Музичко име на тапет : Coldplay

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Добри се, онака. Можда единствени шо ги слушам од ваков готик/пауер метал тип на музика шо ги слушам. А ми имат едно ремек дело шо го обожавам, а никој го нема споделено тука.

edit сеа глеам некој го ставил. Ногу ме гајле. Земете слушнете ја песната.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Добри се, онака. Можда единствени шо ги слушам од ваков готик/пауер метал тип на музика шо ги слушам. А ми имат едно ремек дело шо го обожавам, а никој го нема споделено тука.

edit сеа глеам некој го ставил. Ногу ме гајле. Земете слушнете ја песната.
И јас така, единствени од овој жанр кои ги слушам се Најтвиш, плус по некоја песна од други бендови.
Вистина е дека имаат некои тапа/тинејџерски песни од типот на Bye Bye Beautiful, ама ако ги прочепкаш малце имаат многу добри песни.

Ај дури сум тука, оваа никој не ја постирал. Единствена песна каде Марко е главен вокал.

еdit: не е единствена, и Islander ендру шо ја постира ја пее Марко, заборајв :icon_mrgr:

Последно уредено:

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
И ја покрај @Expecto Patronum (ова по HP линија :D) се вбројувам во фановите на Nightwish.

Почнав да ги слушам откако се појави "новата" Анет - можеби и заради тоа повеќе ми се свиѓаат поновите песни, отколку постарите со Тарја (се разбира има исклучоци).
Прочитав дека пак ја смениле пејачката за новиот албум...

Ми се допаѓаат доста текстовите на нивните песни (While Your Lips Are Still Red), симфониската метал(готска) музика, и одличните вокали на пејачките.

@Andrew ја поставил The Islander - една од моите омилени песни, зашто овде покрај Анет, се јавува и како вокал Туомас Холопаинен. :love:

Би ја додала Last of the wilds - една прекрасна инструментална трака.
И секако Sahara. <3

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Ќе давате ново име за на тапет или да одам со мој предлог? :D

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Да засукам ракави..

Placebo се тричленен бенд составен од Brian Molko како водечки вокал и гитара, Stefan Olsdal на бас гитара, поддршка вокал и други инструменти и Steve Forrest на тапани. Формирани се во Лондон 94' година. Нивната музика е претпознатлива, свират еден вид на алтернативен рок, инди рок, пост панк ревивал итн.. Имаат влијание од големи музички имиња како Sonic Youth, Joy Division, NIN, Depeche Mode, David Bowie, Pixies, Nirvana и други. Имаат силни текстови кои во многу песни се однесуваат за дрогата и нејзините ефекти.

Имаат седум официјални албуми зад себе. Првиот, Placebo, издаден на 16ти јули 96' година им носи прилично голем успех и популарност на листите најпрвин во Британија па потоа и пошироко низ Европа и светот. Песна од овој албум, Nancy Boy.
Вториот албум наречен Without You I'm Nothing на 12ти октомври 98' година. Исто така доста успешен албум. Песна од овој албум, Pure Morning.
Black Market Music
е нивниот трети албум издаден 9ти октомври 00' година. Ова им е најдолго сниманиот албум досега. Албумот му е посветен на музичкиот продуцент Scott Piering кој истата година почина од рак. Песна од овој албум, Special K.
Нивниот петти албум, еден од моите омилени два од нив, е издаден 2003та година под името Sleeping with Ghosts. Песни од овој албум, Special Needs и Тhe Bitter End.
Другиот мој омилен албум, Meds, кој за нијанса ми е по присрце од предходниот е издаден 2006та година. Песни од овој албум, Meds, Song to say Goodbye.
Шестиот и седмиот нивни албум Battle for the Sun(2009) и Loud Like Love(2013) само ги зацврстуваат на позицијата и квалитетот според мене не опаѓа.

Бујрум дечки и девојки, дискусија.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не сум некој ватрен обожавател, ама таму каде што постои меланхолија, таму сум и јас... така да thumbs up од мене.:pipi:

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Пробав еднаш, два пати, ама не ги можам ради вокалот, некако одбивен ми е...

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
^ Зашо ради вокалот? :(
Мене па баш ми се свиѓа. Брајан има еден карактеристичен глас, искомбинирано со текстовите прават некоја уникатност.
Иначе, Placebo ги слушам многу одамна.
Не можам да одвојам омилена песна од нив. Еве неколку посебно драги песни:

Уф, претерав :D Секако тука се и Every you, Every me,Infrared, Passive-aggressive, Song to say goodbye, Pure Morning, Drag, The bitter end, Special K, Special needs, Protege moi, Battle for the Sun, For what is worth, Ashtray heart, ...:)

Последно уредено:

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
^ Зашо ради вокалот? :(
Мене па баш ми се свиѓа. Брајан има еден карактеристичен глас, искомбинирано со текстовите прават некоја уникатност.
Иначе, Placebo ги слушам многу одамна.
Антипатична боја...

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Cebo mi se ljubovta vo zivotov. Brian marry me! E sega poradi faktot sto sum premnogu pristrasna kon niv i veruvam deka ne mozam da dadam objektivno mislenje samo ke stavam strelka kon prvata recenica. Ima na koi im se dopaga glasot na frontmenot (nekoi imaat i svrsh momenti :D like myself) a na nekoi ne im se dopaga i ne mozat da podnesat da go slusaat. Im cool with that. Samo 2 pati vo zivotov imam dadeno pari za original album. Edniot e od Placebo.

So niv se zapoznav vo 2003ta, televizorot bese pusten na EmTiVi i idese spotot od Special Needs. E vo toj moment WHAM! Prva i posledna ljubov. Dodusa trebase da pominat dooolgi godini dodeka pocnav da gi slusam asalno. I da ne lupetam mnogu eve nekoe pesnice :D

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Battle for the sun и Meds <3

Едни од првите албуми шо ги заслушав у таа, за мене, после метал животна ера.

Интересна и несекојдневна гитарска работа.

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom