Муабет со партнерот за бившите

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме интересира...а и мразам кога ме прашуваат такви работи
Срање работа...
:toe:
Од една страна продолжителноста на врските...
како и самиот избор на партнерите и пред тебе е како еден вид на скриена лична карта...
а од друга страна го гмечам,кршам и убивам у мислите у секој еден момент кога ми збори за него(за еден од нив)...
дур на лице имам блажена и безгрижна насмевка.

Боли бе другари кога ми прераскажува за некој торко таму што ја опашал претходно.
Фуцк...

Не сакам премногу да зборувам за тоа како убаво ми било со мојата ex. Ок можеби ќе разговарам со девојката само во случај таа да ме праша но сепак давам до знаење дека не ми е баш најпријатно. А да ја слушам за нејзиниот бивш? Па рецимо ако ја малтретитрал и сака да си ја олесни душата - да и` помогнам да. Ако нонстоп ја слушам како се присеќава на тоа како и` било убаво тогаш би се преиспитал прво себе си па потоа сериозно картите на маса. Ако сеуште жали за него прво некој напор за да ја задржам (не да ја задушувам врската). Ако нема излез, раскин.

Сме разговарале за бившите, најчесто јас сум прашувала, но не до детали, ме интересирало каква им била врската..и јас кажувам само онолку колку што сметам дака е доволно, и тоа само ако ме праша тој, сама не почнувам!

Кога и да сум зборувал, не испаднало добро. Љубоморен тип сум. :)

Паметам еднаш одамна испаднав подобра во една компарација, но оттогаш не сакам да слушам веќе ништо.
Ионака фантазијата ми работи 24/7, па уште детали од него ми фалат...:uvo::tv:

Без разлика што не ве интересира минатото на партнерот, што ако понекогаш ви спомнува партнер од минатото? Како би реагирале доколку партнерот често ви зборува за личност со која бил во врска пред вас? Дали тоа би го сфатиле како знак дека уште чувствува нешто за истата?
Што ако тој/таа постојано "плука" по личноста која некогаш ја сакал/а? Дали тоа значи дека иако ја/го спомнува во негативен контекст, дека ја преболел/а?

Дали зборувате за бивши партнери или љубовници?
па понекогаш зборам, ама некако не сакам често да ги спомнувам бившите(ниту пак тој да ги спомнува неговите) за да не помисли дека сеуште чувствувам нешто за него, иако единственото што го чувствувам за моите бивши(посебно за последниот) е омраза.
мислам дека ако ги спомнувам во негативен контекст знае дека го имам преболено.ако не знае сега ќе дознае:lollipop:

Нема потреба од муабет за бившите. Сепак се тие бивши, некогаш било убаво и сега тоа завршило па тој е со мене а јас со него.

Единствено може да му спомнам ако случајно ја видиме и се поздравиме со неа. И тоа спомнување ќе биде само "бившата?" и толку.

Единствено може да му спомнам ако случајно ја видиме и се поздравиме со неа. И тоа спомнување ќе биде само "бившата?" и толку.

Што се тиче мене.. ни толку нема потреба :) Единствена ситуација кога девојка дознала за некоја моја бивша е кога бившата пробала да се замеша (да не си ги дигам акциите сеа да пишам сфатила нешто покасно од што треба :) ).... а на жалост, ми се има дешавано тоа многу почесто од што би сакал :(

Што се тиче мене.. ни толку нема потреба :) Единствена ситуација кога девојка дознала за некоја моја бивша е кога бившата пробала да се замеша (да не си ги дигам акциите сеа да пишам сфатила нешто покасно од што треба :) ).... а на жалост, ми се има дешавано тоа многу почесто од што би сакал :(

Види зависи. Јас барем така му ставив до знаење дека и не ме занима што и како со бившата. Важно ми е што тој е со мене, и искрено откако тоа му кажав подруго е.:pipi:

Штознам... Барем за мене х луѓе се 20 feets under. Што било поминало, нема потреба зошто да се споменуваат. Ниту пак сум љубопитен да чепкам по нечии спомени непотребно.

Ме прашал, сум го прашала. Ми кажал, сум му кажала.
Некогаш на зезанција, уз муабет, сме ги спомнале поранешните. Нити јас се лутам, нити тој се лути, отворени сме си и немам никаков проблем и “такви“ информации да споделам со него.
Мене дури ми е интересно да знам за неговото минато, па дури и за оние со кои што бил ( ем ај а фрик?! :nesum: ).

ХУх... нејкам ни ја да зборам за мојот бивши ни тој да ми збори ниту пак опишува некои ствари шо го поминале заедно.. или пак јас на него да му опишувам.. Некогаш ај ке се спомне као у муабет само.. али посебна тема муабет за него / неа НЕ.! Нема потреба да се присејкам на тоа шо било ... или пак зошо тој да се присејка ... сеа е со мене ја сум со него и завршено нема мешење на старите врски ...туку ке збориме за нас за понатака ..шо, како... а не ... бла бла ајт сеа слушај како ми беше мене поранешната врска шо правев со бившата/бившиот.

Сме разговарале отворено за бившите, сум му кажала се’ и тој мене ми кажал и толку. Од тогаш ниеднаш не сме ги спомнале ниту пак има потреба. Не заслужуваат посебна тема. Не е важно што и како било порано, важно е како ни е сега, важно е дека сме заедно, бившите биле и поминале. :toe:

Ретко
само ако ме интересира нешто да питам само

Au nema sansi. Jas se plasam deka ako decko mi zbori so bivsata ke go vidi povtorno toa sto go videl kaj nea koga bile zaedno. i mn sum ljubomorna vo tie situacii

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom