Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Член од
2 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Мислам дека во Guitar House сеуште продаваат Ибанези grg170 кој е околу 200 евра, а слична цена држаат и нивните паралели во S серијата како gsa60 и слично.
Околу појачало, би ти препорачал да не зимаш испод 30 ватно, дури и ако ти е за вежбање.Во До-Ре-Ми на кеј продаваат добри Laney, имам едно 35 ватно од 200 евра негде и тек после две години го сменив за Line 6 од 75 вати чисто оти ми требаше појако.
Можеш да поминеш и до артист кои можам да кажам дека во моментов се со најдобар избор во Скопје.
Gledaj povekje vatno da si zemes, i za svirki da ti se najde
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 14:17 ---
Гитарава прво е поврзана во аудио интерфејс(така мислам се викат) Lexicon alpha па после во компјутер.а за то со каснењето не знам шо мојт да е проблемот.
mozno e da kasne poradi nedovolno jak kompjuterski procesor ili audio karta

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Може да се најде само матрицата од Ареа - сите мои слики ?

Не можам да најдам на нет ништо.. барав мак караоке ништо нема..
Пробав со програмче да го отстранам гласот од матрицата и така не успеав...

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
некој да не продава акаи мпк мини или сличен контролер?

Член од
9 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Сакам да купувам електрична гитара, цената да биде од 200 до 300 евра. Ако може некој поискусен да ми препорача некоја гитара за почетници.
јас продавам гитара, може да се договориме, пиши ми на маил ickoice@hotmail.com да ти дадам слики и повеќе инфо
--- надополнето: 9 февруари 2012 во 02:39 ---
Decki prodavam El. gitara Granite(grcko proizvodstvo) (info za gitarata Strings: 6-Strings Style: Strat Body: Hardwood Tremolo: Yes Fingerboard: Rosewood Magnets: 2 x Single,1 x Humbucker Frets: 22 Neck: Maple Color: Black Bridge Pickup: Humbucker Neck Pickup: Single Coil Middle Pickup: Single Coil Tremolo Type - Bridge: Vintage tremolo / bridge Hardware: Chrome Tuners: Grover), procesor Behringer Lx1x - Vamp so wah/volume pedalo na nego, pojacalo Washburn G-10(10W) i drugi dodatoci za gitarata kako stimer, torba, kabel, kais i novi zici. Cena za komplet okolu 280 eur, moze da se dogovorime, a za posebno pisete na email ickoice@hotmail.com

F

FallenHypaspist

Гостин
Еј дечки ќе може да ми даде некој совет околу купвање на виолина на старо/ново, и часови да не знае некој каде се држат за прифатливи цени. Воедно ако има и некој што продава би било фино :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Продавам Washburn D200 Pro-E со Grover штимери и EMG 81 & EMG 85 активни магнети (Zakk Wylde set) и Washburn гиг-баг. Цената е 280 евра.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.855
Поени од реакции
11.516
Продавам m-audio oxygen 25 3rd gen
контакт по пп

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
купувам POD X3 дали некој продава или знаете некој што продава?
или некој друг POD Може:D

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229

Се продава Gibson SG Special Heritage Cherry, Gibson Deluxe Vintage штимери, Gibson 490T i Gibson 498R магнети. Доаѓа со Gibson deluxe gig-bag.

Цена: 750 €

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Незнам кај да прашам па ајде тука.Дали се прави ова,и ако се прави некој да ми каже каде?И одприлика колку би чинело?Сега е целосно испадната гумата од басот и прдат.

Член од
5 јуни 2010
Мислења
38
Поени од реакции
38
Продавам STUDIOLOGIC VMK188 PLUS

Дополнителни Информации:

The main features of the Fatar STUDIOLOGIC VMK188 PLUS include:
Amazing USB powered, 88-note full-size weighted, hammer-action keyboard that gives a true piano feel and control over soft synths, for your Mac or PC
88 Keys
Fully-weighted and graded piano hammer-action keyboard
Velocity sensitive keys
Channel aftertouch
Redesigned extra-tough build quality
8 assignable switches
8 assignable knobs
9 assignable faders
5 sequencer transport controls
Pitch bend / modulation Joystick
30 preset locations
77 assignable controls
Included presets to control: NI Absynth, NI B4 Organ, NI Elektrik Piano, NI FM7, NI PRO-53, Apple Logic/EVP88, General MIDI, IK Sample Tank, MOTU Mach 5, Propellerhead Reason, Spectrasonics Atmosphere, Steinberg Cubase, Synthogy Ivory
Dual MIDI Outputs
USB computer connection
3 assignable footswitch/continuous controller pedal inputs
9V DC power supply input
Power supply: External 9 volts DC OR Via USB computer connection
Size: 132 x 35 x 12 cm
Weight: 21 KG

Кој е заинтересиран нека ми пиши ПП

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Да не сака некој да купи комплет опрема за кафич
2 18 ки вуфери JBL
4 15 ки сателити
3 појачала
1 процесор
1 миксета (7 канална)
?

Joe_Satriani

Dream Theater Fan
Член од
30 ноември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
106
Гитарава прво е поврзана во аудио интерфејс(така мислам се викат) Lexicon alpha па после во компјутер.а за то со каснењето не знам шо мојт да е проблемот.
За каснењето т.е латенцијата ке си ставиш ASIO драјвер и нема да има латенција, јас дирекно во лајн ин ја вклучувам гитарата и нема латенција мислам барем не се осеќа иначе пишува дека има 30 ms. Драјверот го имаш фри донлоад пиши само на гугл Asio4all, би требало да ти помогне :)
--- надополнето: 22 март 2012 во 23:15 ---
Може ваше мислење кое е подобро:

http://www.artist-macedonia.com/mex/artikal.php?glavna_kat=20&kat=45&pod_kat=177&art=7151&imea=Behringer_U-Control_UMX610 или

http://www.artist-macedonia.com/mex/artikal.php?glavna_kat=20&kat=45&pod_kat=179&art=2474&imea=M-Audio_Keystation_88es ?
И да не има некој случајно за продавање некое од овие две :)

Kajgana Shop

На врв Bottom