си има батерија во гитарата ... не знам за какво друго екстерно напојување мислис :/значи активна со пиезо елемент. Види дали треба некоја батерија за електрониката или пак екстерно напојување.
[DOUBLEPOST=1405202944][/DOUBLEPOST]Здраво, си купив акустична озвучена гитара и сакам да си ја поврзам со компјутерот, арно ама нешто не е ко шо треба ...
имам кабелче што ги врзувам гитарата со компјутерот (line-in портот од компјутерот)
инсталирав неколку програмчиња: GTR 3, Guitar Rig 4, AmpliTube 3 и на ниедно не ми свири гитарата (или ја не знам да го направам) ...
па ако знае некој да ми помогне што може да е проблемот и како можам да го решам
(ако не е темава на соодветно место, се извинувам)
Не ти се потребни никакви програми, само приклучи ја во Line In, потоа ќе одиш во volume control има options ќе чепкаш по опциите додека не добиес тон.Здраво, си купив акустична озвучена гитара и сакам да си ја поврзам со компјутерот, арно ама нешто не е ко шо треба ...
имам кабелче што ги врзувам гитарата со компјутерот (line-in портот од компјутерот)
инсталирав неколку програмчиња: GTR 3, Guitar Rig 4, AmpliTube 3 и на ниедно не ми свири гитарата (или ја не знам да го направам) ...
па ако знае некој да ми помогне што може да е проблемот и како можам да го решам
(ако не е темава на соодветно место, се извинувам)
Без ASIO4ALL или FireWire ќе има дилеј 1-2 секунди.[DOUBLEPOST=1405202944][/DOUBLEPOST]
Не ти се потребни никакви програми, само приклучи ја во Line In, потоа ќе одиш во volume control има options ќе чепкаш по опциите додека не добиес тон.
ќе се обидам ...[DOUBLEPOST=1405202944][/DOUBLEPOST]
Не ти се потребни никакви програми, само приклучи ја во Line In, потоа ќе одиш во volume control има options ќе чепкаш по опциите додека не добиес тон.
Оди на тој бубањ ли како се зове, ромски пазар под кале, веројатно крадена е ама имам видено многу добри таму.каде можам да најдам евтина виолина? не ми треба оригинал or something.. барав по огласиве на нет нема![]()
Бидејќи постои тема за ваква намена а таа е оваа тема. Твојата отворена тема ти ја преместив тука бидејќи беше дупла. Доколку во иднина сакаш да отвориш друга тема прво разгледај дали веќе има постоечка тема каде што можеш да прашаш доколку нема секако можеш слободно да отвориш нова тема.Позз! Има некој кајганаџија што знае да свири бас гитара ? Потребен ни е 1 бас гитариста.Свириме народно,забавно,фолк,балади ... Пишете па ќе се договориме проби ова она имаме и доста свирки! Позз![]()
Оливер Петковски да речемеDokolku poznavate nekoj dobar DJ koj proizveduva muzika pisete.
Ili dokolku nekoj Dj se pronajde vo ovoj razgovor i e zainteresiran ke go zamolam da pise vo privatna poraka.
SE RABOTI ZA MNOGU SERIOZEN PROEKT!!!!!!!!
Ocekuvan odgovor. :-D