Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Член од
21 мај 2014
Мислења
61
Поени од реакции
55
Види дали е со пиезо или пикапи, и дали е активна или пасивна. ако е пасивна можно е сигналот да е преслаб.

Член од
21 мај 2014
Мислења
61
Поени од реакции
55
значи активна со пиезо елемент. Види дали треба некоја батерија за електрониката или пак екстерно напојување.

Член од
11 јули 2014
Мислења
13
Поени од реакции
18
значи активна со пиезо елемент. Види дали треба некоја батерија за електрониката или пак екстерно напојување.
си има батерија во гитарата ... не знам за какво друго екстерно напојување мислис :/

Член од
24 ноември 2009
Мислења
13
Поени од реакции
12
Здраво, си купив акустична озвучена гитара и сакам да си ја поврзам со компјутерот, арно ама нешто не е ко шо треба ...
имам кабелче што ги врзувам гитарата со компјутерот (line-in портот од компјутерот)
инсталирав неколку програмчиња: GTR 3, Guitar Rig 4, AmpliTube 3 и на ниедно не ми свири гитарата (или ја не знам да го направам :D ) ...
па ако знае некој да ми помогне што може да е проблемот и како можам да го решам :)
(ако не е темава на соодветно место, се извинувам :D)
[DOUBLEPOST=1405202944][/DOUBLEPOST]
Здраво, си купив акустична озвучена гитара и сакам да си ја поврзам со компјутерот, арно ама нешто не е ко шо треба ...
имам кабелче што ги врзувам гитарата со компјутерот (line-in портот од компјутерот)
инсталирав неколку програмчиња: GTR 3, Guitar Rig 4, AmpliTube 3 и на ниедно не ми свири гитарата (или ја не знам да го направам :D ) ...
па ако знае некој да ми помогне што може да е проблемот и како можам да го решам :)
(ако не е темава на соодветно место, се извинувам :D)
Не ти се потребни никакви програми, само приклучи ја во Line In, потоа ќе одиш во volume control има options ќе чепкаш по опциите додека не добиес тон.

Последно уредено:
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Не ти се потребни никакви програми, само приклучи ја во Line In, потоа ќе одиш во volume control има options ќе чепкаш по опциите додека не добиес тон.
Без ASIO4ALL или FireWire ќе има дилеј 1-2 секунди.
Совет за дечково, купи си појачало.

Член од
11 јули 2014
Мислења
13
Поени од реакции
18
ќе се обидам ...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
каде можам да најдам евтина виолина? не ми треба оригинал or something.. барав по огласиве на нет нема :(
Оди на тој бубањ ли како се зове, ромски пазар под кале, веројатно крадена е ама имам видено многу добри таму.

Имаш можност за ценкање, ако си добар ќе му ја лапнеш со се кутија за 3000 ден.

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Дали во државава негде можам да купам плоча од Arctic Monkeys?

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
old_school_boombox_radio_acrylic_cut_out-rc8d6d4b4e8b442a1a0a0ee086560ffdc_x7saw_8byvr_512.jpg

Имам вакво радио се си работи одлично но касетофонот не му работи би сакал да го направам па затоа барам некој вакво радио кое е расипано или пак исправно да купам, доколку некој има вакво радио или пак видел некаде нека ми каже. :)

Член од
5 јули 2014
Мислења
4
Поени од реакции
0
Позз! Има некој кајганаџија што знае да свири бас гитара ? Потребен ни е 1 бас гитариста.Свириме народно,забавно,фолк,балади ... Пишете па ќе се договориме проби ова она имаме и доста свирки! Позз :)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Позз! Има некој кајганаџија што знае да свири бас гитара ? Потребен ни е 1 бас гитариста.Свириме народно,забавно,фолк,балади ... Пишете па ќе се договориме проби ова она имаме и доста свирки! Позз :)
Бидејќи постои тема за ваква намена а таа е оваа тема. Твојата отворена тема ти ја преместив тука бидејќи беше дупла. Доколку во иднина сакаш да отвориш друга тема прво разгледај дали веќе има постоечка тема каде што можеш да прашаш доколку нема секако можеш слободно да отвориш нова тема.

Член од
9 август 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Dokolku poznavate nekoj dobar DJ koj proizveduva muzika pisete.
Ili dokolku nekoj Dj se pronajde vo ovoj razgovor i e zainteresiran ke go zamolam da pise vo privatna poraka.
SE RABOTI ZA MNOGU SERIOZEN PROEKT!!!!!!!!
Ocekuvan odgovor. :-D

Член од
9 август 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Baram DJ KOJ PROIZVEDUVA DANCE MUZIKA
Dokolku poznavate nekoj dobar DJ koj proizveduva muzika pisete. Ili dokolku nekoj Dj se pronajde vo ovoj razgovor i e zainteresiran ke go zamolam da mi pise vo privatna poraka.
Se raboti za MNOGU SERIOZEN PROEKT!!!!
Ostanuvam Blagodarna

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Dokolku poznavate nekoj dobar DJ koj proizveduva muzika pisete.
Ili dokolku nekoj Dj se pronajde vo ovoj razgovor i e zainteresiran ke go zamolam da pise vo privatna poraka.
SE RABOTI ZA MNOGU SERIOZEN PROEKT!!!!!!!!
Ocekuvan odgovor. :-D
Оливер Петковски да речеме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom