Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.093
Поени од реакции
5.738
прашај ги швеѓаните што мора да ја трпат забулената на временска прогноза :confused:
Ти да си ги прашал, или да си се потрудел барем малце да најдеш нешто повеќе за видеово, ќе си дознаел дека не е тоа вистинска временска прогноза туку исечок од ТВ шоу од 2008ма. Halal TV.

@админите: Може сега ireal конечно да оди на пермабан од тема?
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.797
Поени од реакции
15.708
Ти да си ги прашал, или да си се потрудел барем малце да најдеш нешто повеќе за видеово, ќе си дознаел дека не е тоа вистинска временска прогноза туку исечок од ТВ шоу од 2008ма. Halal TV.

@админите: Може сега ireal конечно да оди на пермабан од тема?
прво јас не измислив ништо туку пренесов од медиум , добро без да го анализирам од која ТВ е временската прогноза.....
НО второ и најважно, ова било 2008 некоја ТВ серија, но факт е дека сега реалноста е блиску до тоа, не само во Шведска туку и во УК и во Германија, секој ден ни доваѓаат информации за укинување на рисјански симболи, доминација на муслимански имиња..
.. А б.т.в., па и таа емисија 2008 ја снимиле самите швеѓани , не некое студио за монтажа и лажни вести, прочитај за тој Халал -ТВ па ќе ја разбереш проблематиката и Реалноста која е дојдена
 

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.725
прво јас не измислив ништо туку пренесов од медиум , добро без да го анализирам од која ТВ е временската прогноза.....
НО второ и најважно, ова било 2008 некоја ТВ серија, но факт е дека сега реалноста е блиску до тоа, не само во Шведска туку и во УК и во Германија, секој ден ни доваѓаат информации за укинување на рисјански симболи, доминација на муслимански имиња..
.. А б.т.в., па и таа емисија 2008 ја снимиле самите швеѓани , не некое студио за монтажа и лажни вести, прочитај за тој Халал -ТВ па ќе ја разбереш проблематиката и Реалноста која е дојдена
Ти направија многу добар debunked, ајде збирај си докумените, татаратките и престани да спамаш.
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.137
Поени од реакции
5.481
Дечки чекајте малце, не ми продавајте весници и телевизии што пуштаат. Дали ко ќе седнете на пиво со германците од Берлин, почињаат да зборат за мигранти? Дај боже да почнале да се замараат со политика, тоа значи дека ќе паднат со бизнисот па ќе може да се ќари нешто. Али вистината е дека не се замараат со тоа затоа што знаат дека не зависи од нив дали ќе има или не мигранти. Башка за Германија копку рекоа дека фали работна сила? Што мислите кој ќе попуни тоа? Ќе ги прашаат? Не.
bukvalno sekoj zboruva za migrantite. da napravis referendum vo germanija bidi siguren deka 70+% od zitelite bi glasale za zakon koj bi go ogranicil doaganjeto na muslimani odnosno da ne dobijat pravo da ostanat dolgorocno (da moraat da se vratat koga togas ako stignale kako begalci). vrie kaj narodot, ama problemot e sto nemaat moznost da smenat nesto bidejki politicarite si teraat po nivno. site partii nemaat nisto protiv sto doagaat tolku begalci (iako nekoi tvrdat nesto drugo), osven sekako AFD, ama tie ne mozat da soberat povise od 20% na glasovite bidejki se retardirani i krajni desnicari protiv site stranci, a za toa nemaat forum vo germanija bidejki ljugeto imaat nesto protiv muslimani, no ne protiv stranci od drugi veri, taka sto preradikalni im se stavovite na AFD. pogolemiot del od germancite nema problem so budisti, hinduisti, pravoslavni, ateisti, marsovci i ne znam kakvi uste, ednostavno im e preku glava od muslimani bidejki poslednite decenii pokazaa deka tie najslabo se integriraat. ljugeto na vrvot na AFD toa ne go sfakaat i teraat redovno so nekoi nacionalisticki izjava, a so toa se neprifatlivi za golem del na germancite. prosto kazano pre ke gi trpat muslimanite vo paket so ostanatite stranci odkolku da glasaat za partija koja gi stava site stranci vo ist kos.

inaku toa deka na germanija i fali rabotna sila e glup izgovor za toa sto se desava vo posledno vreme so migracijata. demek na svetot so tolku ziteli samo vo muslimanskite drzavi ima nevraboteni ljuge. germanskata vlada da bi donela 1 milion kinezi, juzno amerikanci i rusi za da popolnat nekoja dupka togas toa bi bilo prifateno od narodot, ama ocigledno nekoja strana forsira da doagaat bas tie koi doagaat vo posledno vreme. taja politika i od druga pricina e mnogu glupava. minatoto pokaza deka muslimanite vo germanija voobicno ne rabotat za mali pari, a bas toa i e potrebno na germanija. na germanija i treba rabotna sila koja e spremna da rmba za minimalec, no toa ne go pravat muslimanite. vo germanija muslimanite ili rabotat na dobro plateni mesta (kade sto cesto mozes da vlezis preku vrski) ili go dupat sistemot (rabotenje na crno odnosno so mala prijava za dodatno da se dobivaat pari od drzavata). begalcite koi doagaat ke teraat na ist nacin. na pocetok ke rmbaat i za minimalec kolku da dobijat pravo za dolgorocen prestoj, a posle ke se prefrlat na eden od gore spomnatite modeli. realno ne gi ni osuduvam, sekako ne se ni samo tie koi go pravat toa iako kaj niv procentot e najgolem. mora da si retardiran za vo germanija da rabotis za minimalec (mislam ako imas obezbedeno dolgorocen prestoj, ne zboruvam za ljugeto koi nemaat drug izbor kako kako na primer tie koi se dojdeni samo na kratkorocen prestoj).
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.482
Поени од реакции
11.536
https://off.net.mk/vesti/razno/germanija-megju-dobrodojdoste-migranti-i-bidete-raat-evrei

Германија меѓу „добродојдосте мигранти“ и „бидете раат Евреи“

3 Мај 2018 - 11:23

Како што земјата почна да вдомува милиони мигранти од делови од светот во кои мразењето Евреи е речиси уставно загарантирано право, така почнаа и да растат тензиите кои не дека ќе тргнат накај смирување.



„ Од разбирливи причини Европејците се далеку покомфорни во осудување на познатиот анти-семитизам на крајната десница, отколку оној што го изразуваат мигрантите кои влегуваат во Европа како жртви на војна и економска истоштеност. И никаде ова не е поголемо прашање отколку во Германија.

До ниво кое се нема повторено во ниту една друга држава Германија се конфронтираше со своето ужасно минато со искреност која заслужува почит “, пишува Џејмс Кирчик во Атлантик.

Напнатоста (за сега) кулминираше со улично видео од Берлин во кое млад Евреин што носи кипа, е нападнат од сириски мигрант кој бара азил во земјата. Меркел го осуди инцидентот како „срам“, викендов илјадници Германци маршираа низ неколку градови носејќи кипа, а некои муслиманки ја ставија капата врз својот хиџаб.

Од друга страна нападот не треба да изненадува ако се им предвид дека анти-семитизмот е дел од секојдневната пропаганда во земјите од кои доаѓаат бегалците, или на пример додека негирањето на Холокаустот во Германија се казнува со закон, тоа е распространето низ сите муслимански и арапски земји на Блискиот исток.

„ Секако би било погрешно да се претпостави дека секој сириски бегалец има анти-семитски ставови... ама подеднакво е погрешно да се негира дека многумина се под големо влијание од анти-семитската околина во која пораснале “, пишува Кирчик.

Неговата процена е дека голем број Германци уплашени дека ќе изгледаат рамнодушни кон страдањето на муслиманите бегалци, одлучија да ги пречекаат мигрантите без да размислат како тоа ќе влијае на нивните сограѓани Евреи.

