Меѓународно движење против промена на името

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.109
Rim -- Predsednik Srbije Boris Tadić dobio je saglasnost Italije za plan grčkog premijera Jorgosa Papandreua da sve zemlje Zapadnog Balkana 2014. postanu članice EU.

"Srbija smatra neizmenjivim strategijskim ciljem da postane članica EU i mi očekujemo da će plan Grčke i njenog premijera, 'Agenda 2014.' biti ostvaren za ceo Balkan. Dobili smo saglasnost Italije o tom pitanju", rekao je Tadić u Rimu gde se održava prvi samit Italije i Srbije. "Italija svom snagom podržava evropske integracije Srbije", rekao je Tadić na prijemu u rezidenciji Srbije u Rimu, kojem su prisustvovali premijer Srbije Mirko
 
Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Каков став нема? Човекот беше јасен, референдум по било која одлука, неговиот став односно на владата е двојна формула.

Грците на последната средба имаат нови услови: сложено име со географска одредница (пропеаја и за идентитетот и јазикот). Од одредницата односно новото име да произлегува и националноста и јазикот, нешто за кое Груевски ни кажа пред едно шест месеци и сам побара гаранции бидејќи предвиде каде води грчката игра, името Република Македонија да не постои ниту за внатрешна употреба, да го нема по нашите документи итн... и најново е грчките топоними да се користат и кај нас, Солун да го викаме Тесалоники, Лерин да го викаме Флорина итн.

На сето ова, СДСМ и НСДП се спремни за “компромис“!?!? Каков компромис кога некој не одстапува од своите црвени линии. Г-динот Тито Петковски во Велес изјавува:

Лидерот на НСДСП Тито Петковски синоќа во Велес истакна дека во врска со проблемот со името со Грција и добивањето датум за преговори може да се примени она што го направија Хрватска и Словенија да се потпише пред Арбитражен суд и пред 7 декемри да се седне со Грција на заедничка маса за да се добие датум за преговори.... Тој потенцира дека решение преку двојната формула за името едно за употреба со Грција, а друго за цел свет сега никој не ја поддржува и го нуди компромисот како решение. -Сметаме дека апсолутно е многу подобро да сме внатре во ЕУ и не ни смета да го замениме името ФИРОМ со Горна, Северна или Егејска Македонија само да влеземе во ЕУ и од внатре да си ја градиме нашата позиција, рече Петковски.

Добро човеку ти ги следиш грчките изјави или не ? Зар ставот на оваа влада не е примерот Словенија - Хрватска?

И сега доколку така се одлучиме да го решиме проблемот се надевате на позитивен исход?! Се плашите од сопствениот народ да излезе и гласа на референдум бидејќи „би можел да си го продаде името“ , а им верувате на неколку политичари од ЕУ кои би ви биле новите кумови ? :nesvest:

...и како големи Македонци во овие денови некако случајно има тајни средби: Македонски политичари со амбасадорката на грчка , средба Б.Ц. со Ахмети - обид за организирање предвремени избори, во кои впрочем Бранко дојде до тој степен што и албанците во Македонија ти одржуваат лекции за водење Македонска политика и ја одбиваат твојата радикалност, зар не е за срам ?

Не Менуваме Име!!!

Нашите аналитичари највуваат дека доколку прифатиме промена набрзо ќе ги завршиме преговорите и ќе влеземе во е ЕУ за 2-3 години бидејќи голем дел од реформите веќе се извршени. Европскиот пак пратеник во Македонија Ерван Фуере (дајте да побараме да го сменат ако е можно) денес изјавил дека сепак тоа „би можела“ да биде 2014 год. Која комедија од политичари и аналитичари. :pos2:

Дајте разменете си телефони барем да си ги осогласувате анализите и предвидувањата пред да давате изјави !
 
S

smart ass

Гостин
Се плашите од сопствениот народ да излезе и гласа на референдум бидејќи „би можел да си го продаде името“
Не....се плашам од марсовците а може и мртвите ќе излезат на референдум кои ќе ги слушаат своите лидери и нормално ќе заокружат ЗА:toe:

Па после ќе има премиерот закрила демек-ете народот одлучи,ај сега прослава...одиме ЕУ...
 
Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Nekoi "domashni" groteski ushte uporno se obiduvaat da ni ja prodadat prikaznata deka se' shto nashite "mili" komshi sakaat e nekoja dodavka kon imeto ni Makedonija. I demek 'se ke zavrshi tamu. Koja budala e do tolku naiven za da ja kupi ovaa prikazna (so isklucok na kopilinjata na b.c.)!? NISHTO nema da zavrshi, tuku edvaj ke pochne (prodolzi) Makedonskata golgota. gejlada i tatarite sakaat MAKEDONECOT da go snema!! tie se politicki tvorevini vrz (ne samo!) Makedonskiot grb! Ama toa NEMA SHANSI da se sluchi! MAJKA MAKEDONIJA E VECHNA!
 

