Може кеса?

• Креатор на темата Daftie
  • Време на започнување

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Ет фрст, женско сум.
Сигурно дека не им ги даваат џабе кесите, но тоа не значи дека и они нас не треба џабе да ни ги даваат. За моја информација немав поим дека кесите биле толку скапи(иако незнам колкаво е тоа едно пакетче), па, уау, како ли само луѓето кои работат на пазар можат да си го дозволат тоа кога не заработуваат ни проближно како ланец-маркетите, а помалку штедат на кеси!
Не станува збор за чоколатце, туку за парите gone to waste кога продукт ќе ми се оштети како резултат на дефицит(читај: штедња) на кеси во маркетот!
А, не е ништо чудно да земат и кесите да ги наплаќаат, тек тогаш ќе ни остане само воздухот за џабе(да се надеваме).
не бе... 1000 денари се пакетче кеси....
дај не се занашајте мислам...
никој не ги тера ни тинекс ни кам да печатат кеси со нивното лого кои НЕМА ШАНСИ да се над 100 денари посебно како тие што ги земаат на големо.. дај оправај на други тие филмови

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
никој не ги тера ни тинекс ни кам да печатат кеси со нивното лого кои НЕМА ШАНСИ да се над 100 денари посебно како тие што ги земаат на големо.. дај оправај на други тие филмови
еве ситуација
пазарам исто во Maxi D и нешо им снема кеси на каса и на тој туристата му даде обична кеса а тој одма.. Па зашто ли јас овдека пазарам кога немате ни кеса да ми дадете од вашиот маркет...
АЛООООООООООО шо има врска од каде си пазарел важно си купил то шо ти треба ...ама на некои очигледно му е и до тоа додека си одат накај дома сите да ги гледаат од каде купиле...

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
абе луѓе...Сте виделе насекаде во Европа како ги наплаќаат ќесите ?! Па што...Еве како шо рече Емка, купи си една ќеса и пазари си со неа фино лепо. Ќесите се најмал проблем, производите нас не интересираат , не ќесите. Што се расправате бе, купите и крај ако не ви даваат не ќе се тепаме по маркетиве !!!

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Леелее луѓе не да ја забегавте темава. Исто како да беше дали ве нервираат таксистите кога не пуштаат клима, а надвор е пекол за да уштедат гориво, а вие почнете да зборите дека горивото е штетно за воздухот и дека треба да си носиме со нас вентилаторче. Аман доста за ќесите!:tapp:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Уште малку ќе е тема..до 1 01 2009...после следи забрана на кесите.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Често се случува, одам во продавница, купувам кафе и цигари, плаќам, и...прашувам: може кеса?
А, уште почесто во КАМ маркетите, како штедат на кеси, тоа е чудо!
Денес баш бев, кесите ги чуваат долу позади каса
Ги чуваат долу позади каса (општо, сите супермаркети, не само КАМ) од причина што постојат неандерталци кои верувала или не знаат да земат и 100 кеси, односно целото купче, а тоа многу често се случува. Од баби и пензионери кои земаат цели туциња, до трговци кои имаат дуќан во околина па не им се плаќа за кеси и крадат од супермаркети, до продавачите на тезги по пазарите.

Сите крадат кеси по супермаркети.

Имаш ли претстава колку отприлика изнесува фактура за неделна залиха на кеси во супермаркет? Во еден ланец супермаркети се трошеа 20.000 денари неделно по маркет за набавка на кеси, а ланецот има над 10 маркети, што е над 200.000 неделно за кеси, или околу 1.000.000 (со зборови: еден милион денари) месечно. И поради искуството со масовно и редовно крадење на цели купчиња кеси од лица кои влегуваат во маркетите со таа цел, се донесе одлука кесите да се чуваат под каса и да им се дава на муштериите колку што им е потребно. Трошоците се преполовија.

Нормално, на муштериите не треба да им се крати на кеси, ама не може бе маркетот спонзор да изиграва на секоја клептоманска будала.

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
hahahaha, чувам и не вјарвам на ушите си :) хахахаха
кај мене колку сакам си зеам. а баш би сакала да се воведе тај закон и као у њујорк да си носам голем ахартиена кеса во ракааааа... ТОП
а каде тоа кеса 2 денари? кога ке го намали, млекото, зејтинот, лебот.... итн итн за едно 4-5 ден ке му платам кеса :)
ова и не е толкав проблем... е сеа коа идеш во маркет во лондон на пр си плакаш хартиена кеса и бај бај.. па мајке му ако имаш пазар од 7долара и 97 центи ке те боли срцето за 3 центи за кеса???
у краен случај шо викат ако си стварно толку циција носи си у ташната од дома :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Не збори на памет и за нешто што воопшто не знаеш колку чини. И да, изгор скапи се кесите. Не ги глеј тие по пазарчињата што не можат ни 500 грама да издржат, збориме за стандардизирана кеса за во маркет која мора да држи до 6 килограми.

