Муабет со партнерот за бившите

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Fortune напиша:
Без разлика што не ве интересира минатото на партнерот, што ако понекогаш ви спомнува партнер од минатото?
Ме интересира минатото на партнерот,али не ми игра некоја улога во врската!Сакам да знам со каков човек си имам работа,прво пред да бидам во врска со него,а после тоа во врската правам муабет за минатото на двајцата!(се плашам од машки кои претходно имале долги врски,некако бавно ги преболуваат бившите:pos:)

Како би реагирале доколку партнерот често ви зборува за личност со која бил во врска пред вас?
Сигурно нема да ми биде пријатно и ќе ми остави впечаток дка сеуште има чувства кон бившата девојка!А тоа не иде на добро!:nenene:


Дали тоа би го сфатиле како знак дека уште чувствува нешто за истата?
А како можам на друг начин да го сватам?Ме нервираат луѓе што почнуваат нешто ново а сеуште не расчистиле со старото,како и луѓе што споредуваат,поготово во врска!Тука нема место за толеранција и разбирање!
Што ако тој/таа постојано "плука" по личноста која некогаш ја сакал/а?
И ова ме живцира!Плука по личност која ја сакал,му значела..исто како да плука по себе!А и тоа фактички значи дека и мене ме чека иста судбина по раскинувањето!

Дали тоа значи дека иако ја/го спомнува во негативен контекст, дека ја преболел/а?
Ако ја преболел нема потреба да ја спомнува без разлика дали се работи за нешто позитивно или негативно!Штом ја спомнува значи уште му се мота низ глава!А јас не сум личност која го дели дечкото!:wink:
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Moze da kaze za minatoto cisto informativno, no da mi "trubi" cesto za toa, ne prifakam:tapp:
Minatoto e samo minato, i nema sto za toa poveke!
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
кога се запознаваме со одередена особа која ја сметаме за наш НОВ пријател или другар не интересира неговото минато што тој или таа правел како се однесувал што доживеал и т н..нормално после споделувањето на некој периоди од нашето минато со таа особа сфакаме дека имаме и нешто заедничко. Значи уште еден + да таа особа ни стане пријател...
Истото ова се случува и во љубовта со љубовните партнери со тек на времето да ги споделуваат својте добри и лоши искуства . На некој начин запознавајки се себеси со нивните доблести и мани,подеми и падежи нивното заедничко надополнувањ и исполнување.
Бај д веј нормално дека би го поделил моето минато со партнерката ..со тоа што на некој начин ке ја запознаам со моето јас и со тоа што сум бил. Бидејки е тоа минато и нема потреба од сцени и љубомори
 
Член од
19 март 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Jas so partnerot dugacko sme zaedno ama ne se sekavam koga sum mu spomnala za moi bivsi ni ti pa toj mene ne mi smeta osven ako ne pocne da mi kazuva intimnosti koj gi imal so nea:hump: sto bilo bilo ne me interesira ali koga bi mi pocnal da zbori za bivsite niti pa jas ke ostanam togas pokusa:nerv: :nerv:
 

KaZaN89

шуруп мајстор
Член од
2 јуни 2006
Мислења
193
Поени од реакции
25
Абе...кога е само споредба, не ми смета да се збори...Демек со него/неа било вака а сега е подобро...ама у стил да ме замара каков бил тој, а мене ми фали тоа и тоа...а не фала...нека се откачи... :eek:lee:
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не дека сум нешто луда по приказните за неговите бивши...:) Ама па тоа е тоа, нормално и разбирливо е дека и пред мене имал живот, како што сум имала и јас... Не ми пречат таквите муабети, само не ги сметам за задолжителни.:)
 

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Штознам...секако дека ме интересира минатото на партнерот, но само во глобала. Нема потреба да разглабаме за секој дечко/девојка што сме ги имале пред нас.
Не дека би ми пречело, ама таков муабет ме прави да се чувствувам незгодно.

Некој спомна погоре-оправдува муабети за бивши само кога ги споредуваат со него (и тој е подобар, нали). Тоа ми е па ептен глупава работа. Ако сака да споредува, нека земе уметнички дела и нека ги споредува потезите со четката.
 
Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Па мислам дека ова не игра голема улога во врската и не е нешто битно освен ако бившите праат проблеми и замараат. toae:

Јас би рекол само- било - поминало. toae:
 
Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
Koga pocnav da izleguvam so segasniot moj decko, se slucuvase da go spomnam bivsiot, onaka kroz muabet, no toa voopsto ne znacese deka go nemam preboleno, ama ete taka, se nametnuvase muabetot....za zal. Ednas dobiv prekor i ostar pogled, i sfativ deka gresam sto go spomenuvam bidejki toj moze da dobie pogresno mislenje... a toa ne sakav da go dozvolam... No ako veke toa spomenuvanje gi preminuva site granici, i ako sekoja vtora recenica mu pocnuva so imeto na bivsata...bez razlika dali kazuva loso ili dobro za nea, toa e znak deka ja nema zaboraveno.
 

Tanurovski

How you doin'
Член од
21 јуни 2007
Мислења
56
Поени од реакции
4
Според мене, во ред е да се збори за бившите дечковци/девојки. Тој муабет не може никако да наштети, барем на стабилна врска. Воопшто не ми смета да ги знам бившите на женска ми, и да праам муабет за нив. Впрочем, затоа се викаат бивши, биле во минатото, и таму ке останат.

Macedonian напиша:
Јас би рекол само- било - поминало. toae:
 

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Абе кога ќе заврши врската нека остане таму кај што била. Во случај вие или вашиот партнер да зборувата на таа тема, јас мислам дека е тоа недостиг во новата врска, односно се присеќате на она што ви било убаво во претходните врски. Новиот почеток нека оди таму кај што е тргнат, а не да се споредува со минатиот крај.
 
Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
spored postovive jas kako sto svativ ako zboris za bivsot ili uste go sakas ili da devojkata nesto i fali zosto ne e kako bivsata znacu uste ja sakas:)
ne znaci ova vo site slucaevi tuku vo onie koga partnerot ja nametnuva temata za negovata bivsa.A dokolku ne sakas da zboris za nea znaci si uspeal da ja zaboravis i stvarno ne te interesira za toa kakva e taa a kakva e ovaa
taka da jas mislam deka ona sto e vo minatoto tamu i da si ostane. ako postojano se sekavas na bivsata partnerka, smiri se so nea de..:)):uopliuyt
 

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
абе нит сакам да знам нит сакам да знае....било поминало
а за споредби па да не праиме муабет...по лоша работа од тоа на партнерот да му кажуеш дека со неа или него ти било вака или онака а со тебе е вака неееееееееее
одма сестро клоца у шу..к ако не ти се свига чао пријатно или нон стоп да ми збори за него не сме сите луѓе исти бе
не ми се десило тоа незнам како би реагирал можеби зашто никогаш и не сум прашал за нејзините бивши а ни она мене :toe:
 

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Во последниве 2-3 недели се утепав од правење муабет со партнерката за бившата девојка. Случајно ми прати порака, а девојка ми ја прочита. Така да бившата девојка беше главна тема во изминатиов месец.
 

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Глупости. Никогаш не сум зборувал, а нема ни да зборувам. Тоа што било поминало, тоа што ќе биде ќе помине
 

Kajgana Shop

На врв Bottom