НБА сезона 2021/22

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    75

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Kris Pol momentalno e vo dobar momentum.
Moze da se kaze deka momentalno e najdobar plej vo ligata.
No na podolga staza Harden e tata mata za cp3.
Harden e broj 1 plej vo ligata.
Da ve potsetam samo na brojkite koga igraa zaedno vo Hjuston.
2018 Kris Pol stavase 15 poeni prosek a Harden 36 prosek !!!! 36 ebeni poeni mu bese prosekot na bradata 2018 godina!!!
2017 Kris Pol stavase 18 prosek a bradata 30.
Koja razlika e toa covece.
Автоматски споено мислење:

Ligush bese cp3 koga igraa zaedno so bradata.
Se znaese koj e alfa.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.935
Поени од реакции
17.959
Не зборува човекот глупости, него не го сватифте. Во плејмејкерски способности и интелегенцијата КП е најдобар плеј што заиграл во последните неколку години. Кари да, најдобар шутер е што сме го гледале и човек кој ја има изменето играта, но тоа не го прави подобар разигрувач од Крис Пол.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
Не зборува човекот глупости, него не го сватифте. Во плејмејкерски способности и интелегенцијата КП е најдобар плеј што заиграл во последните неколку години. Кари да, најдобар шутер е што сме го гледале и човек кој ја има изменето играта, но тоа не го прави подобар разигрувач од Крис Пол.
Им обајсни што е поентата на плејот у кошарката а и мојата поента. Кари е убаво да го гледам на шут ама КРИС ПОЛ ПАСОВИ ШУТ И СВЕ ШТО ПРАВИ, ПОИНТ ГОД! Исто да не го заборавам и братот Рондо.

За мене е ПЛЕЈ СЕКОЈ ШТО ЗНАЕ КОШАРКА ДА РАЗИГРА ТИМ НЕ САМО ДА ШУТНЕ ОД 10 МЕТРИ И ШТО САКА НЕКА Е

Член од
16 април 2014
Мислења
7.375
Поени од реакции
11.834
Дечки и 10 животи да имам пак ќе го речам истово, КРИС ПОЛ Е БОГ ! ПОДОБАР И ОД СТЕФ КАРИ, ПОДОБАР И ОД БИЛО КОЈ ПЛЕЈ ШТО НЕКОГАШ СУМ ГО ГЛЕДАЛ ! Каква уметност е да се гледа тој човек ејјј, колку е паметен а и сигурен у тоа шутот околу слободна, само ќе се пронушка и кога знаеш дека се крева на скок шут знаеш дека прај топката swish. Да секако дека Кари е подобар шутер ама Крис Пол би го земал за плеј попрво него некој што шутира по 20-30 шута у меч, и тоа некогаш и нерезонски од 10 метри тројки. Немам ништо против Стеф Кари секако е еден од најдобрите шутери ако не и НАЈДОБАР, ама за мене кошарка е тимска игра, а CP3 е се што ќе посака човек од тимска игра. Девин Букер вчера 21 кош у прва четвртина, харден јакиот според илз не ни шутна у прва четвртина хахаха, ама Ембид е ЦЕНТАРИШТЕ чоече каква моќност.
Еве што пиша, а не дека е најдобар асистент.

Ти кој би го зел во тим, Кари или Пол?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.208
Прво, Харден не е плеј.
Второ, во кој универзум Крис Пол е подобар играч од Кари? Човек што освоил МВП, 3 прстени и постигнал 300 други работи не може да не е подобар од Крис Пол. Да не се разбереме погрешно, одличен играч е КП, ама брате дајте у реду е со споредбиве. Не сум сигурен иначе ни дека е подобар разигрувач од Кари али ајде, стилот на игра им е таков да овој малце повеќе асистира.
Трето, помалце зелени тропајте.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.935
Поени од реакции
17.959
Прво, Харден не е плеј.
Второ, во кој универзум Крис Пол е подобар играч од Кари? Човек што освоил МВП, 3 прстени и постигнал 300 други работи не може да не е подобар од Крис Пол. Да не се разбереме погрешно, одличен играч е КП, ама брате дајте у реду е со споредбиве. Не сум сигурен иначе ни дека е подобар разигрувач од Кари али ајде, стилот на игра им е таков да овој малце повеќе асистира.
Трето, помалце зелени тропајте.
Брат има дупло повеќе асистенции, трет е на вечната листа, жити се како можеш да кажеш дека МАЛКУ ПОВЕЌЕ АСИСТИРА?

Им обајсни што е поентата на плејот у кошарката а и мојата поента. Кари е убаво да го гледам на шут ама КРИС ПОЛ ПАСОВИ ШУТ И СВЕ ШТО ПРАВИ, ПОИНТ ГОД! Исто да не го заборавам и братот Рондо.

За мене е ПЛЕЈ СЕКОЈ ШТО ЗНАЕ КОШАРКА ДА РАЗИГРА ТИМ НЕ САМО ДА ШУТНЕ ОД 10 МЕТРИ И ШТО САКА НЕКА Е
Искрено еволуира кошарката. Сега искрено нема класичен плејмејкер, а и ако ги има тоа е реткост и тоа од старава гарда која ја спомена.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Прво, Харден не е плеј.
Kako mislis ne e plej ?
Tokmu toa e od koga si zamina od Hjuston.
Klasicen plej.
Prethodno vo Hjuston ne bese klasicen plej, povekje bese kako SG. Nemase soigraci vo Hjuston zatoa samiot polnese.
Noviov stil na igra vo Nets i Fila bradata e plej.
Si gi gledal Nets a sea Fila ? Vo kogo e topkata koj organizira ?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.208
Kako mislis ne e plej ?
Tokmu toa e od koga si zamina od Hjuston.
Klasicen plej.
Prethodno vo Hjuston ne bese klasicen plej, povekje bese kako SG. Nemase soigraci vo Hjuston zatoa samiot polnese.
Noviov stil na igra vo Nets i Fila bradata e plej.
Si gi gledal Nets a sea Fila ? Vo kogo e topkata koj organizira ?
Добро тогаш Ирвинг е центар претпоставувам, така? Тоа што Харден ја приватизира топката е друг муабет, али дека е плеј, НЕ Е. И Леброн исто замара со водење топка и организирање акции па ни п од плеј нема. Илз не ме нервирај бе рано посабајле да објаснувам за позиции у кошарка.

Брат има дупло повеќе асистенции, трет е на вечната листа, жити се како можеш да кажеш дека МАЛКУ ПОВЕЌЕ АСИСТИРА?
Последен пат кога проверив Крис Пол беше постар од Кари, ако се лажам поправи ме. За тоа колку е постар ќе оставам на тебе.

Знам дека поише асистира КП де, може и ја лошо го напишав тоа "малку повеќе", ама поентата ми беше дека и Кари има ненормален преглед на игра.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.734
Поени од реакции
2.823
мислам Кари има 2 мвипњи не три, мање битно. @Stefan-kobe мислиш ли дека КП немаше да има МВП ако не играше у бош тим ко Пеликанс порано? и што ако му го дозволија трејдот у Лејкерс? ќе играше со Коби у 2010та а и Гасол, е тек тогаш ќе беше у јака конкуренција за МВП.(не викам дека ќе ја земеше ама ќе беше у муабет за МВП гарант). Да играта еволвира и станува погрда за око според мене, јас не гледам ништо убаво во трчај и скокни за три и шутни. Јас знам што пишав и во првиот пост и во вториот и третиот и петиот, воопшто не е глупост да пишеш дека СТАРАТА ГАРДА е поубава за гледање и подобро ја разбира играта и дека за мене Крис Пол е подобар ПЛЕЈ и ИГРАЧ од Кари, не и шутер, но освен шут на Кари не би му дал ниедна предност пред Пол, Пол е подобар у преглед, асистенции, дефанзива, пик-рол игра, а и подобар лидер за мене. Таква игра ми прави мерак, ко СПАРС што играа порано, ко ДЕНВЕР што игра понекогаш сега, ко РОНДО што ги водеше БОСТОН порано со асистенциите, не знам кај не сум јасен у муабетов. Ако се зимаат оверал бројките да КАРИ е подобар од ПОЛ во поени просек ама НЕ ТЕ ПРАВИ ПОДОБАР ПЛЕЈ тоа според мене. Харден не е природно плеј ама во право е илз, игра плеј веќе 3-4 години (последните год у Хјустон, Нетс а и сега у Фила).

Кросовер СПИ3 НАД КАРИ - Да не се заборави хехех.
а и премногу е лабилен бе Кари у дефанзива, не џабе големи тренери ко Попович, Фил Џексон тврдат "Defense wins championships". ОТВОРЕТЕ ФИНАЛЕ 2008МА 2010ТА ЛЕЈКЕРС БОСТОН И ВИДЕТЕ СКОР У 3ТА ЧЕТВРИТНА И ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА, 60-60 Е, СЕГА ТОА Е РЕЗУЛТАТ У ВТОРА ЧЕТВРТИНА, ПОШТО ДЕНЕШНИВЕ ТИМОВИ ОПШТО ИГРААТ МНОГУ ЈАКА ДЕФАНЗИВА, ЌЕ ЗЕМЕ ЌЕ МИ ШУТИРА ОД 10 МЕТРИ ЕБАТЕ КОШАРКАТА ЕБАТЕ, ПОРАНО СЕ ЗНАЕШЕ БЕ ГО СТАВАШ РОН АРТЕСТ НА НАЈЈАКИОТ ИГРАЧ У ТИМ, ГО СТАВАШ БРУС БОУЕН, ГО СТАВАШ ШОН МЕРИОН, ТАКВИ ИГРАЧИ НЕМА ВО ЛИГАВА СЕГА.

За мене од кога КЕЈ ДИ ПРЕЈДЕ ВО ГСВ СЕ УНИШТИ ЦЕЛА НБА, АПОСЛУТНО СЕ ПРЕКИНА ДА СЕ ИГРА ДЕФАНЗИВА.

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.948
Поени од реакции
41.127
Харден по вокација ти е класична 2ка, бек шутер. Во ниеден универзум не е плеј. Тоа што сега игра на таа позиција не го прави плеј од типот на Пол и Кари.

За Пол и за Кари, ако не ги гледаме титулите и личните успеси, тогаш и двајцата се одлични плеја, онаков разигрувач што сакаш да го имаш во тим, што знаеш дека никад нема да изгуби топка при пренесување и дека секоја акција ќе се изигра како што треба, само што Кари е боље шутер. Но ако ги гледаме и титулите тогаш Кари е далеку пред Пол.

Верувам дека ако се десеше трејдот на Пол во Лејкерс, ќе имаше и он еден прстен, ќе изгазеа со Коби тие сезони, вака ќе остане еден од многуте одлични играчи што не освоиле прстен.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
776
Поени од реакции
2.429
Харден по вокација ти е класична 2ка, бек шутер. Во ниеден универзум не е плеј. Тоа што сега игра на таа позиција не го прави плеј од типот на Пол и Кари.

За Пол и за Кари, ако не ги гледаме титулите и личните успеси, тогаш и двајцата се одлични плеја, онаков разигрувач што сакаш да го имаш во тим, што знаеш дека никад нема да изгуби топка при пренесување и дека секоја акција ќе се изигра како што треба, само што Кари е боље шутер. Но ако ги гледаме и титулите тогаш Кари е далеку пред Пол.

Верувам дека ако се десеше трејдот на Пол во Лејкерс, ќе имаше и он еден прстен, ќе изгазеа со Коби тие сезони, вака ќе остане еден од многуте одлични играчи што не освоиле прстен.
А можеби и не?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.948
Поени од реакции
41.127
А можеби и не?
Добро да, погрешно се изразив, мислев за тој трејд што не се деси и дека ради тоа останал без прстен. Иако и тоа не е сигурно дека би се десило.

Сега во Феникс има одлични соиграчи, може и да освои со овој тим, ништо чудно.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
CP3 има најголеми шанси сезонава да освои прстен.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Lebron e na dobar pat povtorno da gi ostavi Lakersi bez Playoff, kako vo 2018.
Dejvis se vrakja vo skoro vreme... Se ocekuva da zaigra vo edna od narednite 4 utakmici.
Ili ke bide spasitel na ovaa bedna ekipa ili ke potone zaedno so niv i ke go gledaat playoffot na televizija.
Ostanuva da vidime.

Vecerva sudar na dvete najaki ekipi na istokot
Fila - Baks
Fila igraat doma i kompletni se, Baks isto kompletni edinstveno Jrue ne im igra.
Na kladilnica vredi da se odigra Fila 1 1.80 koeficient.
Embiid - Anteto pod kosh ke bide jak duel, vo megjuvreme ocekuvam dobra partija od bradata vecerva.

Kajgana Shop

На врв Bottom