Инаку, една од причините зошто се штампаат со лого е за да не се крадат на големо и препродаваат на други дуќани.

D

Daftie

Гостин
Ги чуваат долу позади каса (општо, сите супермаркети, не само КАМ) од причина што постојат неандерталци кои верувала или не знаат да земат и 100 кеси, односно целото купче, а тоа многу често се случува. Од баби и пензионери кои земаат цели туциња, до трговци кои имаат дуќан во околина па не им се плаќа за кеси и крадат од супермаркети, до продавачите на тезги по пазарите.

Сите крадат кеси по супермаркети.

Имаш ли претстава колку отприлика изнесува фактура за неделна залиха на кеси во супермаркет? Во еден ланец супермаркети се трошеа 20.000 денари неделно по маркет за набавка на кеси, а ланецот има над 10 маркети, што е над 200.000 неделно за кеси, или околу 1.000.000 (со зборови: еден милион денари) месечно. И поради искуството со масовно и редовно крадење на цели купчиња кеси од лица кои влегуваат во маркетите со таа цел, се донесе одлука кесите да се чуваат под каса и да им се дава на муштериите колку што им е потребно. Трошоците се преполовија.

Нормално, на муштериите не треба да им се крати на кеси, ама не може бе маркетот спонзор да изиграва на секоја клептоманска будала.
Како што и сам напиша подолу, ги штампаат со лого за да не ги користат у други маркети, знаеме дека тоа се поасалните кеси, па зошто бе јас кога имам купено нешто двекилашко и над не ми даваат од тие кеси? Дека другите се предвидени да трпат тежина до шест кила(а знам колку трпат)? Имам гаранција за кесата дека нема да ми се скине ако носам нешто до шест кила? Мислам, ќе ми ги заменат продуктите кои се оштетени тенкс ту хр меџсти: д кеса?
Во Тинекс не сум видела да крадат кеси, ама ај.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Види, ја ти ја кажувам само причината зашо ги чуваат под каса. А зашо у КАМ се толку стипси за кеси и кратат на муштерии, појма неам. :toe:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Пластичните ќеси се одлични, верувале или не, за фрлање на ѓубре. Дома имам едно купче ќеси и редовно во нив го пакувам ѓубрето и го фрлам сосе ќесите.

Е сега, ќе треба да се воведе и некој друг начин за фрлање на ѓубрето, во тој случај. Ако хартиените ќеси ги бива и за тоа, во ред.

А дека штедат на пластични ќеси... Па нели ќе се тргаат од употреба, па можеби сакаат да нè навикнат на животот без нив со време. :smir:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.991
Поени од реакции
12.553
Пластичните ќеси се одлични, верувале или не, за фрлање на ѓубре. Дома имам едно купче ќеси и редовно во нив го пакувам ѓубрето и го фрлам сосе ќесите.

Е сега, ќе треба да се воведе и некој друг начин за фрлање на ѓубрето, во тој случај. Ако хартиените ќеси ги бива и за тоа, во ред.

А дека штедат на пластични ќеси... Па нели ќе се тргаат од употреба, па можеби сакаат да нè навикнат на животот без нив со време. :smir:

ќе си купиш од оние црнине ќеси за фрлање ѓубре и во нив ќе го фрлаш, зш не ми се вервит од ко ке дајш ти пари за ќесето после ќе го фрлиш...

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Уште малку па ќе нема кеси од тие слабите само јаки со логоа...инаку да се крадат кеси на големо посебно пензионери,а незнам зашто :toe: како и да е подобро ќе биде од Нова Година...ако сакаш кеса плати па после кради да те видам...башка поеколошки ќе биде :vozbud:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Уште малку па ќе нема кеси од тие слабите само јаки со логоа...инаку да се крадат кеси на големо посебно пензионери,а незнам зашто :toe: како и да е подобро ќе биде од Нова Година...ако сакаш кеса плати па после кради да те видам...башка поеколошки ќе биде :vozbud:
за ова во право си...јас досеа во Кам не сум имала проблеми со кесите мислам во овај Охрид шо е..а шо е за право подобро е да си купиш една или две кеси и со нив да си одиш на пазарење како во другиве држави

Kajgana Shop

На врв Bottom