Дури и поранешниот германски претседател, Јоахим Гаук, минатата година по завршувањето на мандатот призна дека е „преплашен од мултикултурализмот“ додавајќи:

„ За мене е срамно... кога анти-семитизмот меѓу луѓето од арапските држави се игнорира или се прогласува за разбирлив ако се имаат предвид политиките на Израел.

Или пак ако критикувањето на исламот одма се сомничи дека потекнува од расизам или омраза кон муслиманите. “

Слично беше и со Меркел, која чекаше до февруари 2018 за прв пат јавно да ги спомне „забранетите зони“, доминантно муслимански населби низ цела Европа, со висока стапка на криминал, во кои државните власти се плашат да влезат „и чие постоење остро е негирано од либералите како исламофобична реакција“.

„ Такви зони постојат и некој мора да ги нарече со вистинско име и да направи нешто околу нив “, порача Меркел.

Неколку дена пред ова, на Денот на сеќавање на жртвите од Холокаустот, Меркел порача:

„ Незамисливо е и срамно е што ниту една еврејска институција не може да егзистира без полициска заштита, без разлика дале е училиште, градинка или синагога. “

Во 2015, еден месец откако Меркел одлучи да вдоми 1 милион претежно муслимански мигранти, четирите главни разузнавачки агенции објавија заеднички извештај во кој се песимисти околу способноста на Германија да асимилира толку многу дојденци и предупредуваат:

„ Увезуваме исламистички екстремизам, арапски анти-семитизам, национални и етнички конфликти на други луѓе како и различно разбирање на општеството и законите. “

Кирчик цитирајќи го европскиот заменик комесар Франс Тимерманс, објаснува дека луѓето што во 2015 - 2016 влегуваат во Европа и Германија во најголеми дел не се бегалци туку економски мигранти што бараат работа. Дури и тие што легитимно бараат статус на бегалци не бегаат од директна опасност, туку од бегалски кампови на О.Н. во земји како Либан, Јордан и Турција, „такви места секако не се идеални, ама тие не претставуваат места на прогон, војна и насилство од државата, што се легалните стандарди за утврдување на статусот бегалец“.

Последица на одлуката на Меркел, која инаку се смета за нај про-израелскиот канцелар на Германија, за „отворање врати“ е и подемот на анти-имигрантските, анти-НАТО и слични партии низ целиот континент, „а нејзиниот избор веројатно и ја навали вагата во корист на Брегзит“.

На домашен терен ова се одрази во подемот на Алтернативата за Германија, партија која во 2013 не можеше да припари во Бундестагот, за минатата година, по 4 години билдање на сите крајно десни позиции да стане првата крајно-десничарска партија што влегла во германскиот парламент во изминатите 60 години. Инаку партијата нема никаква двојба околу овој проблем и таа подеднакво мрази и Евреи и муслимани.
Во 2015 германски разузнавач за Велт ам зонтаг предупредува дека ќе дојде до ова:

„ Ние создаваме екстремизам преку имиграција.

Меинстрим граѓанското општество се радикализира бидејќи мнозинството не сака мигранти а се присилени на тоа од политичката елита. “

На пример во Унгарија премиерот Виктор Орбан кој цела ЕУ го кити со етикети како краен-десничар и националист, доби поддршка од ликови како Ѓорѓ Конрад, Евреј што го има преживеано Холокаустот, еден од најпознатите живи писатели на земјата, и еден најгласните критичари на премиерот. Уште во 2012 Конрад за Њујорк тајмс изјавува дека Орбан ја претворил земјата во „ѓубре демократија“. Меѓутоа позицијата на Конрад се менува по мигрантската криза во која унгарскиот лидер реши да не попушта во своите ставови, противејќи се на напливот бегалци и градејќи огради за да го спречи нивното влегување во земјата.

„ Боли да се признае, ама Орбан за оваа работа беше во право “, изјави Конрад во поново интервју за Њујорк тајмс во кое и понатаму држи до своите претходни критики за Орбан и за начинот на кој ја води Унгарија.

Ставот на Кирчик е дека како што не е разумно ниту хумано комплетно да се затворат границите на Европа, така не е разумно ниту хумано да се прими неограничен број луѓе чии култури и вредносни системи се толку фундаментално различни од оние на домородното население - „и меѓу нив има толку многу кои имаат уверувања што се спротивни на европското пост-Холокауст помирување“.

„ Земја како Германија ќе мора повеќе да се потруди околу всадување почит кон своите либерално демократски вредности меѓу муслиманските мигранти кои сакаат да живеат таму.

Меѓу тие вредности е прифаќањето на она што значи да се биде граѓанин на држава што го извршила Холокаустот “, порачува Кирчик.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.891
Поени од реакции
17.503
За вакви монтирани случки како Макрон со мигрантов и Грујо и Вучиќ можат да позавидат.
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.660
Поени од реакции
21.694
Гледам приличен број на познаници на фејсбук ја ставиле сликава:


Дел од нив се наивни а добродушни, дел се либтарди. Да се разбереме нешто. Не е проблем што се бегалци, иако бегалец си до првата земја каде не се војува. Не е проблем што се економски мигранти. Не е проблем што се сиромашни. Не е проблем што 90% се мажи. Не е никаков проблем што не се белци. Дури донекаде не е ни проблем што се нискообразовани. Проблем е што потекнуваат од културолошка позадина која негува нечовечни и гнасни вредности. Добро е да си алтруист, хуманист, пацифист. Во ред се тие Save Syria аватари, плачови и лелеци, извадени деца од под урнатини, од кои патем речено дел од нив се и монтирани слики и видеа. Ако толку се залагаш за спас на бегалците од Северна Африка, Блискиот Исток, Пакистан и Авганистан, имај барем основно познавање од прво ситуацијата на тие простори, а второ културата на тие подрачја. Ако мислиш дека си способен како држава да ги примиш, вдомиш и работиш тие појави прво треба да знаеш неколку работи. Тешкото мнозинство од тие бегалци се муслимани. Ако го разбирате исламот ќе сфатите дека луѓе кои ја одбрале таа идеологија не заслужуваат апсолутно никакво сожалување. Либтардите ќе те етикетираат како расист, ама оти се либтарди не разбираат дека исламот не е раса. Опресија на жени, хомосексуалци, политеисти, монотеисти кои не се приклонуваат кон богот на Ибрахим/Абрахам/Аврам, монотеисти кои веруваат во тој бог ама не веруваат дека Мухамед е негов пратеник, монотеисти кои веруваат во тој бог и дека Мухамед е негов пратеник ама не веруваат оти Абу Бакар е неговиот наследник. Тоа се нелуѓе кои сметаат дека е во ред да се омажиш за прв братучед или да и го исечеш клиторисот на ќерка ти. Гнаси кои мислат дека ако некој се откаже од нивната секта треба да биде убиен и дека е здраво да се пие мочка од камила. Чопор орки за кои е халал силување ако не си забуљена, ропство врз луѓе и земање на немуслиманки за конкубини и робинки е сосем оправдано. Ѓубриња задоени дека чекаат 72 девици ако утепаш што е можно повеќе неверници.
За кој кур сметаат дека е во ред да примаш такви канализациски стаорци? Затоа што еден се качил на балкон да спаси дете под многу сомнителни околности? Еве нека не се сомнителни, нека се чисти. Кога секој втор ден некој боде полицајци, мава со камион во толпа или се дига во ваздух на концерт на Аријана Гранде, тогаш кај се на куров ми? Кај им се тогаш сликичките? Дали знаат каков третман ќе добијат они во случај ситуацијата да беше обратна? Да ги ставам нив како атеисти или будисти или што и на куров да се, да поживеат малку во Карачи или во Кано Нигерија па да помавтаат со некое геј знаменце, да видиме до колку ќе поживеат.
И медиумската хајка против гласноговорниците против имигрантите е се поголема. Под закрилата на говор на омраза, се бришат видеа на Јутуб, профили на Фејсбук или Твитер, се цензурираат по сите медиуми. Вистината станува говор на омраза. Затоа што не е пријатна и не одговара на џонленовистичките им будалаштини-Сите сме исти срања или вакви некои слики

