- Член од
- 24 јуни 2008
- Мислења
- 1.705
- Поени од реакции
- 75
Јас се согласувам со тебе. Освен во тоа што , доколку дојде до гласање на референдум тоа би го прифатил само како знак за докажување на цел свет дека Македонскиот народ нема никогаш да го промени своето име. Еден референдум имавме 1991, изгласавме независност, име, знаме и тн... некои паметни политичари истите тие работи ги продадоа. Работите стигнаа дотаму, да сега имаме потреба повторно да му докажуваме на остатокот од светот кои сеуште не се убедени дека сме ние Македонци. После ова, останува уште со воена агресија да се потрудат да ни истребат, што всушност веќе се има случено 1913 год.
Пред се, јас повеќе би сакал да застанеме цврсто на ставот ние име не менуваме ни под точка разно, доколку организациите во кои сме и во кои настојуваме да бидеме членки имаат друго решение, нема проблем.
Пред се, јас повеќе би сакал да застанеме цврсто на ставот ние име не менуваме ни под точка разно, доколку организациите во кои сме и во кои настојуваме да бидеме членки имаат друго решение, нема проблем.