Не смее бе да преговара без јас да знам за што тој во мое име се договара со Папандреу.
Ме тера да одам на референдум а не ми кажува околу што преговара - име јазик идентитет или све у пакет(!).....која е логиката овде ?
Види сеа логикава ќе ти ја објаснам, а е наједноставна.
преговори > предлог > референдум
Значи за да има референдум мора да има некој предлог. Неможе за преговори да се оди на референдум, од проста причина што ништо не е договорено. Ова и прееска ти го обајснив ама капацитетот толку ти дозволува...нема проблем ќе го повторам се со цел да ти објаснам подобро.
Доколку компромисот е добар и со него се гарантира континуитетот на Македонската нација и јазик, која е потребата истиот тој компромис да се потврдува на референдум ?
Мислиш дека земјоделецот од Струмица или градинарот од Ресен имат повеќе информации од Гвујо и целиот негов "експертски" тим за да се одлучат за една или друга варијанта ?
Наспроти ова, доколку со договорот се загрозуваат националните чувства на Македонецот а компромисот е лош, зошто тој воопшто би се ставал на референдум ?
Дискусијата ја преместив овде од причина што на другата тема се разговара за Брат Љубе.
Значи ова не се експертски комисси за земање кредит па да ставаме на рфереднум дали да се позајмат пари и од кого, туку ова е прашање од општ интерес. И земјоделецот во нива знае до каде можат да идет со неговото преименмување и што би прифатил. За вакво прашање треба да се отвори жестока дебата и на обичните луѓе да им се објаснат предностите и маните на ваквото решение. Да им се објасни дека ова не е референца од типот на the Former Yugoslav ... туку ова е трајно решение по кое ќе не распознаваат сите држави во иднина.
Македонскиот народ добро знае што би прифатил. А за демократскиот ваш капацитет може да се види што во принцип сте против сите демоктарски изјаснувања на Македонскиот народ вклучително и изброри, од 1990, 1994, 2000, 2004, до ден денес. 2006-та изборите ги ставивте во работен ден со цел да не излезат многу луѓе за ако се може некако да останете на власт.
Замисли некоја јака опција да каже дека вакво прашање не заслужува одговор. Какви ќе бидат реакциите од сите страни вклучително и западната барабана.