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.172
Поени од реакции
4.132
Сите знаат дека народот и јазикот се проблем,дури и соросоидите го знаат тоа.
 

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Dali ste zamislele deka problemot na imeto na Makedonija ne e kriv samo Grcija , nego i samite nasi politicari.

Najgolem problem sto ni zakanuva Eu za promena na imeto e EKONOMIJATA vo makedonija.

Veruvajte , ako eknomijata i nacionalnite odnosi se podobruvat vo Makedonija nikoj nema da prasa Gejcite.

Samite gejci ke imat pristisok od EU da priznavat Makedonija za suverena drzava i makedonskiot narod.

A i mnogu ke se prasuvat drugite narodnosti vo Makedonija vo vrska so toa.
Zatoa Makedonija ne treba da gi izgubi poverba na narodnostite vo drzavata. Ako Makedonija gi diskriminira drugite narodnosti sto ziveat vo Makedonija, nema da imat podrska vo vrka so toa.

Makedonskite politicari treba da rabotat kako prvo podobruvanje na Ekonomijata i podobruvanje na etnickite odnosi.

Dokolku ovde vnatre ima gjurultija , grcija toa ja koristi za negovite idei.
DOdeneska najgolema podrska za Makedonija kako drzava od sosednite drzavi Makedonija ja dobi od tie sto ne ocekuval, Turcija i Albanija. I nikoj drugo sosedna drzava ne dobi takva podrska.

Dodeka ja citate ovoj citat , predtoa sto ke me napadnete mislete se prvo. I ne odbegajte od istinata.

Dodkolku slusneme eden drug , bez razlika koja nacija pripada i dokolku ke postuvame eden drug, nema snaga sto moze da ja promeni imeto na MK.

A takvi polticari zasega nemame.

Osim toa sto Nikolla Gruevski se pokaze koga gi isprati hadzite na Islamski veroispoved na Mekka, i toa citajci go textot na Albanski.

Sekoj mu cast.

Vaka neka prodolzi :)

http://alsat-m.tv/lajme/vendi/20221.html
 
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.584
СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС

АПЕЛ ЗА АКЦИИ НА МАСОВЕН ОТПОР ПРОТИВ ПРОМЕНА НА ДРЖАВНОТО ИМЕ МАКЕДОНИЈА!

Да за ЕУ и НАТО, но како Македонија и Македонци со македонски јазик!

16 ноември 2009 година, Скопје, Македонија - Врз основа на одлука на 19-то Генерално Собрание на Светскиот Македонски Конгрес за формирање на Движење на отпорот против промена на државното име Македонија минатата недела се конституираа Координативниот и Извршниот комитет на Движењето. Седиштето на Движењето е во канцелариите на Светскиот Македонски Конгрес (зградата на матицата на иселениците од Македонија) на улица 27 Март број 5 (карши хотел Јадран, Норвешка и Шведска амбасада и Поштенска и Еуростандард банка во центарот на град Скопје).

Координативниот комитет на Движењето утврди План на одржување протести, маршеви и петиции и други форми на отпор против промена на државното име Македонија. Централните манифестации ќе се одржуваат во Скопје, а на сите граѓани кои сакаат да учествуваат на нив, но поради објективни причини не се во можност да дојдат во Скопје а организирано сакаат да го искажат својот протест, им се препорачува на истите датуми и термини да одржат мирни протести пред седиштето на советот и градоначалникот на секоја општина или месната заедница каде што живеат.

(1) Мирен протест против промена на државното име Македонија
Датум: 20 Ноември 2009 година (петок)
Место: пред, седиштето на Мисијата на Европската Унија (карши зградата на Нова Македонија)
Час: 12 - 14 часот

(2) Мирен протест против промена на државното име Македонија
Датум: 27 Ноември 2009 година (петок)
Место: пред, седиштето на Мисијата на Европската Унија (карши зградата на Нова Македонија)
Час: 12 - 14 часот

(3) Мирен марш против промена на државното име Македонија
Датум: 2 Декември 2009 година (среда)
Маршрута на движење:
15.00 часот - собирање пред Мисијата на ЕУ
16.00 часот - поаѓање од Мисијата на ЕУ према Владата
17.00 часот - крај на маршот пред Владата

(4) Одржување на панихида со молитва за жртвите од грчкиот геноцид врз македонскиот народ и одбележување на фрлањето на првите напалм бомби на 28 август 1949 година од Британците врз Македонците на Грамос и Вичо, како опомена на светот за ужасите од војните
Датум: 6 Декември 2009 година (недела)
Место: во сите цркви на целата територија на Република Македонија, а во градот Скопје во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“
Час: 10 часот, после утринската богослужба

(5) Одржување на Мирен марш против промена на државното име Македонија
Датум: 7 Декември 2009 година (понеделник)
Маршрута на движење:
10.00 часот - собирање пред Мисијата на ЕУ
11.00 часот - поаѓање од Мисијата на ЕУ према Владата
12.00 часот - поаѓање од Владата према Собранието
13.00 часот - поаѓање од Собранието према Мисијата на ЕУ
15.00 часот - крај на Маршот пред Мисијата на ЕУ

(6) Бојкот на референдумот и одржување на мирни протести на денот на евентуалното одржување на референдум за промена на државното име Македонија
Датум: Дента на евентуалното одржување на референдумот
Место: пред седиштето на советот и градоначалникот на секоја општина или месната заедница, а во градот Скопје пред Собранието на Македонија
Час: 07 - 24 часот
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.109
СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС

АПЕЛ ЗА АКЦИИ НА МАСОВЕН ОТПОР ПРОТИВ ПРОМЕНА НА ДРЖАВНОТО ИМЕ МАКЕДОНИЈА!

Да за ЕУ и НАТО, но како Македонија и Македонци со македонски јазик!

16 ноември 2009 година, Скопје, Македонија - Врз основа на одлука на 19-то Генерално Собрание на Светскиот Македонски Конгрес за формирање на Движење на отпорот против промена на државното име Македонија минатата недела се конституираа Координативниот и Извршниот комитет на Движењето. Седиштето на Движењето е во канцелариите на Светскиот Македонски Конгрес (зградата на матицата на иселениците од Македонија) на улица 27 Март број 5 (карши хотел Јадран, Норвешка и Шведска амбасада и Поштенска и Еуростандард банка во центарот на град Скопје).

Координативниот комитет на Движењето утврди План на одржување протести, маршеви и петиции и други форми на отпор против промена на државното име Македонија. Централните манифестации ќе се одржуваат во Скопје, а на сите граѓани кои сакаат да учествуваат на нив, но поради објективни причини не се во можност да дојдат во Скопје а организирано сакаат да го искажат својот протест, им се препорачува на истите датуми и термини да одржат мирни протести пред седиштето на советот и градоначалникот на секоја општина или месната заедница каде што живеат.

(1) Мирен протест против промена на државното име Македонија
Датум: 20 Ноември 2009 година (петок)
Место: пред, седиштето на Мисијата на Европската Унија (карши зградата на Нова Македонија)
Час: 12 - 14 часот

(2) Мирен протест против промена на државното име Македонија
Датум: 27 Ноември 2009 година (петок)
Место: пред, седиштето на Мисијата на Европската Унија (карши зградата на Нова Македонија)
Час: 12 - 14 часот

(3) Мирен марш против промена на државното име Македонија
Датум: 2 Декември 2009 година (среда)
Маршрута на движење:
15.00 часот - собирање пред Мисијата на ЕУ
16.00 часот - поаѓање од Мисијата на ЕУ према Владата
17.00 часот - крај на маршот пред Владата

(4) Одржување на панихида со молитва за жртвите од грчкиот геноцид врз македонскиот народ и одбележување на фрлањето на првите напалм бомби на 28 август 1949 година од Британците врз Македонците на Грамос и Вичо, како опомена на светот за ужасите од војните
Датум: 6 Декември 2009 година (недела)
Место: во сите цркви на целата територија на Република Македонија, а во градот Скопје во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“
Час: 10 часот, после утринската богослужба

(5) Одржување на Мирен марш против промена на државното име Македонија
Датум: 7 Декември 2009 година (понеделник)
Маршрута на движење:
10.00 часот - собирање пред Мисијата на ЕУ
11.00 часот - поаѓање од Мисијата на ЕУ према Владата
12.00 часот - поаѓање од Владата према Собранието
13.00 часот - поаѓање од Собранието према Мисијата на ЕУ
15.00 часот - крај на Маршот пред Мисијата на ЕУ

(6) Бојкот на референдумот и одржување на мирни протести на денот на евентуалното одржување на референдум за промена на државното име Македонија
Датум: Дента на евентуалното одржување на референдумот
Место: пред седиштето на советот и градоначалникот на секоја општина или месната заедница, а во градот Скопје пред Собранието на Македонија
Час: 07 - 24 часот

OVA DEFINITIVNO E ODLICHNA VEST:vozbud:

fala MISIRKOV
 

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Пу бре, за малку нема да ги фатам протестиве. :Ѕ
 
Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ајде браќа, само вака можеме да успееме. Ве молам бидете што побројни и мирни и културни. Без никакви инциденти да излеземе на овие протести и да му кажеме јасно на цел свет кои сме и што сме. Нема менување име ни под точка разно! Господ нека ни е на помош :smir:
 
S

smart ass

Гостин
Пу бре, за малку нема да ги фатам протестиве. :Ѕ
Немај мака...јас ќе протестирам секако..па и од твое име и од име на сите македонци.:smir:

Конечно да се излезе со СТАВ!!!

Тоа се чека,нека се ебат гејците,ниту ние ниту пак премиер..или било кој...господ нема право да го смени името...библиско.:vozbud:
 
Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Ме израдува Мисирков со веста за протестиве. Ќе гледам да присуствувам на сите.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom