НБА сезона 2019/2020

Статус
Затворена за нови мислења.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Ne go sfakjaj ova ko provokacija, cisto me zanima na kraj na kariera so kolku tituli mislis deka ke zavrshi Harden? Me interesira poso spomna nekolku.
Jas iskreno se somnevam deka ke dojde i do edna, ako dojde mislam deka toa ke bide maksimumot.
Zavisi od povekje raboti no 2-3 tituli sigurno ke osvoi.
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

Со кој трејд Хјустон ќе добие ваква вредност?
Расел Вестбрук просек последните 5 сезони во Окхалохма:
Трипл-дабл просек, 2х скоринг лидер, 2х асист лидер олстар молстар, МВП
Го трејдаа ли?

Зборите за Џејмс Харден, не за Џејмс Леброн.

Или пак за Дончиќ, Дејвис, Каваи, Стеф итн итн уште барем 5-6 играчи кои имаат позначајна франшизна вредност отколку кловнов.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Го трејдаа ли?

Или пак за Дончиќ, Дејвис, Каваи, Стеф итн итн уште барем 5-6 играчи кои имаат позначајна франшизна вредност отколку кловнов.
Не зборам колку е франшиза играч туку што ќе добијат за него.
ОКЦ за Russ го добија CP3 и два први протектед пикови(ако пиковите се во првите четири на драфтот остануваат во Хјустон)и право за замена на два пика(ОКЦ им право да замени два први пика со Хјустон)
Потоа ОКЦ го трампаа CP3 за Рубио,Кели Убре и еден прв протектед пик во Феникс.
Фактички ОКЦ за Russ ги добија Убре,Рубио и три протектед пикови ако ми ја разбираш поентата што сакам да ја кажам.

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.797
ОКЦ за Russ го добија CP3 и два први протектед пикови(ако пиковите се во првите четири на драфтот остануваат во Хјустон)и право за замена на два пика(ОКЦ им право да замени два први пика со Хјустон)
Фактички ОКЦ за Russ ги добија Убре,Рубио и три протектед пикови ако ми ја разбираш поентата што сакам да ја кажам.
Aaaah yes, пошто пикови носат успех ( особено во случајот на ОКЦ )...oh wait..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Што и да добијат ќе им биде подобро отколку да го држат незадоволен во клубот, барем ќе бидат на чисто.

Ако е некој играч дефинитивно решен да си оди (а според информациите Харден е) не можеш да го држиш во клубот без да имаш последици. Не во ова доба, каде што фановите се со испрани мозоци и медиумите ќе ти вршат притисок. И особено не у добава у која играчите имаат доста слобода за ваквите работи.

Не им донесе Харден титули па да жалат по него, ако остане Вестбрук сеуште ќе бидат плејоф тим.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Што и да добијат ќе им биде подобро отколку да го држат незадоволен во клубот, барем ќе бидат на чисто.

Ако е некој играч дефинитивно решен да си оди (а според информациите Харден е) не можеш да го држиш во клубот без да имаш последици. Не во ова доба, каде што фановите се со испрани мозоци и медиумите ќе ти вршат притисок. И особено не у добава у која играчите имаат доста слобода за ваквите работи.

Не им донесе Харден титули па да жалат по него, ако остане Вестбрук сеуште ќе бидат плејоф тим.
На Хјустон нема да им биде подобро бидејќи супер стар играчите владеат во НБА и ако Харден сака да си оди евентуално ќе си оди на овој или оној начин а Хјустон нема да добие за возврат еднаква вредност,бидејќи со Харден не се шампионски тим но се топ 4 тим на Запад а без него ако за возврат не добијат супер стар играч тешко дека ќе бидат плејоф тим.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.941
Поени од реакции
17.998
На Хјустон нема да им биде подобро бидејќи супер стар играчите владеат во НБА и ако Харден сака да си оди евентуално ќе си оди на овој или оној начин а Хјустон нема да добие за возврат еднаква вредност,бидејќи со Харден не се шампионски тим но се топ 4 тим на Запад а без него ако за возврат не добијат супер стар играч тешко дека ќе бидат плејоф тим.
А до сега беа шампионски тим?! Дај не зафркавај, ај ја разбирам доминацијата на Голден Стејт, ама оваа година имаа шанса да играат финале, колку толку. Харден е едноставно тежок флоп и сега секако дека пиковите би биле џа или бу, али подобро да размислат за ребилдинг, отклоку да држат незадоволен играч што вика Нињо.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Го трејдаа ли?

