Мојата Генерација

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.437
Поени од реакции
30.930
Јас такво нешто не кажав
не се однесуваше на тебе.
а ти не знам шо толку се замараш за Стојна што утре на 17 години ќе ја напумпаат? Може зошто си во тие години и се те фрустрира, но не знам зошто ти е гајле за луѓе што после нема да ги гледаш.
Едноставно е. Живеј си како што ти е убаво. That's how the world works.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
За ова што и го кажа секоја чест :)

Онтопик: Такви дојдоа времињата........ ако неможеш против нив, тогаш придружи им се, во спротивно ти ќе бидеш оној кој ќе биде избегаван и гледан чудно :)
Зошто дa им се придружи? Зошто да не биде тоа што е? Зошто да глуми и да се прави ист како другите? Само за да не биде избегаван од просечната маса? Ма дај Бобче немој вака. Секој човек е сам за себе, не сме штанцани на фотокопир па сите да бидеме исти.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Зошто дa им се придружи? Зошто да не биде тоа што е? Зошто да глуми и да се прави ист како другите? Само за да не биде избегаван од просечната маса? Ма дај Бобче немој вака. Секој човек е сам за себе, не сме штанцани на фотокопир па сите да бидеме исти.
Абе Бубамарче во право си, ама дојдоа такви времиња.... они колку и да се караат пак ќе бидат заедно, а на него клоцата ќе му ја удрат ;)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.872
Поени од реакции
10.381
Момент момент...тебе ти пречи тоа што девојчињата на твоја возраст се онадат? Земи ебни нешто не биди мутав.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Абе Бубамарче во право си, ама дојдоа такви времиња.... они колку и да се караат пак ќе бидат заедно, а на него клоцата ќе му ја удрат ;)
Ма немој. Кога ќе го видат дека рецка не им удира на нивното просечно однесување и дека знае што сака и како сака, да видиш како ќе почнат еден по еден да сакаат да го дружат. Само треба да покажеш малку независност и свој стил, без да се правиш дека си најпаметен од сите. На крајот, скоро секој знае да мисли со своја глава. И да видиш како сите ќе сакаат да те дружат, помалку или повеќе, а ти уствари не си се стопил со масата на просечноста. Тие дошле кај тебе. 12 години имаат, за година две, ќе видиш како ќе почнат да откриваат нови светови. Пола од овие што слушаат Џастин и Мајли, ќе слушаат електроника или метал. Или уште полошо, турбофолк.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.727
Поени од реакции
13.465
Ја изгледа сум најмалиот на форумот
Имаше своевремено еден член Спајдер (13-14 години) кој беше далеку поразличен од денешниве wannabe хејтери на својата генерација влегуваше во здрава дебата не со некој 30 и кусур недораснат трол туку со членови слични на Бацилот, Мацедалиен, Дивајн... и замисли... неговите мислења не беа баш површно хејтање со речник на 13 годишен напален тинејџер. Постарите и ќе се сетат на неговата неколкукратна појава на собиранките, така да дефинитивно не се работеше за некој прастар академик скриен под лажен псевдоним.
Поентата ми е... хејтањето на сопствената па и помладата генерација не те става на повисок пиедестал, туку те прави само хејтер.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Поентата ми е... хејтањето на сопствената па и помладата генерација не те става на повисок пиедестал, туку те прави само хејтер.
Не се слагам уопште. Можам да наведам 100000000000 причини зошто мојата генерација е подобра од сегашните, а многу малку против. Исто како и некоја постара генерација може да ја хејта мојата. Факт е дека поновите се полоши.

Глупо е да хејташ своја генерација, тоа те прави неприлагоден, но помали... имаат леб да јадат тоа што ние сме прошле, исто како јас што треба да јадам за тоа што постарите имале во своето време. Секоја генерација си има свои предности и маани, но овие сега се уби Боже. Хејтањето на овие генерации ме става на 5 класи повисок пиедестал од таа мојата. Не сум само јас што го тврди ова, 90% што ги знам го мислат тоа. 10% беа несфатени уште тогаш. И не се работи за носталгија, туку за факти.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Не се слагам уопште. Можам да наведам 100000000000 причини зошто мојата генерација е подобра од сегашните, а многу малку против. Исто како и некоја постара генерација може да ја хејта мојата. Факт е дека поновите се полоши.

