Мојата Генерација

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Ма заеби тоа каква музика слушале, како се облекувале, на колку години се мувале, мене ми фали да се собереме цела улица, машки и женски и да се изнаиграме жмурка, да се криеме по дворови кај комшиите.. :D Абе порано сме се собирале цела населба, па ќе се поделиме спрема тоа кој од која улица доаѓа, па играј фудбал, прави турнирчиња, па сме немале кош, па ќе направиме и така сме играле по цел ден..А сега..сега не знам воопшто дали има деца кај нас на улицава бе..:eek: Порано ќе сме направиле еден сендвич на брзина и право на игралиште, таму ќе јадеш додека чекаш бољи пар.. :icon_mrgr: Ама ај да не забегувам како било како е сега, јас гледам тебе девојчињата те мачат, :D и како се однесуваат они сега за свои години, да ти кажам право во мое друштво во детството имаше доста девојчиња, имаше и постари од мене, имаат сега накај 30 години, не дека голем дел од нив не станаа курви, ехеее, сега наместо да ме прашаат на која улица живееш, ми викаат онаа (верувај ја знаат и од други населби низ Скопје) кај тебе на улица ли е бе брат? Ама да ти кажам фини девојчиња си беа бе, :X3: беа поштени барем до средно.. :icon_mrgr: Сега брат, ќе видиш некоја спицната, стокмена, штикла, минич, деколте отворила, си мислиш 20 годишна и кога ќе дознаеш..

:D

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.445
Поени од реакции
5.944
Ееепа видиш. Наместо да ги кривиш сите други запрашај се малку да не нешто не е во ред со тебе.
Како и да е проблемот е решен, Dragonborn122 треба да престане да биде срамежлив и темата може да се затвори.
Повлечен сум зошто кога се обидов да се спријателам тие ме отврилиа од цело ебено школо јас само со 5 деца се дружам а тие деца ме разбираат

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
Девојка што слуша Мајли Сајруз, Џастин Бибер, РНБ, хип-хоп, Бијонсе, Рихана, Џеј- З, техно и останати загадотини има 98 пати поголема шанса да стане курва и дрољетина што и се покажува во реалноста. Нема тука изговор, музиката и филмот се најголема пропаганда денес. Затоа денес имаме такво полу распаднато општество и младина.

Денешните девојки се само одраз и жртва на американската црнечка дегенерација што се наметнува врз младата популација. Ова не е ништо, ова е само почетокот~
Па и добро е до некаде што се пропагира идните генерации да бидат поопуштени, да не се делат по раси, нации, полови, религии.

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Ма заеби тоа каква музика слушале, како се облекувале, на колку години се мувале, мене ми фали да се собереме цела улица, машки и женски и да се изнаиграме жмурка, да се криеме по дворови кај комшиите.. :D Абе порано сме се собирале цела населба, па ќе се поделиме спрема тоа кој од која улица доаѓа, па играј фудбал, прави турнирчиња, па сме немале кош, па ќе направиме и така сме играле по цел ден..А сега..сега не знам воопшто дали има деца кај нас на улицава бе..:eek: Порано ќе сме направиле еден сендвич на брзина и право на игралиште, таму ќе јадеш додека чекаш бољи пар.. :icon_mrgr: Ама ај да не забегувам како било како е сега, јас гледам тебе девојчињата те мачат, :D и како се однесуваат они сега за свои години, да ти кажам право во мое друштво во детството имаше доста девојчиња, имаше и постари од мене, имаат сега накај 30 години, не дека голем дел од нив не станаа курви, ехеее, сега наместо да ме прашаат на која улица живееш, ми викаат онаа (верувај ја знаат и од други населби низ Скопје) кај тебе на улица ли е бе брат? Ама да ти кажам фини девојчиња си беа бе, :X3: беа поштени барем до средно.. :icon_mrgr: Сега брат, ќе видиш некоја спицната, стокмена, штикла, минич, деколте отворила, си мислиш 20 годишна и кога ќе дознаеш..

