Микрогинон?некој се разбира во врска со тие апчиња за несакана бременост?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јуни 2011
Мислења
23.141
Поени од реакции
35.562
Добро бе полека малку не се испонашуај така праша за мислење и доби, готово.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
6.096
Поени од реакции
8.758
Дали се разбира некој?
...дали си ТИ на профилната?
не си, затоа што таа фотка на профилна, таа девојка има 23 години, а ти не си полнолетна со своите 16 години, цели 7 години постара од тебе, ама ти сакаш да се однесуваш како да си на нејзини години нели!... има време ќе дојдат твоите години кога ќе треба да знаеш за „антибеби“ односно за орална контрацепција која ќе ја применуваш поради несакана бременост, но не СЕГА!
односно ајде вака,
знаеш што значи некој да е малолетен? тоа значи дека се уште не осамостоен да прави што сака без знаење на родителите, со 16 години немаш возачка довола, значи НЕсмееш да возиш автомобил, иако тоа можеш да го научиш и да возиш ама ако те фатат, нели не ти бега казна, НЕсмееш да работаш полно работно време, ти можеш да работаш 8 часа, ама ако ве фатат и тебе и работодавачот, нели ќе си плати казна...со твоите години нешто смееш, а нешто НЕ СМЕЕШ, дали тоа не ти е јасно?
што сакам да ти кажам, има граница до каде можеш да одиш додека не наполниш 18 години, а тоа значи дека не може да имаш сексуални односи при тоа да се пазиш од бременост со бомбардирање на твоето тело со хормони кое сега се оформува, не дека не можеш да легнеш и да го направиш тој чин со дечкото, но последиците се ризични, посебно за девојче кое не е полнолетно, збруваме за здравствени проблеми што ги носи тие хормонски препарати, а твоето тело уште не е спремно да се справи со негативните ефекти од истите...

microginon_1.jpg Microgynon3.jpg ovr0_mikroginon.jpg

... еве накратко, Microgynon има 21 таблета кои се пијат по шема ( има почеток-старт и крај), редоследно секој ден во исто време, тие всушност се комбинација на два хормони кои се внесуваат преку уста, estrogen и progestagen.

... прашање, може? што ќе биде со твоето тело на 16 години да внесуваш такви дополнителни хормони покрај твоите кои допрва се лачат и се во тек на стабилизирање и оформување како млада девојка?
... како може да земаш вакви хормонски препарати кои се даваат и како лек при други гинеколошки здравствени проблеми, а може при несоодветна примена, без гинеколошки преглед и без негова дозвола за оправданоста на негова примена да доведе на појава на канцер на дојка? и тоа ти би го дозволила и би ризикувала, без знаење на родителите, ниту под контрола на гинеколог, само затоа што сака дечкото да си ужива без да си користи „стегач за пенисот“ т.е. кондом? има ли смисла ти да си го жртвуваш телото со 101 несакани дејства од тие хормони на ова твоја возраст? што мислиш? јас мислам дека не вреди, а ти ако си кул, задржи го дечкото со многу други „сексуални игри“ но не со интимен однос, а ако легнеш за да докажеш нешто со многу последици, ти ќе бидеш само обична девојка која може и да роди пред да стане полнолетна!
... и уште нешто, ако своеглаво ќе испиеш, само да му се допаднеш на дечкото, што ќе биде кога после испиената кутија Микрогинон добиеш едно 2, 5 или 10 кг во тежина и еден куп акни по твоето тело? дали дечкото ќе те сака здебелена и со акни, иако не применува кондом? јас мислам НЕ, нема да те сака!
... затоа мој совет, биди посебна девојка, паметна, имај сексуални контакти, но не и сексуални односи...има време ќе биде и тоа кога ќе си дојде времето, а најрано после твои 18 години!
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
12.169
Поени од реакции
18.713
...дали си ТИ на профилната?
не си, затоа што таа фотка на профилна, таа девојка има 23 години, а ти не си полнолетна со своите 16 години, цели 7 години постара од тебе, ама ти сакаш да се однесуваш како да си на нејзини години нели!.
Леле кој најде да збори за аватар. Напрај си анализа на твоите аватари...
 
Член од
26 јануари 2020
Мислења
15
Поени од реакции
0
...дали си ТИ на профилната?
не си, затоа што таа фотка на профилна, таа девојка има 23 години, а ти не си полнолетна со своите 16 години, цели 7 години постара од тебе, ама ти сакаш да се однесуваш како да си на нејзини години нели!... има време ќе дојдат твоите години кога ќе треба да знаеш за „антибеби“ односно за орална контрацепција која ќе ја применуваш поради несакана бременост, но не СЕГА!
односно ајде вака,
знаеш што значи некој да е малолетен? тоа значи дека се уште не осамостоен да прави што сака без знаење на родителите, со 16 години немаш возачка довола, значи НЕсмееш да возиш автомобил, иако тоа можеш да го научиш и да возиш ама ако те фатат, нели не ти бега казна, НЕсмееш да работаш полно работно време, ти можеш да работаш 8 часа, ама ако ве фатат и тебе и работодавачот, нели ќе си плати казна...со твоите години нешто смееш, а нешто НЕ СМЕЕШ, дали тоа не ти е јасно?
што сакам да ти кажам, има граница до каде можеш да одиш додека не наполниш 18 години, а тоа значи дека не може да имаш сексуални односи при тоа да се пазиш од бременост со бомбардирање на твоето тело со хормони кое сега се оформува, не дека не можеш да легнеш и да го направиш тој чин со дечкото, но последиците се ризични, посебно за девојче кое не е полнолетно, збруваме за здравствени проблеми што ги носи тие хормонски препарати, а твоето тело уште не е спремно да се справи со негативните ефекти од истите...

Прегледај го приврзокот 230658 Прегледај го приврзокот 230659 Прегледај го приврзокот 230660

... еве накратко, Microgynon има 21 таблета кои се пијат по шема ( има почеток-старт и крај), редоследно секој ден во исто време, тие всушност се комбинација на два хормони кои се внесуваат преку уста, estrogen и progestagen.

... прашање, може? што ќе биде со твоето тело на 16 години да внесуваш такви дополнителни хормони покрај твоите кои допрва се лачат и се во тек на стабилизирање и оформување како млада девојка?
... како може да земаш вакви хормонски препарати кои се даваат и како лек при други гинеколошки здравствени проблеми, а може при несоодветна примена, без гинеколошки преглед и без негова дозвола за оправданоста на негова примена да доведе на појава на канцер на дојка? и тоа ти би го дозволила и би ризикувала, без знаење на родителите, ниту под контрола на гинеколог, само затоа што сака дечкото да си ужива без да си користи „стегач за пенисот“ т.е. кондом? има ли смисла ти да си го жртвуваш телото со 101 несакани дејства од тие хормони на ова твоја возраст? што мислиш? јас мислам дека не вреди, а ти ако си кул, задржи го дечкото со многу други „сексуални игри“ но не со интимен однос, а ако легнеш за да докажеш нешто со многу последици, ти ќе бидеш само обична девојка која може и да роди пред да стане полнолетна!
... и уште нешто, ако своеглаво ќе испиеш, само да му се допаднеш на дечкото, што ќе биде кога после испиената кутија Микрогинон добиеш едно 2, 5 или 10 кг во тежина и еден куп акни по твоето тело? дали дечкото ќе те сака здебелена и со акни, иако не применува кондом? јас мислам НЕ, нема да те сака!
... затоа мој совет, биди посебна девојка, паметна, имај сексуални контакти, но не и сексуални односи...има време ќе биде и тоа кога ќе си дојде времето, а најрано после твои 18 години!
Знам,за се си во право,но немам 16години ,имам 17ипол сега ќе правам во Април 18,не е битно тоа сега битно дека дечко ми сврши во мене на грешка,и не смеат мојте да знаат затоа морам да се справам со ова некако...морамм..страв ми е,нема друг излез морам да ги пијам..многу се осеќам лошо...
Автоматски споено мислење:

Ќе помогне ли ако ги пијам??
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
6.096
Поени од реакции
8.758
Не знам што да правам,ќе ги пијам морам,пошо сврши на грешка во мене
...и ти веруваш во грешки? затоа што дечкото „погреши“ треба ти погрешиш уште повеќе? дечкото не погреши, му дојде убаво и отидна до крај и сврши во тебе, а ти со твои 16 години што не внимаваше да не направиш ТИ грешка и воопшто да немаше однос? спермата веќе е во тебе, а ти сега допрва ќе пиеш лекови за да не останеш бремена? :facepalm:
па сперматозиоидот не „патува со денови околу светот“ за да ја оплоди твојата јајна клетка, па ти ќе успееш со пиење лекови да го спречиш тоа? влезе сперматозоидот во тебе, а ти во моментот си во време на овулација 10-12-14 ден сметано од прв ден на менструација, спојувањето бидна ....крај, аста ла виста бејби!
... антибеби таблети се пијат, па се има заштитен сексуален однос, а не се има сексуален однос па се пијат антибеби, аман прочитај упаство на кутијата на македонски пишува народски да се разбере, тоа не го разбираш, а знаеш да имаш секуален однос со 16 години ццц цццц! :sakasuste:
 
Член од
26 јануари 2020
Мислења
15
Поени од реакции
0
...и ти веруваш во грешки? затоа што дечкото „погреши“ треба ти погрешиш уште повеќе? дечкото не погреши, му дојде убаво и отидна до крај и сврши во тебе, а ти со твои 16 години што не внимаваше да не направиш ТИ грешка и воопшто да немаше однос? спермата веќе е во тебе, а ти сега допрва ќе пиеш лекови за да не останеш бремена? :facepalm:
па сперматозиоидот не „патува со денови околу светот“ за да ја оплоди твојата јајна клетка, па ти ќе успееш со пиење лекови да го спречиш тоа? влезе сперматозоидот во тебе, а ти во моментот си во време на овулација 10-12-14 ден сметано од прв ден на менструација, спојувањето бидна ....крај, аста ла виста бејби!
... антибеби таблети се пијат, па се има заштитен сексуален однос, а не се има сексуален однос па се пијат антибеби, аман прочитај упаство на кутијата на македонски пишува народски да се разбере, тоа не го разбираш, а знаеш да имаш секуален однос со 16 години ццц цццц! :sakasuste:
Во ред моја грешка но со дечко ми сме во сериозна врска не е таков клошар се се деси несакајќи...но таблетите помагаат и спречуваат бременост најмалу што сакам е да не останам бремена те молам кажи ми дали ќе помогнат?морам да излезам од овој проблем мора да помогне..18год имам офф...
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
6.096
Поени од реакции
8.758
Леле кој најде да збори за аватар. Напрај си анализа на твоите аватари...
... нема врска моите аватари со нејзината фотка која е скоро како реална, и нема што да правам јас анализа, оти никогаш не побарав помош на форумов, за ниедна работа... или побарав, дали сум малолетна нешто, а?
...прво проверив дали воопшто е таа Ангелина Данилова и ќе го почнев текстот дали некој може да ја препознае и да каже на нејзините родители за што се распрашува тука, а во ЛП ќе и напишев да си ја смени фотката?
...оти имаше тука членка (малолетна) која си ја стави вистинската слика, без знаење на своите родители си коментираше тука многу интимни работи, а истата со мал хендикеп што истите вие, неколкуте, не ја препознававте таа состојба зезајќи ја на начин што може да добие негативен тек за нејзиното психолошко здравје, свесно или несвесно правејќи лоша услуга на некоја што седи затворена во соба, родителите мислејќи дека учи или чита книга, а таа по социјални мрежи слободно си го откривала идентитетот со непристојни коментари.
... секој има своја улога да помогне, ако е вистински христијанин и не е во ред 16 годишна да се зачлени на форумов и прв пост само да праша за нешто што нема појма, оти имала сексуален однос во кој дечкото „згрешил“ во неа, осетлива категорија се читателите кога се малолетни, мислев дека си нешто наставник, ама после ова веќе за мене ...не си!
Во ред моја грешка но со дечко ми сме во сериозна врска не е таков клошар се се деси несакајќи...но таблетите помагаат и спречуваат бременост најмалу што сакам е да не останам бремена те молам кажи ми дали ќе помогнат?морам да излезам од овој проблем мора да помогне..18год имам офф...
...НЕМА да пиеш микрогинон, зошто не е тоа што мислиш дека е! ...сега кажи кога си имала менструација? првиот ден кога ти бил? и кога си имала однос со дечко ти т.е. кој ден од менструација!

... те прашав, кој ти беше првиот ден на менструација да видиме дали си имала горе доле овулација при копулација т.е. односот! :( ... сега ќе испадне дека не знаеш што значи прв ден и овулација? ниту што е менструација?
...на профил си пишала при регистрација што го стори ДЕНЕС дека имаш 16 год, сега пишуваш дека имаш 17, а во април 18 и влегуваш во 19? :) леле ....ако се зезаш тука, цццц правиш негативна услуга на некои што ќе чита, а се малолетни!
П.С.
ми напиша ЛП со исто прашање, а не ми дава можност да возвратам на пораката! :(
 
Последно уредено:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
298
Поени од реакции
1.012
Имам прашање за тебе @kristin92 ви се згреши и бараш morning after pill или бараш начин на контрацепција?

Ако е првото, микрогинон не е то шо го бараш. Ти треба Норлево (levonorgestrel), едно апче е. А ако бараш начин на контрацепција покрај кондоми, пак, микрогинон не е то шо го бараш. Контрацептивите се земаат само и само по препорака на гинеколог. НЕМОЈ да пиеш микрогинон. Функционираат на сосем поинаков начин и не е за штом се напрај грешка.
 
Последно уредено:
Член од
26 јануари 2020
Мислења
15
Поени од реакции
0
Имам прашање за тебе @kristin92 ви се згреши и бараш morning after pill или бараш начин на контрацепција?

Ако е првото, микрогинон не е то шо го бараш. Ти треба Норлево (levonorgestrel), едно апче е. А ако бараш начин на контрацепција покрај кондоми, пак, микрогинон не е то шо го бараш. Контрацептивите се земаат само и само по препорака на гинеколог. НЕМОЈ да пиеш микрогинон. Функционираат на сосем поинаков начин и не е за штом се напрај грешка.
Jас го
Имам прашање за тебе @kristin92 ви се згреши и бараш morning after pill или бараш начин на контрацепција?

Ако е првото, микрогинон не е то шо го бараш. Ти треба Норлево (levonorgestrel), едно апче е. А ако бараш начин на контрацепција покрај кондоми, пак, микрогинон не е то шо го бараш. Контрацептивите се земаат само и само по препорака на гинеколог. НЕМОЈ да пиеш микрогинон. Функционираат на сосем поинаков начин и не е за штом се напрај грешка.
Jас ги пијам затоа што дечко ми сврши на грешка во мене и за да не останам бремена ги пијам,морам..поши и се им десено и на моја другарка дечкои да сврши во неа и она ги пиеше 20 дена и сеа е се во ред со неа
 

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.018
Поени од реакции
3.193
Jас го

Jас ги пијам затоа што дечко ми сврши на грешка во мене и за да не останам бремена ги пијам,морам..поши и се им десено и на моја другарка дечкои да сврши во неа и она ги пиеше 20 дена и сеа е се во ред со неа
другарка ти не останала бремена оти не се погодиле други работи а не дека овие апчина и помогнале, 20 души кажаа дека овие не се за после секс па ти сакаш верувај им нив сакаш на тоа што другарка ти што имала среќа... а ти дали ќе имаш среќа ќе знаеш за некоја недела дали ќе ти касни, ќе ти се повраќа, ќе ти расти стомачето итн или се ќе биде како до прошли циклус...
 

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
298
Поени од реакции
1.012
Jас ги пијам затоа што дечко ми сврши на грешка во мене и за да не останам бремена ги пијам,морам..поши и се им десено и на моја другарка дечкои да сврши во неа и она ги пиеше 20 дена и сеа е се во ред со неа
Прекини со пиење ОДМА. Овие апчиња не се пијат од рекла казала.
Пред колку дена ви се згреши? Оди и одма купи Норлево и пред да го испиеш оди на гинеколог. Норлево функционира на принцип шо ти здебелува мукозна течност и спермата е отежната да стигни до јајце клетката и да ја оплоди. Во друга тема пишев за вагинален исцедок, ама дур си во овулација вагиналната течност е многу приѕирна и течна, како белка од јајце кога ќе скршиш свежо. Е тоа го менва и оневозможува бременост. И се пие шо побрзо, за нели, спермата да не стигни до јајцевод.

Микрогинон НЕ СМЕЈШ да ги пиеш. Значи не дека не мораш, туку не смејш. Прво не смејш зошто не ти се предложени од гинеколог и немаш соодветни испитувања за да ги пиеш. Второ, тие функционираат на принцип одлагање на овулација зато и има одреден број внатре. Не дозволуваат јајце клетка да созреј и да се ослободи од јајникот. Зато се пијат во шема. Почнуваш со прв ден од менструалниот циклус, и завршваш со денот кога прави мимика на менструацијата. Значи со контрацепција не се добива вистинска менструација зошто нема јајце клетка за да се оплоди и после исфрли. Тебе ако ти се згреши во овулација, кога јајце клетката созреала и тргнала "по пат" Микрогинон нема да ти поможат. Дур и да не е тргната јајце клетката од јајникот, со причина се пијат овие од почеток на циклус. Благо да тргниме од ова. Прекини да ги пиеш одма. Земи и фрли ги во канта.

Следно не ми е јасно од каде си купвала апчињата, ама аптекарот не е способен ако ти рекол да пиеш 10, а не цело паковање. Кога некоја зема орална контрацепција, се пие во шема! Мора да се пие цело паковање и тоа соодветно апче во соодветен ден и време. Друго, дали му кажа дека ти се згреши тебе? Оти ако му кажеше ќе ти изваеше Норлево, то шо уствари се зема кога ќе се напрај грешка.

Сфаќам дека си млада и не разбираш некои работи ама со хормони не се игра. Зошто сега ти во тело внесуваш хормони, за џабе. Кај другарката "функционирало" оти ко им се згреши ете под низ фактори не затруднала. Крај краева од секое свршување нема резултат бременост. Не е до Микрогинонот. Скроз различен состав се Микрогинон и Норлево. Зошто ти предлагам да одиш на гинеколог пред да пиеш Норлево е зошто не знам дали смејш да внесиш толкав коктел на хормони.
 
Последно уредено:
Член од
28 септември 2012
Мислења
7.289
Поени од реакции
15.880
Како бе се свршува по грешка? Лаже дечко ти како циган, не е ова не го осеќаш дека ти доаѓа и одма право бам шприца. :facepalm:
 
Член од
12 март 2009
Мислења
13.735
Поени од реакции
7.984
ВИЦ
идат Мујо и Хасо низ планина и едно време Хасо му вика на Мујо:
Ќе го вадам овој кондом, доста беше, не можам да издржам, морам да мочам, па и нека затрудни Фата :cool:
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
7.443
Поени од реакции
6.504
ВИЦ
идат Мујо и Хасо низ планина и едно време Хасо му вика на Мујо:
Ќе го вадам овој кондом, доста беше, не можам да издржам, морам да мочам, па и нека затрудни Фата :cool:
Неверојатно, Comedy relief во право време, во права тема, прав одговор ...
 
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Bottom