Stefus Corp.
Рационална Коза
- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 2.097
- Поени од реакции
- 1.821
Мислам дека знам за кој „умерени“ во Македонија мисли...![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Не можеш да ги утнеш и да сакаш тие што кажуваат дека треба да виткаме кичма за наше добро, за наше добро да им ја порадиме фонтанана на Александар на Грција, и дека треба да ставиме албанец за премиер, за тие умерени мислат.Мислам дека знам за кој „умерени“ во Македонија мисли...![]()
Branko Crvenkovski, vodacot na SDSM, na stotuku odrzaniot miting na opozicijata vo centarot na Skopje, mu poraca na aktuelniot premier da go smeni imeto:
"Ајде Никола, во март нека бидат и локални и предвремени парламентарни избори. И нека се знае еднаш кој пат ќе го фатиме, нека реши еднаш народот за која Македонија е - за оваа твојава или за нашава. А ако се согласиш да го смениш името на земјата и во декември добиеме датум за преговори, исполни го ветувањето до народот и во март нека се одржи референдум за името. Па се заедно нека се стави на маса. Во еден ден се нека се реши, се нека се одлучи" додаде Црвенковски. "
http://www.time.mk/read/c4d1ed6e80/e07e40bf70/index.html
Тоа е, создавање вонредна ситуација и доаѓање на власт со помош на "меѓународната заедница".Изгледа поблиску до остварување се анти-македонските агенди.