Меѓународно движење против промена на името

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Јас се согласувам со тебе. Освен во тоа што , доколку дојде до гласање на референдум тоа би го прифатил само како знак за докажување на цел свет дека Македонскиот народ нема никогаш да го промени своето име. Еден референдум имавме 1991, изгласавме независност, име, знаме и тн... некои паметни политичари истите тие работи ги продадоа. Работите стигнаа дотаму, да сега имаме потреба повторно да му докажуваме на остатокот од светот кои сеуште не се убедени дека сме ние Македонци. После ова, останува уште со воена агресија да се потрудат да ни истребат, што всушност веќе се има случено 1913 год.

Пред се, јас повеќе би сакал да застанеме цврсто на ставот ние име не менуваме ни под точка разно, доколку организациите во кои сме и во кои настојуваме да бидеме членки имаат друго решение, нема проблем.

S

smart ass

Гостин
да сега имаме потреба повторно да му докажуваме на остатокот од светот кои сеуште не се убедени дека сме ние Македонци
Светот знае кои сме,нарочито историчарите,стручњаците,туку проблемот е што Грција е политички помоќна од нас,и на тој начин ги злоупотребува сите можни средства правни(а и неправни) против нас...

Јас нема потреба да убедувам некој енглез на кетамин кој незнае 2+2 колку се.

Грција е во очај...тоа е факт-сакаат да скријат злостор..геноцид кој беше извршен после граѓанската војна(па и после балканските исто така имало тешка тортура)...е сега кога непријателот е очаен,мора да изиграва жртва,па конструктивност(најиронично не не признаваат,а преговараат)па дури и кукаат за нашите територијални претензии(а ние устав мењавме баш поради наводните спорни точки).

Мене лично референдумот ми е како што кажав 100% сомнителен,и сметам дека е еднаков на самоубиство....искрено се надевам дека грешам,ама....слепата доверба на партиските ботови кон нивните лидери е тоа што ме плаши.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Јас мислам дека во вакви моменти се забораваат партиите. Има и несовесни , но не секој може да се носи со одговорноста да заокружи , за прв пат во нашата историја промена на своето име и идентитет. Тие што тоа ќе го направат ќе умрат со тоа и одговорноста која ќе ја носат за развивањето на настаните во Р. Македонија после ова прашање.
Меѓутоа , баш заради тоа што нашите противници се очајни и имаат многу поголем проблем, разоткривање на вистината, која еден век ја криеле од цел свет , а сепак се помоќни и имаат подржувачи кои се оние од највисоко ниво на европската политичка сцена, мислам дека повлекувањето е признавање на вината. Доколку одстапиме чекор назад од преговорите значи дигање раце. Ќе бидеме осудени за 18 годишното натегање и безвредна заложба на ОН во овој спор. Треба и понатамошна борба за да докажеме дека она што е наше останува наше по секоја цена. Референдумот , доколку дојде до него, би бил само еден дел од оваа борба. И после него нема да има никакви гаранции, туку само би се докажало дека име не се менува. Треба да ги искористиме сите адути кои ги имаме, сите аргументи кои се на наша страна и со една (бавна но сигурна) и мудра политика да се движиме чекор напред, користејќи ги сите правни системи кои ни се на располагање, нам и целото човештво.

?

..........

Гостин
ако ни стават вето гејциве сега МОРА ДА СЕ ПРЕКИНАТ ПРЕГОВОРИТЕ ....

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Само треба да бидеме мудри, ништо повеќе ништо помалку. Ова е партија шах.
Доколку го турнеш кралот сам, ја предаваш партијата.

S

smart ass

Гостин
Треба да ги искористиме сите адути кои ги имаме, сите аргументи кои се на наша страна и со една (бавна но сигурна) и мудра политика да се движиме чекор напред, користејќи ги сите правни системи кои ни се на располагање, нам и целото човештво.
Епа оваа опција е 100% подобра..отколку
Референдумот , доколку дојде до него, би бил само еден дел од оваа борба.
Бидејќи референдум не асоцира на борба...туку несигурност.

Како и да е доколку има референдум ќе заокружам не-но само од една причина....за некој друг да не заокружи ДА.(јас знам дека сум македонец):toe:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
E такво размислување ми се допаѓа, кога граѓаните си ги знаат и искористуваат своите права. Како што реков и предходно,доколку биде референдум и гласаме, и 70% гласаме НЕ менуваме име, кажи ми кој ќе биде способен да го намести референдумот. И доколку се дрзне некој ќе ја влоши сигурноста во Македонија.
Со вакви ЕУ политики брат се е можно, на една Ирска и наложија два пати да излезе на референдум само за да тие остварат тоа што намислиле. Доколку ние си ја сакаме Татковината и сто референдуми да има и уште сто години „изолација“ треба НЕ, НЕ И НЕ менуваме име.
И во меѓувреме треба да работиме (се што е во наши раце) да го подобриме имиџот на Македонија, да ја промовираме и движиме напред. Па те заболе за ЕУ, волгари и гејци :smir:

B

Borg_Drone

Гостин
http://www.smk.org.mk/index.asp?content=vest&id=1751&vlang=mk

Затоа, Светскиот Македонски Конгрес бара итен и безусловен прекин на разговорите за разликата за државното име Македонија во односите со Атина и продолжување на членството во Обединетите Нации и во сите меѓународни организации под државното име Македонија со можност за употреба на уставната референца „Република“ без латинична транскрипција на македонскиот јазик туку на англиски јазик „The Republic of Macedonia“ со меѓународниот код МК односно МКД, како јасна разлика од истоимената северна грчка провинција Јужна Македонија.
Ја откривме Атлантида!?Па еден нивни човек неодамна сакаше да стане дел од онаа партија која денеска е на власт (додека траеа изборите).А таа партија е за продолжување на преговорите.............. Него ако, и овие ја научија лекцијата во врска со народот; говорам за лекцијата „Овца“....:wink:

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
ima eden fakt ...bidejki e nevozmozno da se napravi nesto vo vrska okolu imeto do 7 dekemvri ..Grcija ke ni stavi veto ..a i da ne ni stavi veto ima uste 68 sansi vo tekot na pregovorite da ni stavi veto (na sekoe otvaranje i zatvaranje na site 34 poglavja) i zatoa site ovie paranoi okolu imeto se besmisleni .Daleku sme od resenie so Grcite ..i ova sto pustija vo mediumite Papandreu bil mek :) e lazno
ne e vazno koj ke dojde na vlast vo Grcija..tie se dve familii i im odgovaraat na isti luge

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
ако ни стават вето гејциве сега МОРА ДА СЕ ПРЕКИНАТ ПРЕГОВОРИТЕ ....
Уште лани после Букурешт требаше да се прекинат преговорите.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Уште лани после Букурешт требаше да се прекинат преговорите.
Требаше ама... и сега не е доцна-НЕЛИ??????
не треба да се дозволи други да решават за нас -

Папндреу, Клинтон,-средба денес во Берлин поповод прославата од 20-години од падот на берлинскиот ѕид-
Тема на средбата ни помалку ни повеќе ИМЕТО НА МАКЕДОНИЈА и кипарското прашање- хехехехе

Σκοπιανό και Κυπριακό στη συνάντηση Παπανδρέου- Clinton

Инаку таму се и некои од нивните поддржувачи Саркози, Браун, Лех Валенса, бившиот унгарски премиер Миклош и бившиот сиветски лидер Михаил Горбачов.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Ова стварно една од темите е македонското прашање?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Ne edna od temite, ami osnovna tema na razgovorov
Poveli vidi
link
Не знам грчки ама ваљда е тоа тоа :) Прашувам за друго, ради тоа што на некои теми некои пишуваат дека ние само си замислуваме дека ни се душмани овие или оние, дека самите сме си најголеми душмани, дека треба да излеземе од филмот дека сме којзнае колку битни...и ред други нешта кои според овие настани и случувања не се воопшто точни. Не е точно дека сме си најголеми душмани, не е точно дека не сме битни. Инаку зошто толку би обрнувале внимание на една "мала, безначајна земја". И те како сме битни, трн во око некому.
Сепак мислам дека сето ова (макар делумно) се прави ради "историските вистини" на западниот свет пошто ќе мора да излижат се што конструирале до сега. А тоа ќе значи земјотрес и цунами заедно во европската историја-од која пак добар дел потекнува и историјата на други народи вон Европа. Тоа е барем мое мислење....не измислив со ова топла вода, но да искористам, да си кажам мислењето :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Секоја почит, меѓутоа јас лично не би се повикувал на грчките медиуми.

Тие секако можат да напишат било што, а Клинтон(којкур) и Папандреу да си прават муабет за приватниот бизнис.

Намерно пуштаат вакви текстови и бомбастични наслови бидејќи очекуваат да бидат цитирани од наша страна, а со тоа индиректно вршејќи психолошки притисок врз нас.

Доколку толку им се правело муабет на Папандреу и Клинтон, никако немаше грчките медиуми да знаат за тоа или пак нам да ни дошепнуваат, што било тема на муабетот.

Заебете такви ствари, предлагам Нова Македонија утре на насловна страна, да напише дека Иванов правел муабет за името на Грција со Медведев, па нека се замараат и тие анализирајќи.

Kajgana Shop

На врв Bottom