Музичко име на тапет : Coldplay

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Odvraten mi e, ne go varam kako pojava.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Bez nikakva prichina. Ne ni gledam potreba da se obrazlozhuvaat stavovi za neshto sho vlaga u edno, a izlaga od drugoto uvo.
Дали имаш некаков албум, песни повеќе слушнато од него? или едноставно само од себе не ми се допаѓа. Бидејќи кога нешто се кажува не ми се допаѓа тоа секогаш постои некоја причина е зошто така... :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Дали имаш некаков албум, песни повеќе слушнато од него? или едноставно само од себе не ми се допаѓа. Бидејќи кога нешто се кажува не ми се допаѓа тоа секогаш постои некоја причина е зошто така... :)
:D ми се допаѓа, само толку. сега и ти причини бараш :pos: не е ова отворена трибина за да се дискутира, тука смао се кажува што се има и готово:sleep:

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
:D ми се допаѓа, само толку. сега и ти причини бараш :pos: не е ова отворена трибина за да се дискутира, тука смао се кажува што се има и готово:sleep:
Пошто сте и двајцата нешто као јаки познавачи на музика, еве да се докажеме:

Ги имам слушано Стуџис. Му ги имам слушано и соло албумите. But it didn't catch me. И сега ќе се објаснуваме и ќе си докажуваме абе дечко како не те фатиле Стуџис, како не те фатиле соло албумите, слушни ги Лајбах и Мерлин Менсон, они се фашисти и нацисти, они се индистријал. Муабетот на секој нели јак познавач на музика. И после тоа ќе следи муабет, абе дечко Нирвана се јак бенд, или рецимо било кој гранџ бенд од деведесетите у кој некој е заљубен. Или некој трет е заљубен у психоделија на 70тите и е изгубен хипик, и ќе се дешава муабет абе братче, Пинк Флојд, комунизам, бла бла бла. И се така ќе се вртиме до бескрај, колку некој е јак, колку друг не е, а се тоа е бесцелен муабет за нешто шо влага у едното, а испаѓа од другото уво.

Панкот од 70тите и фаците како Иги Поп, такви нафурани wannabe анархисти, шо идеологијата анархизам ја сфаќаат исто колку и 13 годишни металки шо никој не ги разбира у светот. Ох бе леле, како да ти објаснам, мене никој не ме сфаќа, јас сум посебна. Металка.

А, инаку кооператива, освен тоа дали некому му се допаѓа или не, шо друго дискутирате у музичките муабети? Слушај, брат, гитарата тука, колку јако, и слушај текстов тука колку е јак. Какви емоции покажуе тука братов. Леле, слушај. А само чаламење без потреба да ти било.

Ајт!

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
:tapp:
очигледно си турбо фолкаш, нема друго.
АЈТ и ти :pos:

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Еее, како ми ја погоди химната. <3
Без некои индиректни работи инаку рака ти давам за ова што го напиша (y)

Панкот од 70тите и фаците како Иги Поп, такви нафурани wannabe анархисти, шо идеологијата анархизам ја сфаќаат исто колку и 13 годишни металки шо никој не ги разбира у светот. Ох бе леле, како да ти објаснам, мене никој не ме сфаќа, јас сум посебна. Металка.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281

Nightwish е симфоничен power метал бенд од Финска. Бендот е формиран во 1996 од клавијатуристот Tuomas Holopainen, гитаристот Emppu Vuorinen и пејачката Tarja Turunen :love: Потоа им се придружиле и тапанарот Jukka Nevalainen и басистот Sami Vänskä. Во 2002 Vänskä е заменет со Marco Hietala кој ја зеде и улогата на машки вокал која претходно му припаѓаше на Tuomas.

Иако со првиот албум Angels Fall First (1997) беа познати во својата земја, интернационална кариера не направија се до издавањето на албумите Oceanborn (1998), Wishmaster (2000) и Century Child (2002).
Со нивниот петти албум Once (2004) постигнаа светска слава и се пробија во САД, продавајќи над милион копии. Најголем хит од овој албум им беше Wish I Had an Angel.
Во 2005 година пејачката Тарја беше отпуштена од бендот :place: Нејзиниот последен настап со бендот е снимен во DVD-то End of an Era.

Во 2007 бендот објави дека швеѓанката Anette Olzon е нова пејачка. Замената на Тарја наиде на големо незадоволство од фановите и резултираше со неоснован “хејт” спрема Анет и тврдења дека нејзиниот глас е многу “поп” и не одговара со стилот на бендот. Во септември 2007 бендот издаде нов албум – Dark Passion Play кој продаде над 2 милиони копии. Водечкиот сингл Amaranth стана еден од нивните најуспешни синглови.

Во 2011 излегува нивниот последен албум засега – Imaginaerum.

Во 2012 бендот објави дека Анет повеќе нема да биде член на бендот и дека турнејата ќе ја довршат со поранешната пејачка на After Forever , Floor Jansen. Во 2013та Флор стана стален член на бендот.

Трејдмарк на бендот беше оперскиот сопрано глас на Тарја. Нивната музика со неколку зборови може да се опише како мелодична, симфонична, слоевита, тешка и театрална. Во некои песни имаат и фолк елементи. Текстовите на почетокот им се со митолошки и фантастични теми (LOTR),а имаат и длабоки лични емоционални песни како и песни инспирирани од делата Едгар Алан По и Стивен Кинг. Во новите албумите со Анет имаат и песни посветени на Тарја.

Инаку мене ептен ми праат ќеф. Иако одамна ги немам слушано пошто ми се веќе ислушани и преслушани многу пати, знам понекаш да си пуштам по некоја песна :)

Ќе ставам неколку песни шо ми се меѓу поомилените а не се многу познати.
Oд времето на Тарја:

Од времето на Анет:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Во средно сум ги потслушувал онака пропратно, додека бев зафатен малку повеќе со проучување на металот. Али шо знам, факт е дека се несекојдневен склоп на повеќе елементи, но од друга страна не бев фасциниран како со некои други бендови. Веројатно таквото експериметирање не го прифатив на начин како што сум ги прифатил некои кои ми се подраги.

Имаше една песна која најмногу им ја сакав, и сега со темава се потсетив да ја преслушам, бидејќи сигурно едно 5-6 години можеби и да ја немам слушнато, или нешто помалку.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Заедно се пишува Nightwish морее :D

Инаку овие 2 песни ми се фантазија

Eве и една инструментална

Kajgana Shop