Металци и стереотипи и предрасуди за металците

U

UnholY

Гостин
Луѓето погрешно го толкуваат надворешниот изглед...до пред неколку години...бев забеган по металот...ама се облакаф во широки пантолони и широки мајци...единствено шо имаф долга брада...па сите мислеа дека сум џанак...сеа пак си се облакам во широки пантолони и мајци...и имам догла брада....ама си слушам трансче...(и пак мислат дека сум џанак) :uvo:
Другар, таквиот догматски став кој го има мејнстримот ќе постои секогаш.
Многу е дискутирано на оваа тема.

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Металец..., wtf? Колку металците се застапени кај нас, колку ги има? Ја искрено познавам многу мал број вистински фанови на метал музиката. А ја што освен дома не носам метал маички на улица, низ град не сум металец? :). Не судете и не носете заклучоци по надворешен изглед, многу побитна е идеологијата, начинот на размислување, отколку долгата коса, црната облека, синџирите, или што ти ја знам... Поздрав
Истото и ја го кажав.Слушам иста музика веќе 24 години и ке проболжам да го слушам истото до крај.Се носам како сакам јас а не како ми диктираат некои глупи општо прифатени ставови.
На син ми пушти му Цеца и бледо гледа,пушти The Cult и рипа низ цел стан а уште нема полни 3 години.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Денес металци се сметаат сите што ја чуле Nothing else matters, ебаго. Не дека е лоша песната де, ама поарно да не ја направиле.

И на прво слушање, одма се облекуваат у црно, пуштаат Линкин Парк, пуштат коса и оп, троп - металец.

Па коа искача надвор сите го мислат за наркоман, овој па им ги оправдува мислењата пошто е РЕТАРД. Ве молам, кај пишува дека металот е задолжително проследен со дрога, цигари и алкохол. Срамота.

Ова не е стереотип, ова е кретенизам. Металци и не постојат. Само луѓе кои слушаат метал, а верувајте сите кои навистина сакаат метал, не сакаат да бидат именувани као металци.

Металци се именуваат тие што сакаат да привлечат внимание, па се фаќаат за најлесното. Бидејќи како што сите знаеме, металците се наркомани, пијандури и ненормални сатанисти.

Ај у к... :)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
da se razbereme.. :D AFI se bull shit.... :D
Офтопик:Да се разбереме , аФи ПАНК Афи .. Не денешното „еМО“(У наводници е бидејќи емо не постои како стил !!) аФи ..
Кажи ми дали е ова еМо ?? И престани да вреѓаш бендови ...

http://youtube.com/watch?v=SulKPvLiwkE
Ја покрај метал слушам и друга музика . А и знам дека Афи не се Метал , дефинитивно , под метал подразбирам : Six Feet Under,Caliban Napalm Death , Exhumed, CoB , CoF .....
Иначе он топик :
Мејнстримот мора да суди по надворешниот изглед нажалост...
Премногу се плитки за да судат според нешто друго.

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
То је више накај емокор бре братууу :)) Има екстра металкор бендои шо не се со прикриено-емо идеологија :)
Ете од нашиве: DfL (моите сонциња нали), Hardfaced, потоа God Forbid, Suicide Silence, Despised Icon, Born of Osiris (последниве се брутализирана везија на металкорче, да не реча дет такво :) ) Немаат ни А од Ангелизмот (веќедефиниран од твоја страна) ебаго :))
Ипак ја на тебе гррр :))))
Гижо слушни ги Suicide Silence, момциве се побрутални, подинамични, поагресивни од милион олд скул дет метал бендови ( чест на исклучоците). Despised Icon, изгледаат како изфрлени од некој емо филм, арно ама убиваат со својата музика искомбинирана во Cryptopsy/Hatebreed мешавина. God Forbid беа многу подобри пред 4-5 години, направија пеколна свирка на Кале, тие што беа знаат....

И не си помалку металец ако слушаш металкор, хардкор, панк, поп, рок, или незнам што. Во секоја музика можеш да си најдеш нешто квалитетно, се разбира освен во турбофолкот:nenene:

Член од
30 јули 2008
Мислења
42
Поени од реакции
0
Ова не е стереотип, ова е кретенизам. Металци и не постојат. Само луѓе кои слушаат метал, а верувајте сите кои навистина сакаат метал, не сакаат да бидат именувани као металци.

Металци се именуваат тие што сакаат да привлечат внимание, па се фаќаат за најлесното. Бидејќи како што сите знаеме, металците се наркомани, пијандури и ненормални сатанисти.

Ај у к... :)
Do koga ke postojat grupi na luge?? Site sme luge, samo so edni ili drugi slusaat edna ili druga muzika, edni imaat vkus i znaat so e dobro, drugi ne. Vo pravo si, ne postojat metalci, tuku luge so slusaat metal. A stereotipite ke ziveat dodeka postoi covestvoto, a poznavam luge so izgledaat "hard core" pa daleku se od cigari, alkohol i droga, ama navistina daleku... Ama pa i ne sekogas onie so furaat stil na metalci pa i se lazni. Use eden dokaz deka ne sekogas se sudi spored prvicniot vpecatok:D:D Jas sum i metalka i devojka so slusa metal:D:D...yeee sama se diskriminirav:D

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Па металците пијат вино/пиво , а ко шо глеам сеа од 12 години со Сечена вотка , бренди со кока кола ... Глупости...
И првичниот впечаток за металците е : Пијаници !
А тие децата од погоре??
Или они се „кремци“ и на нив не им се суди , они носат светли бои??

D

Daftie

Гостин
Miss Blacky напиша:
Do koga ke postojat grupi na luge?? Site sme luge, samo so edni ili drugi slusaat edna ili druga muzika, edni imaat vkus i znaat so e dobro, drugi ne.
Женска, баш за вкусови кога се работи не можеш да кажеш дека "ова е срање, а ова не, овој има добар вкус, а овој нема абер":wink:
Тинк абаут ит.

Miss Blacky напиша:
ne postojat metalci, tuku luge so slusaat metal
наспроти
Miss Blacky напиша:
Jas sum i metalka i devojka so slusa metal
Многу конфузно...или не..?
Нели беше некое позитив-емо-ор-уат-т-фак-ит-уас?

Член од
30 јули 2008
Мислења
42
Поени од реакции
0
Kaj emo mi se sviga samo stilot, samo sakav da kazam deka moze da postoi toj stil i bez ubivanja. A inaku ok e za vkusovite, ama sekako moze da se proceni koj ima dobar a koj los vkus, na primer nekoj so slusa turbo folk, so ustvari ne e muzika. E za toa da go slusas stvarno ne postoi bilo kakov "vkus"

D

Daftie

Гостин
И турбофолкот е музика, каква-таква, музика е!
Не за џабе има толку кафанџии, фанатици и напумпани дадички.
И тоа е своевиден тип на музика, и ако ти не го поднесуваш најетички ќе биде да кажеш дека не ти се свиѓа таквиот тип на музика или не ти се свиѓа вкусот на фанатиците на тој тип на музика, а не дека тие што го слушаат немаат вкус(што и според мене е така, али умешав малце поише рационално размислување).
Ајт, враќајте се на тема!:star:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Во мое време, металците ги викавме четници оти носеа долги коси и вриштеја.

Член од
30 јули 2008
Мислења
42
Поени од реакции
0
E nz ama jas ne gledam nsio so e "muzikalno" vo turbovo. Ni tekst, ni kompozicija, nafrlani gluposti a gi peat olicetvorenija na silikonot. Tezok kic. Ok vkus, ama sepak los vkus:D:D imaat rak na usite pa ja slusaat taa muzika, mada ne e moe da im sudam. Ne mozam da go podnesam turbo folkot i nikako ne razmisluvam za da podrzam bilo so povrzano so turbo folk :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Во мое време фолекрите ги викавме сељаци...а бе чекај уште е мое време.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Во мое време фолекрите ги викавме сељаци...а бе чекај уште е мое време.
Појќе не се вика “сељак“ туку самостоен земјоделски произведувач

Kajgana Shop

На врв Bottom