Значи тие сметаат дека е во ред да се венчаш со 6 годишно девојче и да имаш секс со неа на 9, го прават тоа, ти си бигот и шириш омраза ако ги наречеш педофили. Од муслимани примање строго екс муслимани. Погледнете што имаат да кажат тие што биле дел од системот, еве ние сме прости и немаме допирна точка со таа култура.

Нека не ве залажуваат пропаганди, емотивни уцени или квазиаргументи дека ете и егејците биле бегалци и дека заради тоа ние треба први да помогнеме, дека ете и Македонците се селат за подобар живот на запад и покрај тоа што тука нема војна или дека некој рандом Мароканец и помогнал на бабата со ќесите од Керфур и ја однел на другата страна на улицата. Од блато со гомна ги одбираат тие 3-4 цветчиња што едвај никнеле и ги бутаат како пример. Компарираат миграција на пристојни и поцивилизирани народи и култури низ историјата и ги бутаат како пример. Го сликаат Џастин Трудо како пример. А не поживеале еден месец не во Исламабад него во Чаир за да осетат соживот. Во Чаир само до фурна да јадат некој симит. Нека продаваат евтини фори негде кај што немале допирни точки со овие гнаси. Нека продаваат тука фори да ги видам
Либтарди гнасни.
 
Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.547
Поени од реакции
26.051
Гледам приличен број на познаници на фејсбук ја ставиле сликава:


Дел од нив се наивни а добродушни, дел се либтарди. Да се разбереме нешто. Не е проблем што се бегалци, иако бегалец си до првата земја каде не се војува. Не е проблем што се економски мигранти. Не е проблем што се сиромашни. Не е проблем што 90% се мажи. Не е никаков проблем што не се белци. Дури донекаде не е ни проблем што се нискообразовани. Проблем е што потекнуваат од културолошка позадина која негува нечовечни и гнасни вредности. Добро е да си алтруист, хуманист, пацифист. Во ред се тие Save Syria аватари, плачови и лелеци, извадени деца од под урнатини, од кои патем речено дел од нив се и монтирани слики и видеа. Ако толку се залагаш за спас на бегалците од Северна Африка, Блискиот Исток, Пакистан и Авганистан, имај барем основно познавање од прво ситуацијата на тие простори, а второ културата на тие подрачја. Ако мислиш дека си способен како држава да ги примиш, вдомиш и работиш тие појави прво треба да знаеш неколку работи. Тешкото мнозинство од тие бегалци се муслимани. Ако го разбирате исламот ќе сфатите дека луѓе кои ја одбрале таа идеологија не заслужуваат апсолутно никакво сожалување. Либтардите ќе те етикетираат како расист, ама оти се либтарди не разбираат дека исламот не е раса. Опресија на жени, хомосексуалци, политеисти, монотеисти кои не се приклонуваат кон богот на Ибрахим/Абрахам/Аврам, монотеисти кои веруваат во тој бог ама не веруваат дека Мухамед е негов пратеник, монотеисти кои веруваат во тој бог и дека Мухамед е негов пратеник ама не веруваат оти Абу Бакар е неговиот наследник. Тоа се нелуѓе кои сметаат дека е во ред да се омажиш за прв братучед или да и го исечеш клиторисот на ќерка ти. Гнаси кои мислат дека ако некој се откаже од нивната секта треба да биде убиен и дека е здраво да се пие мочка од камила. Чопор орки за кои е халал силување ако не си забуљена, ропство врз луѓе и земање на немуслиманки за конкубини и робинки е сосем оправдано. Ѓубриња задоени дека чекаат 72 девици ако утепаш што е можно повеќе неверници.
За кој кур сметаат дека е во ред да примаш такви канализациски стаорци? Затоа што еден се качил на балкон да спаси дете под многу сомнителни околности? Еве нека не се сомнителни, нека се чисти. Кога секој втор ден некој боде полицајци, мава со камион во толпа или се дига во ваздух на концерт на Аријана Гранде, тогаш кај се на куров ми? Кај им се тогаш сликичките? Дали знаат каков третман ќе добијат они во случај ситуацијата да беше обратна? Да ги ставам нив како атеисти или будисти или што и на куров да се, да поживеат малку во Карачи или во Кано Нигерија па да помавтаат со некое геј знаменце, да видиме до колку ќе поживеат.
И медиумската хајка против гласноговорниците против имигрантите е се поголема. Под закрилата на говор на омраза, се бришат видеа на Јутуб, профили на Фејсбук или Твитер, се цензурираат по сите медиуми. Вистината станува говор на омраза. Затоа што не е пријатна и не одговара на џонленовистичките им будалаштини-Сите сме исти срања или вакви некои слики

Значи тие сметаат дека е во ред да се венчаш со 6 годишно девојче и да имаш секс со неа на 9, го прават тоа, ти си бигот и шириш омраза ако ги наречеш педофили. Од муслимани примање строго екс муслимани. Погледнете што имаат да кажат тие што биле дел од системот, еве ние сме прости и немаме допирна точка со таа култура.

Нека не ве залажуваат пропаганди, емотивни уцени или квазиаргументи дека ете и егејците биле бегалци и дека заради тоа ние треба први да помогнеме, дека ете и Македонците се селат за подобар живот на запад и покрај тоа што тука нема војна или дека некој рандом Мароканец и помогнал на бабата со ќесите од Керфур и ја однел на другата страна на улицата. Од блато со гомна ги одбираат тие 3-4 цветчиња што едвај никнеле и ги бутаат како пример. Компарираат миграција на пристојни и поцивилизирани народи и култури низ историјата и ги бутаат како пример. Го сликаат Џастин Трудо како пример. А не поживеале еден месец не во Исламабад него во Чаир за да осетат соживот. Во Чаир само до фурна да јадат некој симит. Нека продаваат евтини фори негде кај што немале допирни точки со овие гнаси. Нека продаваат тука фори да ги видам
Либтарди гнасни.
Сега директно навредуваш пола форум тука и ги нарекуваш либтарди :)
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.212
Поени од реакции
78.776
До ниво кое се нема повторено во ниту една друга држава Германија се конфронтираше со своето ужасно минато со искреност која заслужува почит “, пишува Џејмс Кирчик во Атлантик.

.
Jaпан ни јота од тоа не направи.
али у Јапан не доаѓа ал-каеда да се размножава
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.482
Поени од реакции
11.536
Jaпан ни јота од тоа не направи.
али у Јапан не доаѓа ал-каеда да се размножава
Јапонците до денешен ден како национални херои и маченици ги величат некои од најголемите јапонски воени злосторници од Втората Светска Војна, вклучувајќи и луѓе кои после војната биле осудени за воени злосторства од страна на сојузничкиот Меѓународен Трибунал за воени злосторства извршени на далечниот исток со седиште во Токио, Јапонија, по што биле погубени, за потоа нивните посмртни остатоци да бидат погребани со сите почести во јапонските национални храмови и на јапонските национални и/или воени гробишта, каде што до денешен ден Јапонците ги величат своите воени злосторници како национални херои и маченици.

До денешен ден, свесно и намерно исценираниот напад врз железничката пруга во јужна Манџурија од септември 1931 - кој и` послужи на Јапонија како оправдание за да ја нападне и окупира Манџурија, а подоцна и други територии од Кина - Јапонците го нарекуваат Мукденски инцидент, а масакрирањата на стотици илјадници невини цивили и силувањата на десетици илјадници жени низ Нанкинг во декември 1937 и јануари 1938, Јапонците ги нарекуваат Нанкиншки инцидент.

Од непознати причини, Јапонците не го користат изразот инцидент и за исфрлувањата на атомските бомби врз Хирошима и Нагасаки во август 1945.

Но една работа која во Јапонија останува секојдневие, е` државната нетолеранција кон исламот. Муслимански имигранти тешко можат да добијат долготрајно сместување во Јапонија, а државјанство уште потешко. Освен нафтата, Јапонците за ништо друго не планираат воспоставување на подобри дипломатски односи со државите со мнозинско муслиманско население. Христијаните малку полесно поминуваат, но и тие не се баш добредојдени со раширени раце од страна на Јапонците.
 
Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.547
Поени од реакции
26.051
Јапонците до денешен ден како национални херои и маченици ги величат некои од најголемите јапонски воени злосторници од Втората Светска Војна, вклучувајќи и луѓе кои после војната биле осудени за воени злосторства од страна на сојузничкиот Меѓународен Трибунал за воени злосторства извршени на далечниот исток со седиште во Токио, Јапонија, по што биле погубени, за потоа нивните посмртни остатоци да бидат погребани со сите почести во јапонските национални храмови и на јапонските национални и/или воени гробишта, каде што до денешен ден Јапонците ги величат своите воени злосторници како национални херои и маченици.

До денешен ден, свесно и намерно исценираниот напад врз железничката пруга во јужна Манџурија од септември 1931 - кој и` послужи на Јапонија како оправдание за да ја нападне и окупира Манџурија, а подоцна и други територии од Кина - Јапонците го нарекуваат Мукденски инцидент, а масакрирањата на стотици илјадници невини цивили и силувањата на десетици илјадници жени низ Нанкинг во декември 1937 и јануари 1938, Јапонците ги нарекуваат Нанкиншки инцидент.

Од непознати причини, Јапонците не го користат изразот инцидент и за исфрлувањата на атомските бомби врз Хирошима и Нагасаки во август 1945.

Но една работа која во Јапонија останува секојдневие, е` државната нетолеранција кон исламот. Муслимански имигранти тешко можат да добијат долготрајно сместување во Јапонија, а државјанство уште потешко. Освен нафтата, Јапонците за ништо друго не планираат воспоставување на подобри дипломатски односи со државите со мнозинско муслиманско население. Христијаните малку полесно поминуваат, но и тие не се баш добредојдени со раширени раце од страна на Јапонците.
Интересна работа во цела приказна со Јапонија е дека Македонците се добредојдени таму. Мислам дека единствена земја во светот на која не и е потребна виза за Јапонија е Македонија (барем на времето беше така).
 
S

silmarillion

Гостин
Интересна работа во цела приказна со Јапонија е дека Македонците се добредојдени таму. Мислам дека единствена земја во светот на која не и е потребна виза за Јапонија е Македонија (барем на времето беше така).
Озбилно ова?
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Интересна работа во цела приказна со Јапонија е дека Македонците се добредојдени таму. Мислам дека единствена земја во светот на која не и е потребна виза за Јапонија е Македонија (барем на времето беше така).
Што збориш бе човек само Јапонија не ни бара визи :D :D :D :D Инаку не, малку познат факт - Јапонците се тешки расисти и сите што не се коси во очите ги гледаат со арогантност.

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Macedonian_citizens
 
S

silmarillion

Гостин
Што збориш бе човек само Јапонија не ни бара визи :D :D :D :D Инаку не, малку познат факт - Јапонците се тешки расисти и сите што не се коси во очите ги гледаат со арогантност.

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Macedonian_citizens
Мислам дека сака да каже дека само на нас не ни треба виза за Јапонија. По ова што најдов, и други 60тина земји не им треба виза, а на нас ни ги откачиле визите 97ма (меѓу последните). Јапонците се можда тешки расисти али не се поголеми фалбаџии од нас (тоа што малце си се замишљаме е друг проблем:)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom