Може кеса?

• Креатор на темата Daftie
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.883
Поени од реакции
83.048
Сеи бе, да мислам да не ми го дигне точакот некој албанец(обично го заклучувам за тркало, нема за што), јас со ролерки идам, ама ако купувам нешто поише обавезно ранец си носам.
О па тебе ти било важно некој албанец да не ти го украде точакот.
Епа ја не сум албанец.
Кажи кај ќе го остаиш точакот, ќе го соберам. Остај го и ранецот. Немаш гајле, во неалбански раце ќе бидат.

legal text: зборот кој форумското раководство не милува да се употребува, во мојот пост е во контекст на цитат од погорниот член.

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
епа затоа од 1 јануари ке има закон со кој се забрануваат пластичните кеси и од 1 ке си носиме топбички со нас :pipi:

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
мене искрено никогаш не ми направиле проблем со кесите..кога и да побарам ми даваат

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Vo supermarketot sto odam ima kesio ostaveno do kasa i sekoj si zema kolku misli deka mu trebaat, a ova e i najpravilno sto treba da se napravi :)
A vo "maalska" prodavnica koga i da odam moram da si potrazam kese :) i mi davat edni minijaturni plus, mislis od onie sth se za hulahopki mama sto kupuva :):vozbud:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Често се случува, одам во продавница, купувам кафе и цигари, плаќам, и...прашувам: може кеса?
А, уште почесто во КАМ маркетите, како штедат на кеси, тоа е чудо!
Денес баш бев, кесите ги чуваат долу позади каса, и на секој муштерија му даваат толку колку што ТИЕ(касиерите) мислат дека е потребно. На човекот пред мене "му требаа" две, но продавачот по грешка извади три кеси од кои две беа тие со логото од маркетот, односно поцврстите. На човекот му даде една таква и една обична, ме виде мене(и што имам купено) и ја врати таа па извади друга(од обичните).
Бреее!
Откога знам за кам маркет ми се случува ова, или па, ќе купам два сока од литар ипол и ми дава една обична кеса:uvo:
-Може уште една кеса, не живеам баш блиску, може да ми се скине?
-Не бе, терај, не се кине!
-Абе дај ми кеса, на кеси ли штедите?!
-Ајде, еве ти, ама немаше шанса и оваа да ти се скине...

Имате ли вакви искуства и колку ова ве иритира?
Мене МНОГУ!
Воведниот пост ме потсети на тоа како беше порано се кесите........, сега ништо од тоа. Кесите се наплаќаат, а бесплатните хартиени кеси е ретко да се видат. Најпаметно е да си носиш торба од дома и полни ја со она што си го купил:)

M

Moon Child

Гостин
од кај ја воскресна темава бе :pos:
мене ме нервира кога имам купено едно чудо ствари и сите ќе ги набутка во една кеса, и додека отидам до дома, рамово ми се откорнува од болки.
Сега си ујдисав точак, планирам и корпа да му наместам напред и да ставам крај на моите маки,пошто најблискиот маркет ми е на 15-20 минути од дома пешки, а овде ретко има маалски дуќанчиња, кои и да ги има се за 50 центи во просек поскапи од хипер и супер маркетите.

Kajgana Shop

На врв Bottom