Дрејмонд беше НЕПОСТОЕЧКИ, во ПО крена малку форма мада не доволно.

Погледни му статистики последни 2 години (мада и статистиките во ваков формат на НБА не се баш и некој показател), али гледај го како игра, колку е паднат во играта и капак на тоа табиетот... би го трејдал око нема да ми трепне. Класично копито.

ЕДИТ:

НИКСИИИИИИИИ, супер текма си изиграа вечерва. МВП му скандираа на Квикли, 40 им залепи мајсторот. Топин куцаше, убава атмосфера во МСГ, сите на нозе - колку на таа публика и фали ПО кошарка тоа чудо едно. Да се надевам дека вгодина ќе привлечат некој подобар играч, Брансон имаше супер сезона, Џош Харт беше супер засилување за одбрана, Рендал *без разлика колку ме нервира - стандардно добар, фали еден ПО All NBA играч па да се надеваат на малку повеќе напредок на истокот... можеби незадоволниот Браун од Бостон :semolam::semolam::popce::popce: just dreaming...
 
Последно уредено:

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.645
Поени од реакции
2.614
ESPN Sources: Sixers G James Harden (Achilles) has been downgraded to out vs. the Nuggets tonight. He’s targeting a return at home later in the week. Philadelphia is now without both Harden and Joel Embiid vs. Denver.
Ама како сите магично стануваат повредени против Денвер у гости ХАХАХААХА, БАНАНА КЛУБ, НИКОГАШ НЕМА ДА ОСВОИТЕ.
 
B

BigMac

Гостин
Последниве 5,6 утакмици од регулар на тимови што се со загарантиран плеј офф ќе си ги одмараат најбитните играчи.Фила се 3 во секој случај нема нема замарање.Исто ќе биде и со Денвер,Милвоки,Бостон,Менфис,Сакраменто за две кола.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.163
Поени од реакции
107.619
Добро ја сум видел различни тренери, темпераментни, нервозни, луди, мирни, флегми, ама како овој на Лејкерс во животот немам видено. Јас од Скопје имам поголем авторитет од него према играчите на Лејкерс, ниту некогаш викнал на судија, ниту на играч, ниту покажал некаков жар, ставен е изгледа ради реда колку да се каже дека е тренер. Се глеа дека Леброн е бог и батина, да му ебам се најмило штетничко јас на него.



Не сфаќам жими се, против Чикаго Хачимура 0 минути, Луни Вокер 2 минути, а двајцата се солидни бенч играчи, а и добри шутери, и ќе помогнеа да се подобри и така очајната реализација за 3 поени. Дејвис и он ми е преку кур, се крие како пичка по ќошиња наместо да е ударна игла во нападот и да бара цело време топка. Битно желба му било Лејкерс да го повлечат неговиот дрес кога ќе се пензионира, да му ебам тоа шуглето.

Леброн се врати од повреда и изгуби 80000 топки, штетник смрден цигларски. Се на се оваа екипа на Лејкерс не заслужува и не треба да игра плејоф, има амбициозни екипи како Минесота, Пеликанс и слично, со млади играчи желни за победа за разлика од load management лигушите кои пропуштаат утакмици ради набиен прст. Глејте сеа денес Дејвис questionable ќе биде зашо баскет у прст го удри у неделата, а нема да ме чуди и да не игра.
 

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.119
Поени од реакции
8.910
najdobra rabota od "super timovite" so gi formiraa so po 3 superstars, i trejdovite posle toa,
se gleda vrednosta na prosecni, igraci koi ne se superstars Bridges / Dinwiddie kako primer,
kolku moze da podobrat tim.

se vide deka premnogu zvezdi vo eden tim, se gushat megju sebe, sekoj saka topkata da e kaj nego
i da bilda stats.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.237
Поени од реакции
41.559
Frapantna putka ispadna Embid, predobar kosarkar e i ne e deka nema da e zasluzeno ako zeme MVP, golem kur na kraj kraeva titula e ona bitnoto ama kako moze da e vakov luzer ne mi e jasno, kolku sto e dobar tolku i ima natalozheno luzerski mentalitet u nego, posle onoj kos na Lenard koga placese kako putka tolku bese, sam ovoj do titula nikad nema da gi donese, Durant poteg samo ke mu donese prsten kade sto drugi gi vlecat glavnite konci.

Umren eden, Jordan i Kobi bez edna raka ke izigraa vakva tekma, protiv direkten rival za MVP titula.
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.967
Поени од реакции
35.600
Многу галама се дига за ова мвп, статистичка награда. Кој и да е џабе му е ако не освои и титула.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom