мислам Кари има 2 мвипњи не три, мање битно. @Stefan-kobe мислиш ли дека КП немаше да има МВП ако не играше у бош тим ко Пеликанс порано? и што ако му го дозволија трејдот у Лејкерс? ќе играше со Коби у 2010та а и Гасол, е тек тогаш ќе беше у јака конкуренција за МВП.(не викам дека ќе ја земеше ама ќе беше у муабет за МВП гарант). Да играта еволвира и станува погрда за око според мене, јас не гледам ништо убаво во трчај и скокни за три и шутни. Јас знам што пишав и во првиот пост и во вториот и третиот и петиот, воопшто не е глупост да пишеш дека СТАРАТА ГАРДА е поубава за гледање и подобро ја разбира играта и дека за мене Крис Пол е подобар ПЛЕЈ и ИГРАЧ од Кари, не и шутер, но освен шут на Кари не би му дал ниедна предност пред Пол, Пол е подобар у преглед, асистенции, дефанзива, пик-рол игра, а и подобар лидер за мене. Таква игра ми прави мерак, ко СПАРС што играа порано, ко ДЕНВЕР што игра понекогаш сега, ко РОНДО што ги водеше БОСТОН порано со асистенциите, не знам кај не сум јасен у муабетов. Ако се зимаат оверал бројките да КАРИ е подобар од ПОЛ во поени просек ама НЕ ТЕ ПРАВИ ПОДОБАР ПЛЕЈ тоа според мене. Харден не е природно плеј ама во право е илз, игра плеј веќе 3-4 години (последни