Муабет со партнерот за бившите

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Au nema sansi. Jas se plasam deka ako decko mi zbori so bivsata ke go vidi povtorno toa sto go videl kaj nea koga bile zaedno. i mn sum ljubomorna vo tie situacii
:nesvest:
Ако те сака тебе, како може да го види повторно истото тоа што го видел кога биле заедно?
Стравот е знак за несигурност во себе:)

Башка, темава не е што ако партнерот зборува со бившата, за да дадеш одговор дека ти пречи да зборува со нејзе:)
Темава е за тоа ти дали со партнерот правиш муабет за своите и неговите поранешни партнери.
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Јас прашувам такви работи,од типот колку ти била најдолгата врска,си имал ли љубов на прв поглед,си сакал ли до сега онака вистински,незнам зошто изгледа зошто сакам да знам каков бил и дали мене тоа ми одговара!Не ми смета да знам што и како правел и што мисли во моментов за неговите бивши,едно е тоа што е со мене а друго што бил со нив,тоа било и поминало а нашето треба да дојде.
 

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Epa toj sto saka ne moze da ne e nesiguren.
Inaku, da, pravime muabet za bivsite ama toa sekogas vodi do karanje
 

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Хипотетички, ако премногу зборува за некоја бивша(без разлика дали е добро или лошо,во секој случај ја спомнува) секако дека ќе се посомневам и ќе сакам да знам што е работата, дали има нешто или трипам.
А иначе сум прашала и ме прашале за бивши и сум кажала и ми кажале до одреден степен, нит сум раскажала нит сакам да ми раскажат во детали, сега јас сум со него и тоа ми е доволно.
На крај краева затоа се бивши-дел од минатото, па не почнал животот од таа врска,и мислам дека нема потреба да се копа подлабоко затоа што носи само непотребни нервози.
 

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Да,правам муабет со партнерот за неговите/моите бивши и немам никаков проблем со тоа,не ми смета,и не гледам ништо страшно во тоа.
 
Член од
5 мај 2008
Мислења
38
Поени од реакции
1
Muabet za bivsi moze da pravam onaka samo, ama vo nikoj slucaj ne za moite bivsi :D neznam oti.
 
Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Еднаш само правевме муабет за бившите (тој самошто прекина тригодишна врска, а јас петмесечна, а предтоа двегодишна), и секако, заврши со караница и нервози од двете страни. Од наредниот ден беше забрането да се спомнуваат имињата на бившите. (платноските љубови не беа забранети)
 

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
momentalno imam free vrska i zboruvam so mojata partnerka za moite shmekanja:):)...a za bivsite mnogu mnogu ne me prasuva nitu pa ja nejze...dobro sea mene mi e takva vrskata ne potprasuvame mnogu...inaku da ubavo e da znaesh za svojata cura ili momak za negovite nejzinite bivshi...seapk i toa e del od zapoznavanjeto...
 

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Na pocetokot praevme muabet za bivsite jas mu kazuvav za mene a toj za sebe.Mozam slobodno da kazam deka znae se za moeto minato a i toa ne mi preci zaso i taka sum otvorena licnost a vaka koa sum i so nego znam deka mozam da zboruvam slobodno so nego za se.A inace ottogas skoro nikogas ne gi imame spomnuvato bivsite a i koa gi iame spomnuvano toa bilo epten epten redok slucaj a i mislam deka nekoj sto postojano zbori za svoite bivsi togas verojatno gi nema preboleno i podobro e da se stavi kraj na seto toa...
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Нема шанси... Јас моите бивши љубоморно си ги чувам за себе и не ни сакам да знае кој ми се бивши...може да ги спомнам некогаш низ муабет без да им спомнам име туку само да кажам пример или да се надоврзам на муабет...

Не сакам ни тој да ми зборува за бивши и коа ќе дојде до тоа мењам тема. Едноставно не ме интересираат такви муабети. Сакам само да знам кој му биле бивши и друго ништо повеќе...

А и не ни знам што муабет би се водел за бивши... глупости... :tapp:
 

Таа

Утро
Член од
22 јуни 2008
Мислења
118
Поени од реакции
6
Со дечко ми бевме другари прилично подолго време, и од тие муабети што сме си ги правеле тогаш, си имаме спомнато кои ни се бивши, а да навлегуваме во подлабоки детали за нив - јок.
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Без разлика што не ве интересира минатото на партнерот, што ако понекогаш ви спомнува партнер од минатото? Како би реагирале доколку партнерот често ви зборува за личност со која бил во врска пред вас? Дали тоа би го сфатиле како знак дека уште чувствува нешто за истата?
Што ако тој/таа постојано "плука" по личноста која некогаш ја сакал/а? Дали тоа значи дека иако ја/го спомнува во негативен контекст, дека ја преболел/а?

Дали зборувате за бивши партнери или љубовници?
ако ја спомнува често тогаш нормално дека ќе сфатам дека не ја преболел, и тоа е мн лошо. и ако ја спомнува по лошо а сепак често, и тоа воопшто не би ми се свиѓало.......никогаш не сум правела вакви муабети за себе, но секогаш сум била мн љубопитна да дознаам што ме интересира.но тоа сум го правела само од љубопитност.не ме интересира минатото, секој си има минато, и тоа нема потреба да ми влијае на сегашноста и врската :pipi:
 
A

Anck-Su-Namun

Гостин
Без разлика што не ве интересира минатото на партнерот, што ако понекогаш ви спомнува партнер од минатото?
Ако е само понекогаш ништо страшно (најверојатно).
Како би реагирале доколку партнерот често ви зборува за личност со која бил во врска пред вас? Дали тоа би го сфатиле како знак дека уште чувствува нешто за истата?
Што ако тој/таа постојано "плука" по личноста која некогаш ја сакал/а? Дали тоа значи дека иако ја/го спомнува во негативен контекст, дека ја преболел/а?
Доколу често зборува за бившата, ќе се посомневам во тоа дали уште има уште чувства за неа, без разлика дали зборува добро или лошо за неа. Ќе му забранам да зборува за неа, но доколку продолжи, ќе се тргнам на некое време на страна, ако ме сака ќе дојде по мене, ако не, ќе си барам друг.
Дали зборувате за бивши партнери или љубовници?
Јас сама не започнувам муабет за бивши, ако некој ме праша нешто, одговарам, ама и тоа не е нешто многу, по една две реченици, и така.
 
Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
не гледам причина зошто да не нарочито ако сте од исто место сигурно сте се срекавале пред да бидете заедно а сте биле со други партнери
 

Kajgana Shop

На врв Bottom