НБА сезона 2019/2020

Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.347
Поени од реакции
29.819
Зајон е најхајпаниот копиљ што било кога влегол во НБА. Во колеџ ги силувал противниците со сирова снага, ама НБА е друга конкуренција, и ако не поработи на техника, пост игра, шут од далеку и од мид-рејнџ, ќе остане само уште еден дибек со атлетски способности и евентуално некој рол-плеер резервист. Повредата досега не ни дозволи да го процениме реално сѐ што може, но реално - досега и не покажа ама баш ништо посебно.

Менџаментот го дозаеба со тоа што не направи шутерски тим окулу него, за да му ги маскира слабостите. На пример солиден дел од селари капот вложија во класичен дефанзивен центар без офанзивен репертоар, што ќе им е Стивен Адамс во таков тим што тек треба да се развива, и тим на кој му требаат шутери... Тоа ваљда само тие си знаат (или пошто збориме за Пеликанс, ни тие не знаат). :)
 
Член од
1 март 2009
Мислења
8.602
Поени од реакции
10.262
Лианџело Бол во Детроит.. Лавар вака-така ги донесе сите 3 сина во НБА
 
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.139
John Wall последен пат има играно пред две години,се враќа од скината ахилова тетива.
 

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.649
Поени од реакции
7.997
Брао за Визардс, шо е сигурно сигурно си е. Да не имаат иста судбина као со лудакот Аринас шо до пред пола саат го исплатија. :D
Иначе, мислам дека Хјустон требаше да проба уште една сезона со Харден и Вестбрук пошто стварно пред баблот играа профи баскет, али океј што е тоа е.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.347
Поени од реакции
29.819
Има шанси (теоретски ама сепак шанси) Хјустон да бидат многу интересни (и успешни) следнава сезона, се зависи што ќе променат во играта - сега кога е јасно дека small-ball бара многу специфичен состав на тимот (читај Вориорс). Брадата сеуште е одличен офанзивен играч кој прошлава сезона покажа дека може и да направи обид да игра и одбрана... Не е дека окулу него не може да се направи победнички тим, но потребна е визија специфична за неговата игра и прилагодливост кон различни противници. Мислам дека прошлиов Хјустон беше конципиран да ги победи Вориорс, ама без прилагодливост кон другите тимови. Не само Лејкерс, мислам дека неколку други клубови можеа да ги добијат Хјустон во бест-оф-севен. Дел е еднодимензионалноста на Д’Антони како тренер, дел е составот на тимот што го направија.

Џон Вол ако игра пола од тоа што беше, Хјустон може да бидат многу интересен тим сезонава.




Во меѓувреме во Клиперс, вејофф Пи пак бара изговори и го фрла бившиот тренер под автобус.
Многу е глуп, само сам на себе си прави притисок сега да изигра многу подобро за да докаже дека е точно тоа дека не е до него туку до тренерот. Можеше само да изигра добро сезонава, и новинарите сами ќе заклучеа дека проблемот бил до Док Риверс. Мислам дека Џорџ е многу слаб психички и дека пак ќе се усере под притисок.
Очигледно е, увек некој друг му е крив. На пример се жали дека не се играло доволно пик&рол со него, а пик&рол учеството во Оклахома му било ~25% додека во Клиперс истото му рипнало на ~33%.

А тоа со привилегиите што ги имале Ленард и Џорџ во Клиперс, се збореше преклани дека Ленард го барал и од Лејкерс и можеби баш тоа било главната причина за идење во Клиперс (а таму Балмер наводно му дава да го користи и неговиот личен авион, и куп други неофицијални „услуги“). На крај излезе дека ништо не може без дисциплина.



 

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.129
Поени од реакции
8.944
ete go trejdot za westbrook.
na harden mu go smenija cp3 za russ,
pa sega russ so wall.

kje pokaze sezonava dali e problemot vo russ ili harden.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.347
Поени од реакции
29.819
Практично го дадоа Крис Пол, прв пик (и две мењања на пикови), за Џон Вал со скината ахилова тетива (и во гангстерски филм, и со лоши работни навики за вежбање и сѐ).

Треба ептен коцки да им се поклопат, Вал и Буги да се вратат барем во 70% од старата форма (многу малку веројатно), и појачањето Кристијан Вуд добро да се уклопи во сето тоа... И ако не го рачунаме Буги (кој 3 години нема асална здрава сезона) Хјустон после целиот ќутек од центарски тимови, пак немаат центар. :LOL:
Може да бидат интересни, ама тешко, многу тешко дека ќе направат нешто. Ова е ваљда некој очајнички обид да го премислат Харден, и во спротивно, растурање на тимот до трејд дедлајн за што повеќе асети.




Нови детали за Пол Џорџ, сега се жали дека не вежбале доволно - а тој и Ленард биле главни за одредување кога и како ќе вежбаат. :ROFLMAO:


Еве му ги статистиките во плејоф низ сезони.


 
  • Ми се допаѓа
Reactions: ilz

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.530
Поени од реакции
17.887
Не се напнувај ако остане во Хјустон ќе паднеш болен, страв ми е за твоето здравје

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
 

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.530
Поени од реакции
17.887
Хаха го избриша мислењето бе

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
 
Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.020
Samo edno me zanima, Harden koga ke ja prai kocka od tapkanje sto kur ke prai wall kurvarot u corner koga beter suter e i od Russell? Ja poglup trejd nemam videno odamna. Bulkvalno go dobija istiot igrac kako Russ , samo so rizik zatoa sto ne zaigral 2 godini basket i e so predispozicii da zavrsi na krek kaj i da e
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom