НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.087
Поени од реакции
11.506
Смешно е во натпревар без ниеден флоп да го нарекуваш „флопер“. :)

Инаку она е намерен фаул и сега и пред 20 години, само тогаш немаше да биде чудно ако не го досудат. Грин точно знаеше дека нема шанси да иде на топка, отиде право на глава. Во скок. Под кош... Целосно дефиниција на намерен фаул. Судиите се уцвикаа, не сакаа да испадне дека го одлучуваат натпреварот, немаа муда да досудат тоа што требаше.

Мислам АПЛА е намерен фаул, нема простор ни за дискутирање различни интерпретации како се играло некогаш а како сега. Погрубо се играло, ама вакви фаули секогаш биле флагрант 1/2, само полесно се провлекувале без видео риплеј. Како и да е, во денешна НБА ова секогаш е намерен фаул, често и флагрант 2 (со исклучување). Што е поентата на 3 судии плус помошни судии во видео собата, кога вакви ОЧИГЛЕДНИ НАМЕРНИ ФАУЛИ не ги судат како што треба.

Не заебавај сега овој фаул од Грин можеше да резултира со сериозна повреда за Леброн, не ми е јасно како не го исклучиле судиите. Батали 90ти години, сега уз сета технологија и камери на секој агол од теренот тепачки и валканивалкани игри се невозможни. И мене ме нервира Леброн што е лигав понекогаш ама ова беше за во затвор.

Леброн слабиот според Сашко. Hhh Илз тука? Hhh
Де де, полека сега. Не го спорам фаулот него брон како плачипичка.
Па видете го колкав вол е, онај да возвраќаше на вакви сељаци со вакви фаули Ќе имаше поголем респект помеѓу фановите.

Не се правите сеа дека не знаете што зборам.
Фаул имаше, овај зеде да се прпелка. Абе дај не ме јеби имаш снага да одиш да го здробиш Грин во следен напад или било кој друг играч.

Тоа е маката.

Оди Коби фаулорај го вака, ај да не е коби да не го усериме муабетот со ГОАТ споредби. Нека оди незз Рашид Волис нека го фаулира вака, ете будала од '00.

Факинг Ајверсон ќе стане ќе ти ја залепи една по ваков фаул, камо некој друг од тоа време.

Мн нежна лига, ебате балетаните - сите на куп. Кога не му враќа (а може), следен пат нека му искрши глава.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.542
Поени од реакции
114.821
Тоа све стои ама реално можеше кичма да скрши Брон, многу лошо падна, а плус и очи му истера. Дека е флопер нема збор, ама за вчера не треба да биде руган.
И јас мислам дека многу ќотек ќе јадат Портланд во евентуален дуел после курчењето ноќеска без никаква потреба од нивна страна.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.100
Поени од реакции
34.567
:)

Мислев добар дечко е овој бе...
Каков морон...
Како велат, кој губи има право да се лути... Си Џеј уште го боли газето од лани. :D
Дајбоже и годинава да се сретнат, ама тешко Портланд да стигнат до конференциско финале. Каму среќа да стигнат! :LOL:

Де де, полека сега. Не го спорам фаулот него брон како плачипичка.
Па видете го колкав вол е, онај да возвраќаше на вакви сељаци со вакви фаули Ќе имаше поголем респект помеѓу фановите.

Не се правите сеа дека не знаете што зборам.
Фаул имаше, овај зеде да се прпелка. Абе дај не ме јеби имаш снага да одиш да го здробиш Грин во следен напад или било кој друг играч.

Тоа е маката.

Оди Коби фаулорај го вака, ај да не е коби да не го усериме муабетот со ГОАТ споредби. Нека оди незз Рашид Волис нека го фаулира вака, ете будала од '00.

Факинг Ајверсон ќе стане ќе ти ја залепи една по ваков фаул, камо некој друг од тоа време.

Мн нежна лига, ебате балетаните - сите на куп. Кога не му враќа (а може), следен пат нека му искрши глава.
Абе јасно е како би изреагирале спомнатите.

