Уште еднаш!
@Мачорке
@ Мачорке
Tочно е тоа дека не сум најпаметен, точно е тоа дека ниту сум којзнае што убав или згоден, точно е тоа дека и тука на форумот има многу попаметни момци од мене и тоа како, но барем јас сум свесен на тоа, затоа и не верувам во еднаквост.
Ти “претпоставуваш“ за мене, но незнаеш. Тоа е разликата. И на Коњаникот Сабја 90% од постови му се за Вардар и Комити, па него тоа го прави ли неинтелегентен, хулиган, алкохоличар? Ако тебе форум ти е мерило за докажување на интелегенција не знам што да ти кажам. Моцарт не читал книги и не бил опседнат со познати филозофи, но напишал најгенијални дела во животот. Ако знаеш кој е главен град на Бурунди и колку жители има, или некоја позната филозовска изрека да кажеш не те прави поинтелегентен, покреативен во животот. Знам луѓе што цел живот читаат книги и цел живот им помина во администрација или барање работа, а додека знам луѓе што не прочитале ниту една книга, а створиле империи и направиле изуми. Се е тоа релативно иако јас читам тоа што ме интересира и мислам дека ќе ми е корисно.
Не е секој роден во животот да биде научник, филозоф, доктор, хирург, физичар. Тоа го прават најпаметните и генетски најдобрите, па затоа и во тие науки жените се скоро минимално присутни. Тоа не е шовинизам, тоа е реалност.
Никогаш во животот не ме ни интересирале старлети, лесни девојки, а ниту алкохол, дрога, техно журки. И ден денес никогаш во живот не сум пробал од тоа. Не дека некој ми бранел, туку не сум сакал.
Јас мојата интелегенција не мора да ја докажувам на форуми за разлика од тебе што ти е животна опсесија . Скоро дали имам и 10 постови напишано околу љубов и секс. Тоа е моја приватна работа. Од друга страна јас крајно сум воодушевен од твојата интелегенција и постови коишто половина ти се воглавно за Иван исцелителот, Драга Кајгана, врски, верглање некои празни феминистички фори украсени со евтини жаргони, а тоа што си ја имаш мувата на капата кога некој ќе спомне курва и дроља е друга работа. Извини, ама јас тие тинејџерски трауми не можам да ти ги лечам.
Кога појма немаш и незнаеш, затоа на 98% од тие пејачки кога имаат дечко или маж задолжително кога имаат свирки оди со нив, затоа што многу им верувааат. Ако сакаш можам да ти набројам 7-8 пејачки коишто се дроци приватно што јаделе ќотек од посесивно љубоморни дечки, затоа што шврљале на страна.
Ако сакаш да знаеш убаво ти кажаа. Скоро 80% од машките се нормални, но зошто 90% од женските трчаат по тие 20% од машките што се криминалци, бараби и рекетари ако држи твојата теза дека ако машките сите се нормални и женските ќе се такви?
--- надополнето: Nov 30, 2013 3:26 AM ---
Нормално дека ќе сум пролив. Не зборувам за рамноправност, не изигравам хипстер, не се удварам на педери и девојки, не ме воодушевуваат Азијатките на Фаранг или анархизмот на Кочо Шкорпионот, не слушам реге и не дувам трава зашто Боб Марли дувал, но тоа нема никаква врска некој да ми лепи етикети дека сум “скинер“ или “ нацист“, а притоа тоа јас што си го мислам и зборувам нема никаква врска со горе споменатите.