- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Од спирос ?????????Последно прашање од мене, на кое очекувам логички и разумен одговор.
Од спирос ?????????Последно прашање од мене, на кое очекувам логички и разумен одговор.
a ti shto nemash nikakov odnos so boga sho barash tuka ., pak se sveduvash naОд спирос ?????????
Нема смисла да се дискутира.
Последно прашање од мене, на кое очекувам логички и разумен одговор.
Ако постоеше бог и ако го гледавме сите, дали ќе имаше потреба од религии и останати смешни работи?
Понекогаш се молам на Господ бидејќи подобро се осеќам. Но, не се надевам на помош. Се надевам дека постои праведен бог иако најверјатно непостои. А ако постои Христијанскиот како што е опишан во Библијата тогаш сум одлучен да одам во Пеколот бидејќи е тотален кретен и е неправеден не ми се молам на него или неа или што и да е по пол.
Ако бог е совршен тогаш никогаш нема да имаат смисла неговите дела за нас. Таков бог ќе изгледа како случајност. Фрлање паричка да не. Најверојатно и таков е бог неразбирлив и неспознатлив. Исто е како да го нема. Само таков бог е вреден за почит сите други се несовршени. Ама што ако го почитуваш кога нема никава последица од тоа.Понекогаш и јас мислам дека Совршениот БОГ би требал да биде поинаков од она што е’ и наместо за сите да ја жртвува својата најсакана Мудрост, едноставно да почне ...!
Но, тоа е тоа. Неговата Совршена Љубов и Стрпление е поголема од секоја човечка и ангелска мудрост. Што незначи дека нема да има консеквенци за нашите мудрости, кои во споредба со Неговата Мудрост се само обични глупости.
Лека ноќ козичке
Сигурно дека нашата Богопочит има “последица“! Можеби не буквално онаква каква што ние несовршените сакаме и не тогаш кога ние сакаме, но “последица“ (посебно) за оние кои што се докрај верни, засигурно има!Ако бог е совршен тогаш никогаш нема да имаат смисла неговите дела за нас. Таков бог ќе изгледа како случајност. Фрлање паричка да не. Најверојатно и таков е бог неразбирлив и неспознатлив. Исто е како да го нема. Само таков бог е вреден за почит сите други се несовршени. Ама што ако го почитуваш кога нема никава последица од тоа.