НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.667
Поени од реакции
115.295
Џон Вол 18 поени у 1/4, без утка... Монструозен почеток на Визардси, имаат двоцифрена предност сега за сега.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.667
Поени од реакции
115.295
Да видиме дали лузерството на Скоти Брукс ќе проработи у 4/4. :D

Сепак не. :D Одлична утакмица на Вашингтон, максимално ги изреметија Кливленд со брза транзиција. После дефанзивен скок обавезно се трга брзо во напад, нешто со кое Вол го поремети Ирвинг денес, а и реално тешко има одбрана за ваков тип на играч кој форсира таков стил на игра.

Добра работа заврши и овој Обре/Убре како и да се чита бем му стомајки, особено во дефанзива и во офанзивниот скок. Не ми е јасен Тајрон Лу зошто не форсираше до крај пик меѓу Ирвинг и Леброн/Томпсон, цело време преземаа Вашингтон и остануваше мис меч за Ирвинг, а знаеме колку е побрз од Гортат/Морис/Махинми...

Џон Вол како што реков страшно изигра денес, а најмногу од се ми се допадна што покажа зрелост кога највеќе требаше. Одлично бирање на правиот момент за напад, не е ко порано да дивља по секоја цена и да циглари безвезно.

Корвер колку донесе добро во нападот на Кливленд толку донесе и лошо во одбраната. Он е човек мање во одбрана, ништо не може да одбрани.

Последно уредено:

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.486
Поени од реакции
5.581
Да видиме дали лузерството на Скоти Брукс ќе проработи у 4/4. :D

Сепак не. :D Одлична утакмица на Вашингтон, максимално ги изреметија Кливленд со брза транзиција. После дефанзивен скок обавезно се трга брзо во напад, нешто со кое Вол го поремети Ирвинг денес, а и реално тешко има одбрана за ваков тип на играч кој форсира таков стил на игра.

Добра работа заврши и овој Обре/Убре како и да се чита бем му стомајки, особено во дефанзива и во офанзивниот скок. Не ми е јасен Тајрон Лу зошто не форсираше до крај пик меѓу Ирвинг и Леброн/Томпсон, цело време преземаа Вашингтон и остануваше мис меч за Ирвинг, а знаеме колку е побрз од Гортат/Морис/Махинми...

Џон Вол како што реков страшно изигра денес, а најмногу од се ми се допадна што покажа зрелост кога највеќе требаше. Одлично бирање на правиот момент за напад, не е ко порано да дивља по секоја цена и да циглари безвезно.

Корвер колку донесе добро во нападот на Кливленд толку донесе и лошо во одбраната. Он е човек мање во одбрана, ништо не може да одбрани.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
6-8 се месецов Кавси.. Следна играт во Сан Антонио.. Го губат првото место сигурно

G

garthok

Гостин
Убаво викаат, ако нешто функционира добро не го менувај. На вориорс не им требаше дјурент ниту трејдовиве на кливлент.. затоа спарси или хјустон, еден од овие 90% освојува. Исток не верувам, немаат толку добри шутери

B

BooBojan

Гостин
Јутa ми изгледa кaкo интересен тим, aмa некaкo се некoнстaнтни. Мислaм декa им фaли некoј игрaч кoј би дoшoл нa мaлa врaтa a дa им нaпрaви aпгрејд вo игрaтa.

Дaли мoжеби кoнечнo Риверс ќе успее дa гo дoнесе скaлилo пoгoре Клиперси.

Мене ме зaгрижувa лoшaтa игрa нa Кливленд, a се нaдевaм декa Бoстoн, и пред се Вaшингтoн ќе јa рaзбијaт мoнoтoнoстa нa истoкoт.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.327
Поени од реакции
11.734
Се сложувам за Јута.Тим што кога игра како што треба е доста добар и доста интересен за гледање.Им фали нешто за да се носат со поквалитетните, ама незнам што.Некои утакмици се ептен дибидус и неможат ни интересен финиш да дочекаат.

Околу плејофот
Сан антонио на запад ми е со најпогоден противник.Ќе го намачка Мемфис 4-0 или 4-1.
Оклахома за да го помине Хјустон при евентуален дуел (3 со 6 место) треба Вестбрук да се окози.Само тој да игра на ненормално високо ниво и многу минути,оти клупава на оклахома е боже сачувај.
Клиперс против Џез ќе биде нешто слично и како вчера.Ќе помине Клиперс баш поради она што го спомнав погоре.
Голден ќе помне ама сигурно ќе биде потешко одколку САС.

На исток Кливленд ќе ги опне Мајами или кој и дда завршат осми.Oстајте што не се во форма, сигурно ќе завршат први и ќе изиграат постабилно против Мајами/Детроит.
Милвоки ќе го лапне со кој и да падне од Бостон/Вашингтон
Индиана потајно ги симпатизирам годинава, и ќе бидат многу незгодно без разлика кој ќе им се падне.Неможам да предвидам кој им одговара најмногу ама најверојатно Бостон ???
Не се знае уште кој на која позиција ќе заврши, ама најверојатно ќе биде Кливленд,Бостон/Вашингтон па после Торонто како сигурен на 4то.ОД 5то до 7мо не се знае кој пија кој плаќа.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Хјустон човече со тројкиве ко издрогирани по 15 тројки на полувреме...

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.768
Поени од реакции
11.770
Лу Вилијамс :uzi::uzi:

Харден фино лепо објасни кој ќе биде МВП сезонава :нинџ:

Последно уредено:
Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Да се потсетиме само.. Лејкерси Лу им го дадоа на Хјустон за Кори Бруер :facepalm:

Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Да се потсетиме само.. Лејкерси Лу им го дадоа на Хјустон за Кори Бруер :facepalm:
Па не беше целта на трејдот Бруер, Лу играше по 30тина минути, земаше доста шутеви и да речеме им "сметаше" на младичите у нивниот развој. Добија пик од прва рунда за него, и онака се во танк моуд сезонава ништо не им мењаше дали игра за нив или за некој друг. Од друга страна Хјустон добија убица, интересно ќе биде да видиме во плеј оф дали ќе им помогне ваквиот стил на игра на Д'антони.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353

Коби гледа иднина како 'storyteller' за мали деца :sleep:.. Не го интересирала кошарката повеќе

Член од
5 април 2013
Мислења
3.387
Поени од реакции
6.998
Освен ако имаат некој чудесен успех во плејофот и некако стигнат до финалето, се повеќе и повеќе ми се чини дека Клиперси ги очекуваат големи промени летово.

Док Риверс, Крис Пол, Блејк Грифин, ЈЈ Редик.... Големи големи непознаници за идната сезона а ништо чудно и распад систем да се случи....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom