Мит или вистина? Користиме 10% од мозокот

Користиме 10% од мозокот

• Мит

Гласови: 201 37,4%
  • Вистина

Гласови: 337 62,6%

• Вкупно гласачи
    538
Член од
5 јули 2006
Мислења
82
Поени од реакции
2
Wikipedia напиша:
Even though many mysteries of brain function persist,every part of the brain has a known function.
Што има врска спринт на 100 метри со користењето на мозокот?

Член од
16 август 2007
Мислења
38
Поени од реакции
0
леле луѓе мешате поими ... ние ГО КОРИСТИМЕ ЦЕЛИОТ МОЗОК во смисла дека го употребуваме значи е во постојана ф-ја но не го користиме неговиот целосен капацитет... доказ од генерација на генерација имаме попаметни луѓе но во минатото само два-три се издвојувале и затоа се толку познати... еве пример : атлетика патека 100м. од година на година се туркаат рекорди се постигнуваат нови најдобри резулатати ! не се знаат границите на човековите можности ... одат нагоре и нагоре а тоа дали одат до бескрај ке видиме ...:smir:
Greska si, "popametni" generacii imame zatoa sto se sirat horizontite na znaenje sekoj den, na osnova na prethodnite znaenja.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Генерално гледано, од 100% функционалност на мозокот во просек некои 10 % проценти се користат за свесно и логично размислување и резонирање, а за тоа колку ќе ги развиеме тие 10 % зависи најмногу и најчесто од самите нас.

Член од
16 август 2007
Мислења
262
Поени од реакции
4
slushajte luge!!! ja imam procitano a i naucno e dokazano deka koristime 10% od mozokot! no za sekoja aktivnot separativno.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Ако користиме само 10% што ќе ни е остатокот од мозокот тогаш?За украс?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Greska si, "popametni" generacii imame zatoa sto se sirat horizontite na znaenje sekoj den, na osnova na prethodnite znaenja.
јас не кажав врз база на што доаѓаат попаметни генерации но важно доаѓаат тоа е поентата ...

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Ако користиме само 10% што ќе ни е остатокот од мозокот тогаш?За украс?
Човечкиот мозок е најсложениот и најнедоволно истражениот дел од нашето тело.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Човечкиот мозок е најсложениот и најнедоволно истражениот дел од нашето тело.
Што значи дека нема благе везе дека активни се само 10%.Ако е така тогаш озбилно,нема да ни треба остатокот...:toe:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Што значи дека нема благе везе дека активни се само 10%.Ако е така тогаш озбилно,нема да ни треба остатокот...:toe:
Без остатокот ќе бидеме мртви. Инаку не е мит,јас ја сметам за чиста вистина :toe:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Без остатокот ќе бидеме мртви. Инаку не е мит,јас ја сметам за чиста вистина :toe:
Е ај...без везе!
Ако користиме само 10%,остатокот исто ни се фаќа дали го има или го нема.Како може да умреш без нешто што не врши никаква функција.
Не ти држи вода муабетов.:njet:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ne go sfakate bas moznokot kako raboti zato nemozite da sfatite :) kako toa 10 %, :) .

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Генерално гледано, од 100% функционалност на мозокот во просек некои 10 % проценти се користат за свесно и логично размислување и резонирање, а за тоа колку ќе ги развиеме тие 10 % зависи најмногу и најчесто од самите нас.

најдобро и најпросто објаснато

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957

Тие 10% што се наведени ги користиме само за размислување. Останатите имаат различни функции и работи кои ние не ги ни знаеме сеуште.

Член од
19 август 2007
Мислења
72
Поени од реакции
1
I jas mislev porano(do pred edna nedela) deka koristime samo 10% od mozokot. Ne sakav da postiram zatoa shto sum doshol do zakljuchok vrz baza na kafanski muabeti i stara literatura. Denovive potprochitav za celava rabota i mozam da kazam deka koristime 100% od mozokot. Veruvajte ne ste razocharani poveke od mene. Sakale da veruvate vo toa ili ne faktite go pokazuvaat tochno toa- deka nie go koristime mozokot 100%. Sorry.

Kajgana Shop

На врв Bottom