Глупо е да хејташ своја генерација, тоа те прави неприлагоден, но помали... имаат леб да јадат тоа што ние сме прошле исто како јас што треба да јадам за тоа што постарите имале
Јас ја хејтам мојата, претходните, а и генерациите после мене.
Дека сум неприлагоден, точно. Ко што би бил секој во Папуа Нова Гвинеја. Или Припор, исто ти се фаќа.

Инаку, live ме интересира, (во) што е твојата генерација подобра од „полошиве“.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
е баш тебе нема да те удостојам со одговор :)

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Се надевам

Нема да најдеш. Рачунај на тоа. Сеа ќе ти објаснам у паралела со LoL.
The Elo rating system is a method for calculating the relative skill levels of players
ELO Hell наводно е местото со најнискиот skill level у играта. И наводно, од тоа место многу тешко се искача.
Али,
АЛИ
Вистината(ова го заклучивме у маало со луѓе што играат еве, у врло повисок ELO од мене) е дека,
се додека ти си боље од другите во твојата ELO дивизија ондак тоа за тебе ќе биде ELO Hell.

Се додека ти си по-advanced од другите, светот за тебе ќе биде срање. Само не дозволувај ова да ти биде пречка у развој.
Мој совет, get used to it. Уште еднаш, ако си боље од сите, увек ќе бидеш у ЕLO Hell.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Е сега види вака,да одговорам,па пак ќе се вратам да ги читам 10-те страници.
Па и јас и мојата генерација си бефме некогаш 12 години,па некогаш15 и 30 и.т.н.
Значи збориме за онаа првата генерација на 12-13 години.
Е тогаш во ова време татко ми и другите татковци ги полнеа каците со зелка. А јас и мојата генерација им помагаве околу таа работа, и со нетрпение чекавме,како ќе се извадеше средината на зелката,за да се наполни со лажица две крупна сол, така ние тие срединки ги земавме и јадевме и ни беа многу слатки. А да тие срединки на зелките ги викавме кочани. А сега што,оваа млада генерација на иста возраст,ниту помага на својте родители за ставање на зелка во каца-а ниту пак сака да јаде - кочанки од зелка
Уф,колку се слатки и колку убаво рупкаат помеѓу забите а може и во солта да го мрцнеш за уште послатка-повкусна да биде кочанката,срединката од зелката.
Ама да не им е сега паметот во некои други кочанки на тие моми од твоја генерација.
И ај земи си некое стапче во облик на првата буква од Југо латиница и заврзи на него ластик од скината точакаста гума,та направиси еден чател и оди лови си врапчиња,
како мојата генерација по врбите и брезите покрај Вардар.Дете за живот има време.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.445
Поени од реакции
5.944
Нема да најдеш. Рачунај на тоа. Сеа ќе ти објаснам у паралела со LoL.
The Elo rating system is a method for calculating the relative skill levels of players
ELO Hell наводно е местото со најнискиот skill level у играта. И наводно, од тоа место многу тешко се искача.
Али,
АЛИ
Вистината(ова го заклучивме у маало со луѓе што играат еве, у врло повисок ELO од мене) е дека,
се додека ти си боље од другите во твојата ELO дивизија ондак тоа за тебе ќе биде ELO Hell.

Се додека ти си по-advanced од другите, светот за тебе ќе биде срање. Само не дозволувај ова да ти биде пречка у развој.
Мој совет, get used to it. Уште еднаш, ако си боље од сите, увек ќе бидеш у ЕLO Hell.
ELO HELL не постои тоа се луге кои неможат да излезат од Бронз и викаат дека треба да се во Диамонд

Kajgana Shop

На врв Bottom