НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Ja така праев порано. Се кладев, на клучни утакмици, против тимот за кого многу навивав. Мене ми одговараше такво кладење. Ми прави увек да сум у некаква добивка.

ни Милвоки, ни Бостон у финале
Da samo ja ne predvidov deka Lal ke bide protivnik na Denver :D.Inaku nikad ne bi se dovel u vakva situacija

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.117
Поени од реакции
13.445
Интересно кај ќе заврши Кер после Вориорс. Како би легнал во Мавс на пример. Мхмхм

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.117
Поени од реакции
13.445
у сиксерс и он
што му ебеш матер
Ќе си седат они со оној преварата од ренер Док Риверс. Мора да се држат до воукот ака болестите на модерните времиња. Еј да. Бакс се без тренер.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.398
Поени од реакции
35.074
Aхем... Сте го пропуштиле едитот. :)

едит: Патка е.
Еве ја правата адреса на Шамс (без Ф на крај): https://twitter.com/ShamsCharania?ref_src=twsrc^google|twcamp^serp|twgr^author

Хаха како се напалија навијачите на Бакс во тридот, одма го „донесоа“ во Милвоки. :D
Автоматски споено мислење:

Нема шанси да не гледаме 7 утакмици со Денвер и ЛАЛ, едноставно две прејаки екипи моментално, две екипи што тотално заслужуваат да бидат таму кај што се. Кој и да победи искрено ќе биде заслужено, ЛАЛ имаат страшна сезона, заличија на тим, играат тимски, ќе биде доста тесно, нема да биде доволно само Јокиќ да доминира, ќе мора и другите околу него да пружат нешто.
Незгоден мечап се едни за други, многу варијабли има и сите ќе влијаат на резултатот.
Тимски труд ќе бидат сите победи, ми се допаѓаат шансите на Лејкерс но гледано од аспект на ростер блага предност можеби е на страната на Денвер. Јокич е убедливо најдобриот играч во серијата аро ама 2 од најдобрите 3 играчи се во Лејкерс. Мареј е две класи подоле играч од АД/Леброн, и се губи во плејоф. Посебно ако му „влезе“ некој во глава.

Денвер ги имаат Гордон и Портер, и КЦП кој уште се држи (ама не е она што беше). Лејкерс ги имаат Ривс, Хачимура, Вокер, Бизли (го снема во плејофов ама добар шутер е). Другите како Габриел не се нешто посебно, ама употребливи се.
Сѐ на сѐ Денвер имаат за нијанса подобра стартна петторка (заради Јокич), ама Лејкерс имаат подобра клупа и дефанзивна антитежа во АД кој реално требаше да добие DPOY.

Тесно ќе биде, и интресно. :)

Последно уредено:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.117
Поени од реакции
13.445
Тесно ќе биде. Денвер играат одлично. Лејкерс склопија некако супер тим.

На исток мислам дека Бостон ќе ги добие Фила. Аии во нормален термин ја ставиле за утре.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
577
Поени од реакции
1.183
Nekako vo izbor ide, denver igra dlaboko so jaki pobedi nad fenix od 20 razlika, doaga do izraz, za Lakers doaga do izraz resavaskatq utakmica so pobedi nad 20 razlika nad memfis I sega so warriors...Boston prv favorit spored algoritmot na kladioniciteni Filadelfija koja nekako igra random toplo I ladno koga treba....Denver doaga kako naj jak tim za sega od site... so takvi pobedi nad fenix...mislam deka lakers vo denver nema mnogu sto da bara.... I kako shampion za sega doaga vo obzir... ne ja razbiram niskata kvota na Boston ok znaeme deka Majami nema jak roster kako ovie ostanatite....

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
Толкав е IQ-то на поединци тука да објавеше Ванлок и фејк твит дека Кари ќе биди трејдан и то ќе повервавте :)

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Best defensive rating among the remaining teams:
107.5 — Lakers
110.7 — Nuggets
111.1 — Heat
112.2 — 76ers
113.3 — Celtics
Од оваа бројка ме плашат денес Селтикс, убедливо најслаба дефанзива играат оваа плејоф сезона а во регуларниот дел на сезоната беа 3ти од 30 тима. Оној Тејтум игра само регуларен дел, се извади минатиов меч што во последна четвртина даде 16 поени, иначе до сега сезоната ќе им беше завршена. Во кладилниците се огромни фаворити Бостон, а по игра не би им дал 1.35 квота и тоа ме зачудува. Очекувам да победат и не смеат да кикснат трет меч во ТД Гарден, но ќе биде многу потешко од тие 1.35.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.398
Поени од реакции
35.074
Квотите ги гледаат од поголемите (во САД), а тие веројатно знаат нешто што ти/ние не го знаеме... И пази само, тоа знаење не е од спортски карактер.
Кладењево (бизнисот) дефинитивно го упропастува спортот, само тоа ќе кажам.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.398
Поени од реакции
35.074
Во серијава Лејкерс Денвер играат 3 од топ5 all time играчи по PER статистика (player efficiency rating).

1684054250599.png

Класа момак. :)

Уште нешто за кладењето, шансите на Лејкерс во кладионици (дека воопшто ќе влезат во плејоф).

Она за Стив Кер беше заебанција, ама Монти навистина добил клоца.

1684057642153.png

Интересни анализи од ВВ, како и секогаш:

Ете за навијачите на Денвер ако сакаат малку повеќе во детали да истражат за играта на Лејкерс.

За жал ВВ малку видеа има за Денвер, долу го ставам единствените две од плејофов - некој ако има повеќе нека постира, баш би погледал добри анализи за Денвер.

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2019
Мислења
577
Поени од реакции
1.183
Glaven problem im je CP3 sa povredama godinite I visoka plata....sekoj pat koga doaga resavacka utakmica ima povredi, ne je on kriv ama toa e nekako koga ke sobered odzemes... sigurno Booker ili Williams si ja obrabotija zadacata

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom