E така.Тоа е затоа што овие кои си ги набројал имаат сеуште свои симпатизери.Јас се кладам утре или кога и да е нека се смени власта истиот тој водич ќе зборува поинаку.Кај нас се можно.Да не те чуди утре како некој водич ќе ти кажува како Колишевски е народен херој,а Мојсов и компанија морале за доброто на Македонија да го осудат Ченто....И Лазар Колишевски го има, но не видов дека некој се буни за тоа.
Сам без водич не те пуштаат. А водичот убаво објаснува за секоја слика, за секоја личност, за секој настан во музејот. Водичот нема да пропушти да каже дека Михајлов бил крвник, нема да пропушти да каже дека Лазар Мојсов, Панта Марина и Коле Чашуле го осудиле Ченто... Музејот мора да се посети за да се коментира, мора да се слуша за да се коментира.
Може да се даваат коментари при разгледувањето , а после разгледувањето може и подетално да се разговара со водичот. Јас добив можност да зборувам за Христо Узунов за време на разгледувањето
Инаку музејот е преубав.
Ова е веќе пишување од инает. Не се нарекува за џабе тој дел од музејот „жртви на комунистичкиот режим“ а таму го нема само Ченто, туку ги има сите жртви.E така.Тоа е затоа што овие кои си ги набројал имаат сеуште свој симпатизери.Јас се кладам утре или кога и да е нека се смени власта истиот тој водич ќе зборува поинаку.Кај нас се можно.Да не те чуди утре како некој водич ќе ти кажува како Колишевски е народен херој,а Мојсов и компанија морале за доброто на Македонија да го осудат Ченто....
Во ред ајде не пишувам повеќе од инает.Темава за мене е завршена но времето ќе покаже дека сум бил во право земаќи го во предвид омаловажувањето на музејот од некои пол.курфактори уште пред да се отвори.Ова е веќе пишување од инает. Не се нарекува за џабе тој дел од музејот „жртви на комунистичкиот режим“ а таму го нема само Ченто, туку ги има сите жртви.
И да сигурен сум истиот тој водич дека нема да зборува поинаку.
Jас веќе видов дека сум во право.Музејот нее омаловажен од мене.Јас при првата посета на Скопје ќе го посетам и како што велиш можеби ќе бидам воодушевен.Но како што реков музејот е веќе омаловажен од некои политички структури кои жртвите на македонската борба сеуште не ги признаваат.Па тоа и јавно го кажаја.Мислам дека знаеш на кого мислам.Иначе штом толку посетители се воодушевиле од посетата сигурно сте во право.Само ќе те потсетам на Пелинце.Дали виде во каква состојба беше?Кај нас не зависи од тоа дали е нешто добро смислено и направено,кај нас зависи дали ќе и се допадне на едната или другата политичка опција.Ти не појден во музејот се фрли на плукање по него. Нити сега а нити во иднина нема да бидеш во право.
Пак пишување од инает. Само да те потсетам за музејот правиме муабет. Во него има дел кој се вика „Жртви на комунистичкиот режим“.Jас веќе видов дека сум во право.Музејот нее омаловажен од мене.Јас при првата посета на Скопје ќе го посетам и како што велиш можеби ќе бидам воодушевен.Но како што реков музејот е веќе омаловажен од некои политички структури кои жртвите на македонската борба сеуште не ги признаваат.Па тоа и јавно го кажаја.Мислам дека знаеш на кого мислам.Иначе штом толку посетители се воодушевиле од посетата сигурно сте во право.Само ќе те потсетам на Пелинце.Дали виде во каква состојба беше?Кај нас не зависи од тоа дали е нешто добро смислено и направено,кај нас зависи дали ќе и се допадне на едната или другата политичка опција.
Јас веќе реков.Ќе дојдам.Но повикај ги соросоидите кои мислат дека Скопје е силуван па види тие што ќе ти кажат.Нормално ако не слушна што кажаја тие.А за мене?Биди сигурен дека ќе ми се допадне.Пак пишување од инает. Само да те потсетам за музејот правиме муабет. Во него има дел кој се вика „Жртви на комунистичкиот режим“.
Во него ги има скоро сите евидентирани жртви на тој режим.
Инаетџијо оди види како е прикажан тој дел од музејот, види како се прикажани Ченто, Шатев, Шишков, Брашнаров... види се што има налепено по ѕидовите, па после дојди и кажи кој бил во право.