Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.625
- Поени од реакции
- 59.481
Атеистички бог
Religiski, vo momentov, se nekoi 5000. Tolku se 'aktivni' kaj lugjeto vo momentov. I, da, pametno e sekoj vernik da naglasi na koj toa bog konkretno misli. Posto se mnogu, neli.koga ke komentirate prvo opredelete se i naglasete za koj i chiv bog ke komentirate religiskiot ili ateistichkiot........
Читам, читам, живо и тоа, а не наоѓам.za religiskite ke morash sekoj poedinechno da go prashash ., aman dbek a za ateistichkiot ., pa chitaj pogore., samo nemoj namrtvo., dobro e shto si zhivo....
Оној кој со Исуса чекореше по Галилеја е богот на атеизмот?sho se smeesh pa ti neverni toma za vas e bog
Само кога би разбирал какви глупости и контрадикции кажуваш. Не ти е срам да се бламираш на стари години, макар и виртуелно?koga ke komentirate prvo opredelete se i naglasete za koj i chiv bog ke komentirate religiskiot ili ateistichkiot........
Јас овај шутраков него ни читам. Не е смешен.Секоја ви чест на нервите да дискутирате со шутракот...
Факт е дека освен Тапетарот Петар, никој од на овој или на оној начин декларираните верници на форумот не може да понуди квалитетна дискусија. Чорбаџијата се служи со подметнувања, софизми и повторувања на дебункираните аргументи, Мики е ... Мики, шутракот не знае каде му е главата а каде му е газот, Игорче сам не знае што е, а останатите падобранци и религиозни фанатици од типот на Спирос или Девина не се за коментирање.Јас овај шутраков него ни читам. Не е смешен.
Затоа си го читам Мики и компанија. Барем добро се смеам. А пак, чудно ми е како имате нерви да дискутирате со Мики.
Еднаш си мислев дека е можна квалитетна дискусија со Микицава, ама после неколку страни видов дека е невозможно. Тргна предобро, ама заврши лошо. Завршува бесмислено. Не е дека не може да оди понатаму со дискусијата, туку верувањето не им дава да оди понатаму...Факт е дека освен Тапетарот Петар, никој од на овој или на оној начин декларираните верници на форумот не може да понуди квалитетна дискусија. Чорбаџијата се служи со подметнувања, софизми и повторувања на дебункираните аргументи, Мики е ... Мики, шутракот не знае каде му е главата а каде му е газот, Игорче сам не знае што е, а останатите падобранци и религиозни фанатици од типот на Спирос или Девина не се за коментирање.
Темите од религија се се повеќе за ЧДА...
i vaka sega znachi ., bog postoi vo deloto i likot na eden nash chlen ., koj si zema za pravo da dava sud i da sudi., za drugi lichnosti koi po svoja slobodna volja se opredelile za neshto ., a ovoj shto ne veruva vo nishto osven vo verbata deka bog ne postoi postavuva postulat deka nikoj ne e kako nego i samo on znae deka i gazot i glavata mu se na isto mesto., barem znae kade mu se navedenite delovi od teloto.,.. lele pak tochki i zapirki., aj pa na sobirankata ke se napieme po edna za tvojot bog., te za tvoe zdravje.....Факт е дека освен Тапетарот Петар, никој од на овој или на оној начин декларираните верници на форумот не може да понуди квалитетна дискусија. Чорбаџијата се служи со подметнувања, софизми и повторувања на дебункираните аргументи, Мики е ... Мики, шутракот не знае каде му е главата а каде му е газот, Игорче сам не знае што е, а останатите падобранци и религиозни фанатици од типот на Спирос или Девина не се за коментирање.
Темите од религија се се повеќе за ЧДА...
Пред известно време дојде еден човек и сакаше да ми се заблагодари мене за тоа што Живиот БОГ му исполни желба слична на твојата!Ај ако сакаш тогаш помоли се и за мене, да си најдам лесна и добро платена работа.
Нема смисла да се дискутира.Пред известно време дојде еден човек и сакаше да ми се заблагодари мене за тоа што Живиот БОГ му исполни желба слична на твојата!
Тој беше потполно уверен дека јас сум причината што тој го доби неговото посакувано работно место!
Живиот БОГ ги прифаќа молитвите само на потполните праведници, затоа - доколку не си го достигнал степенот на потполен праведник - молитвата треба да се обави во Името и Срцето на Милоста БОЖЈА (Исус)!
Биди благословен