Nikoj od poserioznive ekipi ne pokaza interes za Rasel ciglarot, bidekji e tapa od igrac a ima i ogromen dogovor.
Na kraj ke zavrsi vo Knicks ili Sharlot, vo podobra ekipa ne ni zasluzuva da igra.
Od site tie igraci koj gi nabroja, Harden ima momentalno definitivno najgolema vrednost, kako franshizna vrednost taka i vo vrednost kako igrac najskap igrac e vo istorijata na NBA.
Stop hating

Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
Од моето лично поле на видување (а и сметам дека генерално е така во секој спорт) титула освојуват тимот кој шо или ја имат најаката прва петорка во лигата (поретко) или тимот кој ја имат една од подобрите први петорки во лигата, но надополнета со исто така добра клупа (многу почесто).

Коби и Шек ги имаа Хори,Фокс и Фишер во прва петорка, ама низ трипитот од клупа ги имаа Брајан Шо, Глен Рајс, Девин Џорџ, Рајдер, Харпер, Грент итн,играчи способни да игрет камен одбрана и секоја утакмица да ти дает од 8-10 поени.
Спарс истото.
Пистонс истото.
Далас истото.
Лејкерс 09-10 истото.
Торонто, Кливленд со Брон па и Лејкерс годинава.

Едини екипи кои освојле титула, а немале толку јака клупа или комплетен тим како претходните биле Бостон (со прајм Пирс ,Ален и Гарнет и млад Рондо), Мајами со големата тројка и ГСВ со најголемата тројка евер. Едноставно, тие 3-4 ѕвезди во екипа прает огромна разлика во квалитет, па может да си дозволет рестото играчи да се "колку да се пополнит".

Муабетот ми е, да се надоврзам на претходната дискусија : Харден и Ветбрук немат да припарет до титула во Хјустон се додека :
а) не донесет уште еден играч на исто или слично ниво на нивното
б) сите други позиции им бидет пополнети со квалитетни првотимци/играчи од клупа кои может да игрет одбрана како кучиња,а ако е потребно да дает и 10-15 поени ко ќе е најпотребно. Или во превод играчи подобри од Ковингтон, ПЈ Такер, Риверс и остали.

Истото го мислам и за Карји и Дурант, за моменталниот ГСВ, за моменталниот Милвоки, за моменталниот Далас.
Клиперс ги имат сите делчиња вака на папиру, меѓутоа се виде кј нив дека во глата си имет проблем и за то не се знајт дали ќе се најдит некаков лек.

Сума сумарум Харден, Вестбрук, Јанис, Пол Џорџ и остали високо профилични звезди без титула ќе си останат така и годинава рафи горенаведените причини.

Со ваквиот преоден рок Лејкерс не само шо останвит туку и се зголемвит како фаворит за титула.
Па Денвер...е после незнам

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Realniot muabet za ovaa sezona koja doagja e deka osven potencijalnite Nets drugive ekipi ni na son nemozat da gi pobedat na ovie Lakersi vo PO.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Realniot muabet za ovaa sezona koja doagja e deka osven potencijalnite Nets drugive ekipi ni na son nemozat da gi pobedat na ovie Lakersi vo PO.
Истиот муабет беше и за Клиперс лани ама во текот на сезоната се менуваат многу работи, ГСВ требаше да има камбек ама види шо му се деси на Клеј, истото(не дај боже) може да се случи со било кој.

И те читам погоре пак со тоа дека Харден бил најскап кошаркар, не е пошо го нема прифатено тој договор, се додека не прифати таков договор нема да биде најскап.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.552
Поени од реакции
35.339
Aaaah yes, пошто пикови носат успех ( особено во случајот на ОКЦ )...oh wait..
Дурант, Харден, Вестбрук, беа пикови.
Сем Прести има добри скаути, Оклахома самите ги драфтаа скоро сите поважни играчи во тимот кој стигна до конференциско финале: Адамс, Ибака, и други. Оклахома се редок пример за добро воден клуб кој од ништо направил нешто... Или барем се додека газдата не се исзглупира со скржавање и не се реши да го плати Харден колку што заслужуваше после руки договорот.

Пикови се најдобра алатка за билдање на нов тим, а исто се корисни и за трејдови за докажани играчи кога таквите евентуално ќе станат достапни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom