Мојот однос со Бог

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
koga ke komentirate prvo opredelete se i naglasete za koj i chiv bog ke komentirate religiskiot ili ateistichkiot........
Religiski, vo momentov, se nekoi 5000. Tolku se 'aktivni' kaj lugjeto vo momentov. I, da, pametno e sekoj vernik da naglasi na koj toa bog konkretno misli. Posto se mnogu, neli.

E, sea, zivo sum zainteresiran da procitam na koj toa ateisticki bog ti mislis.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.683
za religiskite ke morash sekoj poedinechno da go prashash ., aman dbek a za ateistichkiot ., pa chitaj pogore., samo nemoj namrtvo., dobro e shto si zhivo....

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
za religiskite ke morash sekoj poedinechno da go prashash ., aman dbek a za ateistichkiot ., pa chitaj pogore., samo nemoj namrtvo., dobro e shto si zhivo....
Читам, читам, живо и тоа, а не наоѓам.

Ај, те молам, како да сум третаче, опиши ми го атеистичкиот бог. Да не лутаме.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Атеистичкиот Бог и Секуларниот Бог едно те исто се или две у едно што би рекол Мики? :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Секоја ви чест на нервите да дискутирате со шутракот...

:vozbud:

Тој не разбира ни на кое поле е топката, а не да влезе во игра...
--- надополнето: 18 декември 2011 во 20:02 ---
koga ke komentirate prvo opredelete se i naglasete za koj i chiv bog ke komentirate religiskiot ili ateistichkiot........
Само кога би разбирал какви глупости и контрадикции кажуваш. Не ти е срам да се бламираш на стари години, макар и виртуелно?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.447
Поени од реакции
5.131
Секоја ви чест на нервите да дискутирате со шутракот...

:vozbud:
Јас овај шутраков него ни читам. Не е смешен.
Затоа си го читам Мики и компанија. Барем добро се смеам. А пак, чудно ми е како имате нерви да дискутирате со Мики. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас овај шутраков него ни читам. Не е смешен.
Затоа си го читам Мики и компанија. Барем добро се смеам. А пак, чудно ми е како имате нерви да дискутирате со Мики. :)
Факт е дека освен Тапетарот Петар, никој од на овој или на оној начин декларираните верници на форумот не може да понуди квалитетна дискусија. Чорбаџијата се служи со подметнувања, софизми и повторувања на дебункираните аргументи, Мики е ... Мики, шутракот не знае каде му е главата а каде му е газот, Игорче сам не знае што е, а останатите падобранци и религиозни фанатици од типот на Спирос или Девина не се за коментирање.

Темите од религија се се повеќе за ЧДА...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.447
Поени од реакции
5.131
Факт е дека освен Тапетарот Петар, никој од на овој или на оној начин декларираните верници на форумот не може да понуди квалитетна дискусија. Чорбаџијата се служи со подметнувања, софизми и повторувања на дебункираните аргументи, Мики е ... Мики, шутракот не знае каде му е главата а каде му е газот, Игорче сам не знае што е, а останатите падобранци и религиозни фанатици од типот на Спирос или Девина не се за коментирање.

Еднаш си мислев дека е можна квалитетна дискусија со Микицава, ама после неколку страни видов дека е невозможно. Тргна предобро, ама заврши лошо. Завршува бесмислено. Не е дека не може да оди понатаму со дискусијата, туку верувањето не им дава да оди понатаму...
Едноставно, од тоа што можам да видам, религијата е ограничување и тоа ограничување не обезбедува дискусија.
Затоа и идам тука да се смеам почесто отколку во ЧДА.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.683

i vaka sega znachi ., bog postoi vo deloto i likot na eden nash chlen ., koj si zema za pravo da dava sud i da sudi., za drugi lichnosti koi po svoja slobodna volja se opredelile za neshto ., a ovoj shto ne veruva vo nishto osven vo verbata deka bog ne postoi postavuva postulat deka nikoj ne e kako nego i samo on znae deka i gazot i glavata mu se na isto mesto., barem znae kade mu se navedenite delovi od teloto.,.. lele pak tochki i zapirki., aj pa na sobirankata ke se napieme po edna za tvojot bog., te za tvoe zdravje.....

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ај ако сакаш тогаш помоли се и за мене, да си најдам лесна и добро платена работа.
Пред известно време дојде еден човек и сакаше да ми се заблагодари мене за тоа што Живиот БОГ му исполни желба слична на твојата!

Тој беше потполно уверен дека јас сум причината што тој го доби неговото посакувано работно место! o_O

Живиот БОГ ги прифаќа молитвите само на потполните праведници, затоа - доколку не си го достигнал степенот на потполен праведник - молитвата треба да се обави во Името и Срцето на Милоста БОЖЈА (Исус)!

Биди благословен

п.с. Одпосле сватив дека во моите претешки 7 работни години (за кои веќе пишував), Живиот БОГ ми ги отвараше очите за се’повржаноста на феномените. Јас во тоа време работев како ткаач.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.447
Поени од реакции
5.131
Пред известно време дојде еден човек и сакаше да ми се заблагодари мене за тоа што Живиот БОГ му исполни желба слична на твојата!

Тој беше потполно уверен дека јас сум причината што тој го доби неговото посакувано работно место! o_O

Живиот БОГ ги прифаќа молитвите само на потполните праведници, затоа - доколку не си го достигнал степенот на потполен праведник - молитвата треба да се обави во Името и Срцето на Милоста БОЖЈА (Исус)!

Биди благословен
Нема смисла да се дискутира.
Последно прашање од мене, на кое очекувам логички и разумен одговор.
Ако постоеше бог и ако го гледавме сите, дали ќе имаше потреба од религии и останати смешни работи?

Kajgana Shop

На врв Bottom