:D

искрено преку кур ми е од вакви клише муабети за тоа што било порано. Како некој пензионер. Ѓоа ти којзнае колкав си па ... „оууу па тоа беа времиња бе“
Муабетов што го правиш е индикатор за низок коеф. на интелегенција.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Па и добро е до некаде што се пропагира идните генерации да бидат поопуштени, да не се делат по раси, нации, полови, религии.
Супер ! Генерациите ќе бидат поопуштени со алкохол, дрога, оргии, педерлук , а девојчиња ќе носат штикли и шминка на 11 години, ќе се сликаат во танга и долна облека на фејсбук на 12 години за да можат да мастурбира целото друштво на татко и на сликите.

А, тоа да не се делиме е супер. Утре ќе си донесам и лав, шимпанзо, кобра и ајкула и со нив ќе се дружам само да не ги дискриминирам на принцип на боја на кожа, пошто и со нив делиме 90% иста ДНК.

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
А, тоа да не се делиме е супер. Утре ќе си донесам и лав, шимпанзо, кобра и ајкула и со нив ќе се дружам само да не ги дискриминирам на принцип на боја на кожа, пошто и со нив делиме 90% иста ДНК.
Мислев на човечките раси, бела, жолта и црна раса, а не за ајкули, змии, лавови, кои не се човечки суштества.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
искрено преку кур ми е од вакви клише муабети за тоа што било порано. Како некој пензионер. Ѓоа ти којзнае колкав си па ... „оууу па тоа беа времиња бе“
Муабетов што го правиш е индикатор за низок коеф. на интелегенција.

Па што читаш бе ако не ти се свиѓа? Ме заболе патлаков за тебе, твоите коментари и како тоа успеваш со еден пост на ваква тема да мериш интелегенција. :pipi: И мене преку кур ми е таквите како тебе што мислат дека форумов на татко им е.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Dragonborn доста си напреден. Додека твојте курвишта од женски и педерски лиглиња од машки слушаат бибер и дремат на фб место на игралиште, ти сакаш борбени авиони у Македонија. Ама у ред си е. И ја сакав да играм за барса у седмо одд.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.445
Поени од реакции
5.944
Dragonborn доста си напреден. Додека твојте курвишта од женски и педерски лиглиња од машки слушаат бибер и дремат на фб место на игралиште, ти сакаш борбени авиони у Македонија. Ама у ред си е. И ја сакав да играм за барса у седмо одд.
Да такви работи ме интересираат а ти имаш некој проблем ?

Џ

ЏинЏер

Гостин
Леле а па овие машкиве од мојата генерација какви се.... Има еден кај мене у одделение што ми се свиѓа, ама е многу срамежлив. И пред некој ден он си слуша онака трип-хоп, а ја за да се најдам у муабет му викам „Зашто не слушаш вистинска музика? На пример Џастин Бибер (лелее срцка го обожавам :love:), Мајли Сајруз и слично...“. А овој занесен таму у таа неговата срање музика, ми се филма као демек „Тоа не е музика“ и не ни примети дека само барав начин да почнам муабет со него. Ахх, машки :D

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.445
Поени од реакции
5.944
Леле а па овие машкиве од мојата генерација какви се.... Има еден кај мене у одделение што ми се свиѓа, ама е многу срамежлив. И пред некој ден он си слуша онака трип-хоп, а ја за да се најдам у муабет му викам „Зашто не слушаш вистинска музика? На пример Џастин Бибер (лелее срцка го обожавам :love:), Мајли Сајруз и слично...“. А овој занесен таму у таа неговата срање музика, ми се филма као демек „Тоа не е музика“ и не ни примети дека само барав начин да почнам муабет со него. Ахх, машки :D
Имам насмевка на моето лице ти благодарам ;)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Да такви работи ме интересираат а ти имаш некој проблем ?
Исто ногу остро настапуваш, како да ако сум пред тебе ќе ме размаваш со песници. Молам ти се немој. Стра ме..

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Unkle да не ги слушал? АКо ги слушал држ таму, не му се давај :D

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Мене како што ми кажувале порано децата играле од сабајле до вечер фудбал жмурка и други игри.
Де бре па не тоа така одамна кога игравме мижанка на улица. Стварно што се случува со вас, денешните деца? Технологијата ли ви го уништува детството? Знам порано едвај не прибирале по дома од улица, а сега ретко да видам деца кои се собрале од маало, да играат било што надвор. Каде да ја бараме кривицата за овој феномен? Ова е страшна работа, која воопшто не е за потценување. А начинот на облекување воопшто не ни сакам да го коментирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom