Музичко име на тапет : Coldplay

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Anne. не само што слушала, него и си ја пееше така. beneamata :D
Знам како е правилно, ама што да правам бе кога стваааааарно така ми иде?! :rolleyes::noze:

едит: ќе биде означена темава ко важна? Forrest Gump :)

Мислам дека сме подфорум со најважни теми на свет. Највише ги иаме :)

Он: Кармаполис? Ќе ја дискутираме? Аку е мош надркана или незнам, али сеуште не е до толку ко Creep , па да ви е срам да ја спомните :)

Мислите дека е песна која наголемо блуе против системот и роботското (робовското) општество? Или пак за неморалот на друзите и линчувањето на оние шо не се вклопуваат во масата?

Или пак ја ко најгласен хејтер на поимот карма и се она што таа значи, ја доживувам ко иронизација на истата? Мене ме бендисува така да ја перцепирам. Кармаполис, терминот иако на заебанција е паднат ме фасцинира.

Ако го гледаш видеото пак, можеш и како величање на кармата да си ја тумачиш.

Сум прочитал дека ја доживуваат и како нивни бунт против кичот кој наголемо е навлезен во поп културата и денс тралалајките.

А, како ја доживувате?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Навистина добар бенд за да биде на тапет, доволно е само да го имаа Компјутерот како албум за да беа антологиски.
Ако можам нешто да забележам и по малку ме нервира е по малку таа цела фама што се крева околу Том кој со голема театралност и таинственост ги објаснува текстовите на песните и инспирацијата.
Од друга страна пак тоа секако е магнет за фановите кои можат да си прават различни интерпретации и го разбирам човекот донекаде.
Втора работа е што не праваат многу турнеи и кога го прават тоа картите се ужасно скапи.
Лани имаа турнеја за промоција на новиот албум, ама тој им беше еден од најслабите, додека претходно дури во 2008ма им беше турнејата ако добро се сеќавам.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ако можам нешто да забележам и по малку ме нервира е по малку таа цела фама што се крева околу Том кој со голема театралност и таинственост ги објаснува текстовите на песните и инспирацијата.
Не е толку таинствен како другите што ни збор не кажуваат за текстовите. За ХТТТ има објаснување за секоја песна
https://en.wikipedia.org/wiki/Hail_to_the_Thief#Music

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.742
Поени од реакции
13.533
Со ниет сум коа ќе се вратам од одмор да им праам истражување.
Шо мислите, за чоек шо ги има преслушано Колдплеј, Oasis, Muse, ќе му идат по ќеф? Пошо некад толку сум се разочарал од некои бендови (иам само 3-4 хитчиња, другото е толку монотоно - cranberries).

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Со ниет сум коа ќе се вратам од одмор да им праам истражување.
Шо мислите, за чоек шо ги има преслушано Колдплеј, Oasis, Muse, ќе му идат по ќеф? Пошо некад толку сум се разочарал од некои бендови (иам само 3-4 хитчиња, другото е толку монотоно - cranberries).
Штом ти се свиџат Karcius овие има секој ден да ги вртиш. И ти ќе се вртиш со нив :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас сакам да напишам неколку збориви за овие, ама не сакам да се расправам со никого. По музичките преференци, по сите бендови кои сум ги слушал во животот, би морал да ги сакам Редиохед. Арно ама, не ги можам. Ми се повраќа од ликовите. Пеачот квичи, се пренемага, како мака да има голема.

А сум пробал, чесен збор, неколку пати сум им давал шанса. Не оди, па не оди...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.877
Да не ги заборавиме индивидуалните способности на сите членови, башка бендот.

Philip Selway(драмерот) шубо дрнка и пеј тивко

И Џони факинг Гринвуд, за мене тој е мозокот во бендот, не Том. Видовме во последниов албум со негова ,,никаква замешаност" шо излезе од албумот. Слабичко, слабичко.......

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
turvior Слагам се, Гринвуд ис д мен, али како што кажа он е мозокот. Том е устата и лицето на бендот :)

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
<3
Mi go odbelezaa celo sredno.
Pusti mi RH, mene u vtora sredno me vrakjas...
Bas ne mi se bend za u zivo, ne znam koj pisa. Def imaat i live dobri izvedbi, ali ne bi gi slusala so drugi okolu mene.
Najveke go imam slusano Hail to the theif.
U isti kos ne bi gi stavila, ama deka vo ist period gi imam slusano gi povrzuvam so Gorillaz i Blur (so Damon u sustina).
Megju najomilenite pesni mi se: a punchup at a wedding, house of cards, videotape, knives out, pyramid song. Me primrze...
Tolku :)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Потценет, ха. Тешка комерцијала станаа и Рејдиохед.
Комерцијала им станаа песни шо им снимија спот, како и сите други бендови. Пари неќат ли они бре?
--- надополнето: 25 јули 2013 во 01:46 ---
^

you might be wrong

:D
можда требаше да пишам, поголема група на хејтери :D

G

garthok

Гостин
Комерцијала им станаа песни шо им снимија спот, како и сите други бендови. Пари неќат ли они бре?
--- надополнето: 25 јули 2013 во 01:46 ---

можда требаше да пишам, поголема група на хејтери :D
Па сакаат пари бе, затоа преминаа во комерцијала.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Па сакаат пари бе, затоа преминаа во комерцијала.
тоа переминување во комерцијала колку го правиш официјално..
Едноставно се изрекламираа малку повеќе за да привлечат влијание, ама не трпи музиката некоја промена од тоа. Можеби најновиот албум не е како кид а и ок компјутер ама квалитетот останува, без оглед дали станаа попознати или не.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.877
тоа переминување во комерцијала колку го правиш официјално..
Едноставно се изрекламираа малку повеќе за да привлечат влијание, ама не трпи музиката некоја промена од тоа. Можеби најновиот албум не е како кид а и ок компјутер ама квалитетот останува, без оглед дали станаа попознати или не.
Koмерцијала е музика прифатлива за скоро сите, воедно таа обично е некоја полесна музика, да не речам приглупа, која ја создаваат друзи луиџе, а ја пејат демек пеачите како сами да ја напишале, за да џапнат по некое паре поголемо.

Слава и комерцијала не ги мешајте :) Ако нешто се пробило поради квалитетот, не е исто со нешто кое се пробило без квалитетот. Плус во кој албум имаме песни од стилот мusic for masses? Во никој :) Така да муабетот за комерцијала отиде јабана

Kajgana Shop

На врв Bottom