Леброн? Таков му е карактерот, избегава конфронтации. Прерачунат лик е, израчунал дека повеќе му се исплати да се жали (плаче) кај судиите. И самата НБА ги поставува работите така во денешнава лига, дури и мала конфронтација влече тешки казни (не виде пред месец и нешто Харел за што добија суспензија?). Лесно му е на дибекот Грин, неговиот тим реално нема што да бара во овој плејоф годинава, освен да му направи беља на некој. Освен тоа убаво извежбал како да направи фаул без да му судат флагрант, долга историја има на такви прљави потези.

Што ќе се десеше ако Леброн му зачукаше некоја на дибеков за провокацијата?
Што ако добиеше неколку утакмици суспензија? Во плејоф серија со Феникс?

Чиста глупост, и самоубиствен потег. Посебно за некој кој за цел има шампионска титула, а не тепање со дибеци и силеџии како Дрејмонд Грин.

Остај тоа. Главниот муабет е што се деси со несудењето на намерен фаул. Многу години навака не сум видел на вака очигледен флагрант да не досудат намерен фаул... Дрејмонд Грин многу се извлекува со прљави работи и разни страња, што мислиш дека ќе судеа на пример на Двајт Хауард за истиов потез - флагрант 2 гарантирано.

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.087
Поени од реакции
11.506
:)

Како велат, кој губи има право да се лути... Си Џеј уште го боли газето од лани. :D
Дајбоже и годинава да се сретнат, ама тешко Портланд да стигнат до конференциско финале. Каму среќа да стигнат!

Абе јасно е како би изреагирале спомнатите.

Леброн? Таков му е карактерот, избегава конфронтации. Прерачунат лик е, израчунал дека повеќе му се исплати да се жали (плаче) кај судиите. И самата НБА ги поставува работите така во денешнава лига, дури и мала конфронтација влече тешки казни (не виде пред месец и нешто Харел за што добија суспензија?). Лесно му е на дибекот Грин, неговиот тим реално нема што да бара во овој плејоф годинава, освен да му направи беља на некој. Освен тоа убаво извежбал како да направи фаул без да му судат флагрант, долга историја има на такви прљави потези.

Што ќе се десеше ако Леброн му зачукаше некоја на дибеков за провокацијата?
Што ако добиеше неколку утакмици суспензија? Во плејоф серија со Феникс?

Чиста глупост, и самоубиствен потег. Посебно за некој кој за цел има шампионска титула, а не тепање со дибеци и силеџии како Дрејмонд Грин.

Остај тоа. Главниот муабет е што се деси со несудењето на намерен фаул. Многу години навака не сум видел на вака очигледен флагрант да не досудат намерен фаул... Дрејмонд Грин многу се извлекува со прљави работи и разни страња, што мислиш дека ќе судеа на пример на Двајт Хауард за истиов потез - флагрант 2 гарантирано.
Точно, сето стои и пак ќе дојдеме дека ако не му искрши некој глава нема ништо да се смени.

1. Судењето (особено во ПО) секоја година е полошо и полошо.
2. Играчи како Леброн, АД, Јанис па дури и Хауард што го спомна треба ќотек да јадат? Зошто?

Според мене не треба.
Како би се промениле нештата ако наместо да реагираат за истото тие си седат во комфор зона? Па Леброн кариера изгради врз тој влез на сила под кош (пошто е физички доминантен) и како и за сите така и за него правилата се ако го пипниш добиваш лична грешка.

Е сега, океј е да се судат вакви очигледни фаули ама не е океј кога тоа го прават Тре, Харден и ред други кога ти се упикуваат за да изнудат лична?

Знам дека и против ова сте, пошто ви смета на сите (ми смета и мене), но доколку играчи како Леброн и слични физикуси на него не земат да дрецнат некој од земја и откако бидат казнети за тоа не покренат иницијатива за промена на правилата ние сите нема да гледаме поинтересен баскет туку балет.

Нему му е убаво да е заштитен, како и гореспоменатите, но кога ќе се случи ваков пропуст да не досудат намерен фаул тогаш не било во ред.
Тоа се двојни аршини. Не би требало да гледаме вакви фаули ама уште помалку лига со принцези бидејќи на крај ова е данокот што го плаќаат - данок на лошото судење воопшто.

Се сеќавате како Каваи свитка зглоб при доскок? Да му ја искршешетогаш некој главата на Заза немаше тоа да го прави и на други играчи.

Според мене не е во добар смер цела ситуација со судењето и нема да се смени додека битните играчи се кријат зад смешните правила.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.100
Поени од реакции
34.567
Ти другар како да си заглавил во времето на Детроит бед бојс, како да те замрзнале и сега те одмрзнале да гледаш сегашна НБА, па се чудиш на правилата.

Не можеш денес тек така да „кршиш глави“.
Можеш да научиш прљаво да фаулираш за да изгледа како да не е намерен фаул, злоупотребувајќи го тоа што судиите имаат сет крути правила што е флагрант фаул а што не е. На пример ако не се продолжи со покретот со раце да изгледа како удар, тоа е едно основно правило. Ама правило е и ако потезот не е на топка туку директно на играч, тогаш е флагрант дури и ако не изгледа дека е удар.

Во случајов, прљавото копито Дрејмонд Грин отиде право во напаѓачот (Леброн) ама не замавна туку направи да изгледа толку како дигање раце. Сеедно неговите раце завршија директно во главата (и очите) на Леброн. На крај секако беше намерен фаул, ама судиите исцвикаа, пошто е елиминациска утакмица плеј ин, и досудија само обичен фаул.

Друг да го направеше фаулот ама некој без обемно искуство во глумење, ќе јадеше флагрант фаул, веројатно и флагрант 2.
Леброн треба да е ретардиран да изеде суспензија во плејоф за „да му ја скрши главата“ на Дрејмонд Грин. ОК, да, Вогел можеше да го пушти некој друг во игра на пример Дадли, чисто за да направи енфорсер потег. Ама зошто, не нецели две минути со тесен резултат каде Лејкерс сепак водат, и во елиминациска утакмица?
Не, ни Леброн ни Вогел не се толку глупи. Да беше серија од 7 тогаш на Грин ќе мораше некој да му одржи лекција за потези со ризик на повреда. Но на скоро добиена - една - елиминациска утакмица? Не. Ќе остане ненаплатен долг за некој следен пат.

Е сега, океј е да се судат вакви очигледни фаули ама не е океј кога тоа го прават Тре, Харден и ред други кога ти се упикуваат за да изнудат лична?
Kаде забега сега и ти... Тре е некаде моја висина, не знам колку си ти висок/крупен ама на Тре, на мене, а веројатно и тебе, да не удреше Грин онака дивљачки во сред двочекор, веројатно уште ќе не крпеа во болница. Тоа што Леброн е физички спремен и може да издржи, не значи дека потпишал за UFC/ММА тепачки, па да јаде ќутек од силеџии.

Не мешај сега баби и жаби.
Тре со газот рипа наназад во одбранбен играч и изнудува фаули за допир, ти го споредуваш тоа со борилачки захват на силеџијата Грин кој озбилно може да повреди некој, да јебе сезона на цел клуб или цела кариера на некој многу подобар играч од него. Биди објективен малку.

Знам дека и против ова сте, пошто ви смета на сите (ми смета и мене), но доколку играчи како Леброн и слични физикуси на него не земат да дрецнат некој од земја и откако бидат казнети за тоа не покренат иницијатива за промена на правилата ние сите нема да гледаме поинтересен баскет туку балет.
Нагласување контакт, или глумење/плачење, како сакаш викај го истото е.
Самиот Грин на неколку пати во истава утакмица го направи истото, правеше како којзнае како да е удрен при помали фаули. Погледај ја утакмицата ако не ми веруваш. Сите го прават тоа, ама ти мораш на Леброн да се закачиш?

Такво е времето денес, сите се лигават. Ама прави разлика кога некој ќе го фаулираат насилно и јебено опасно за повреда па оштетениот сака да го нагласи тоа за судиите да прегледаат снимки, и спореди го тоа со некој како Тре/Харден кој намерно влегува во ситуации каде противникот ќе ги допре во погрешно време.

Се сеќавате како Каваи свитка зглоб при доскок? Да му ја искршешетогаш некој главата на Заза немаше тоа да го прави и на други играчи.
Не туку НБА уведе правило за оставање вертикален простор за доскок на шутерите. Баш заради покварени играчи како Заза, и Брус Бовен пред него.
Епа така треба да уведат правило и за покварени игарачи како Дрејмонд Грин, за клоцањето во јајца и мавањето по глава (и брцањето во очи).

Последно уредено:
Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.014
Поени од реакции
4.074
Знае ли некој сајт од кај може да се даунлоадираат утакмици? На rutracker има, ама со руско аудио.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.100
Поени од реакции
34.567
Oсвен Коби сите во тој состав беа „меки“, никој не се стрча барем да му се внесе во лице на Раџа. :ROFLMAO:
(уште сум изнервиран што изгубија 4:3 после водство од 3:1, ама ваљда е успех самото тоа да изиграш 7 утакмици со состав од Коби и група лузери)
Автоматски споено мислење:

Бољи беа сериите со Феникс потоа, откако дојде Гасол (По).
Еве за млаџи генерации, некој може не го гледал Коби каков лудак беше, посебно во плејоф (скокајте ја рекламата на почеток):

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.087
Поени од реакции
11.506
Ти другар како да си заглавил во времето на Детроит бед бојс, како да те замрзнале и сега те одмрзнале да гледаш сегашна НБА, па се чудиш на правилата.

Не можеш денес тек така да „кршиш глави“.
Можеш да научиш прљаво да фаулираш за да изгледа како да не е намерен фаул, злоупотребувајќи го тоа што судиите имаат сет крути правила што е флагрант фаул а што не е. На пример ако не се продолжи со покретот со раце да изгледа како удар, тоа е едно основно правило. Ама правило е и ако потезот не е на топка туку директно на играч, тогаш е флагрант дури и ако не изгледа дека е удар.

Во случајов, прљавото копито Дрејмонд Грин отиде право во напаѓачот (Леброн) ама не замавна туку направи да изгледа толку како дигање раце. Сеедно неговите раце завршија директно во главата (и очите) на Леброн. На крај секако беше намерен фаул, ама судиите исцвикаа, пошто е елиминациска утакмица плеј ин, и досудија само обичен фаул.

Друг да го направеше фаулот ама некој без обемно искуство во глумење, ќе јадеше флагрант фаул, веројатно и флагрант 2.
Леброн треба да е ретардиран да изеде суспензија во плејоф за „да му ја скрши главата“ на Дрејмонд Грин. ОК, да, Вогел можеше да го пушти некој друг во игра на пример Дадли, чисто за да направи енфорсер потег. Ама зошто, не нецели две минути со тесен резултат каде Лејкерс сепак водат, и во елиминациска утакмица?
Не, ни Леброн ни Вогел не се толку глупи. Да беше серија од 7 тогаш на Грин ќе мораше некој да му одржи лекција за потези со ризик на повреда. Но на скоро добиена - една - елиминациска утакмица? Не. Ќе остане ненаплатен долг за некој следен пат.

Kаде забега сега и ти... Тре е некаде моја висина, не знам колку си ти висок/крупен ама на Тре, на мене, а веројатно и тебе, да не удреше Грин онака дивљачки во сред двочекор, веројатно уште ќе не крпеа во болница. Тоа што Леброн е физички спремен и може да издржи, не значи дека потпишал за UFC/ММА тепачки, па да јаде ќутек од силеџии.

Не мешај сега баби и жаби.
Тре со газот рипа наназад во одбранбен играч и изнудува фаули за допир, ти го споредуваш тоа со борилачки захват на силеџијата Грин кој озбилно може да повреди некој, да јебе сезона на цел клуб или цела кариера на некој многу подобар играч од него. Биди објективен малку.

Нагласување контакт, или глумење/плачење, како сакаш викај го истото е.
Самиот Грин на неколку пати во истава утакмица го направи истото, правеше како којзнае како да е удрен при помали фаули. Погледај ја утакмицата ако не ми веруваш. Сите го прават тоа, ама ти мораш на Леброн да се закачиш?

Такво е времето денес, сите се лигават. Ама прави разлика кога некој ќе го фаулираат насилно и јебено опасно за повреда па оштетениот сака да го нагласи тоа за судиите да прегледаат снимки, и спореди го тоа со некој како Тре/Харден кој намерно влегува во ситуации каде противникот ќе ги допре во погрешно време.

Не туку НБА уведе правило за оставање вертикален простор за доскок на шутерите. Баш заради покварени играчи како Заза, и Брус Бовен пред него.
Епа така треба да уведат правило и за покварени игарачи како Дрејмонд Грин, за клоцањето во јајца и мавањето по глава (и брцањето во очи).
Ако ти е овој баскет убав и ако вакви коментари "загллавени во времето" се проблем тогаш океј.
Немој да плачите само како фанови на лејкерс кога ќе дојди Харден да ви изнудува 3+1 и уживајте во прекрасниот баскет.

Имаш доволно познавање за да праиш муабет за баскет, но ненормално си пристрасен кога се работи за Лејкерс.

Штета.

п.с. се надевам следниот пат (слрдна сезона ваљда) кога дрејмлнд ќе налета на Леброн барем уште два пати појако ќе го дрецне од земја па овој наместо да му искрши глава нека плачи по судии и нека му капат прокулин во очи.
Принцеза.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.542
Поени од реакции
114.821
Глеј на 7:32 одприлика каков фаул не му досудија. У денешно време фаул кош и затвор за играчот на Феникс ќе беше таа ситуација.

Види го Дадли го чувал Коби бог да чува и да брани, се бори човекот сам со себе хахаха :pos: Види го Робин Лопез гревот, и ден денес си ја мачи душата. :D Ја памтам многу добро серијава, последната утакмица мртвите им ги разеба, фрижидер да фрлеше од центар ќе влезеше. Мислам дека против Феникс најдобар просек има Коби у кариера, ептен им беше накрвен на нив, не знам од која причина.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.100
Поени од реакции
34.567
Ако ти е овој баскет убав и ако вакви коментари "загллавени во времето" се проблем тогаш океј.
Немој да плачите само како фанови на лејкерс кога ќе дојди Харден да ви изнудува 3+1 и уживајте во прекрасниот баскет.

Имаш доволно познавање за да праиш муабет за баскет, но ненормално си пристрасен кога се работи за Лејкерс.

Штета.
Заебаваш сега и ти... Не реков дека е „оваков баскет убав“. Се обидов да ти објаснам да правиш разлика меѓу општо ниво на плачење, и играчи кои кариерата им е изградена на плачење и глумење/изнудување фаули.

НБА је тоа што је, не ми се допаѓа во која насока ги менуваат правилата, ама нема подобра кошарка од тоа. Гледам пошто сакам кошарка. Коментирам пошто сум страстен за кошарка. Можеби сум пристрастен за тимот за кој навивам, но не сум необјективен, не избегнувам да се соочам со фактите - како некои други.

Ако не можеш да направиш разлика меѓу Тре и Леброн, меѓу глумење како прва и основна тактика во животот, и посочување на судиите опасен потез кој можел да резултира со повреди... Тогаш да, штета.

п.с. се надевам следниот пат (слрдна сезона ваљда) кога дрејмлнд ќе налета на Леброн барем уште два пати појако ќе го дрецне од земја па овој наместо да му искрши глава нека плачи по судии и нека му капат прокулин во очи.
Принцеза.
Без коментар...

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Статус
Затворена за нови мислења.