Металци и стереотипи и предрасуди за металците

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Абе луѓе,човек е социјално животно,живее во групи и мора на некој начин да се идентификува во општеството.Лошо е тоа што од кога ке одбере група сите други нечинат.Не се доста што има бели црни,жути,стрејт,геј,вегетеријанци,непушачи,будисти,Канаѓани па ај и металци и кремови да ставиме.Што е тоа металец,се јаде,на дрво расне?Кој може да ми каже дека е металец и со што ке го докаже тоа?Ја ги слушам Iron Maiden,Metallica,AC/DC,Zeppelin итн. од моја 6-та година.Тоа што значи,ја металец сум?Арно ама кратко сум шишан и се облекувам ко и секој друг.Значи сега не сум више металец?
Не се замарајте со глупости,бидете свои и кур да не ве боли.
е добро де, кој рече дека си или не си металец?? Уствари шо вие сите подразбирате под поимот МЕТАЛЕЦ?? Чоек со мејден маичка? е па ја сум видел циган со мејден маичка (хинт: не беше металец) ... ебаго. Металец е чоек шо слуша метал така?:helou: па..многу јасно:)

е добро де, кој рече дека си или не си металец?? Уствари шо вие сите подразбирате под поимот МЕТАЛЕЦ?? Чоек со мејден маичка? е па ја сум видел циган со мејден маичка (хинт: не беше металец) ... ебаго. Металец е чоек шо слуша метал така?:helou: па..многу јасно:)
Металец е човек што работи во металната индустрија( рудар, топење железо итн...)

Металец е човек што работи во металната индустрија( рудар, топење железо итн...)

Точно.
Тоа металец е само термин кој ги етикетира оние што слушаат метал. Ако веќе се прават генерализации, тогаш би требало да биде луѓе шо слушаат метал, а не металци.
Иако голем дел од онаа маса на луѓе шо слушаат метал сакаат да бидат нарекувани металци.
Сеедно.

ама добро де, у смисол според името на музиката металци се тие шо слушаат метал, као шо е рапер, панкер, трансер итн. , а не тие шо се облакаат така:)

Значи човек кој слуша Техно треба да се вика Техничар ?? :)

Шега на страна, додека бев во средно другар-ми ме замоли со него до техно маркет да идеме. Јас цело време си мислев дека таму продаваат техно цедиња.:kesa:

Металец..., wtf? Колку металците се застапени кај нас, колку ги има? Ја искрено познавам многу мал број вистински фанови на метал музиката. А ја што освен дома не носам метал маички на улица, низ град не сум металец? :). Не судете и не носете заклучоци по надворешен изглед, многу побитна е идеологијата, начинот на размислување, отколку долгата коса, црната облека, синџирите, или што ти ја знам... Поздрав

Металец..., wtf? Колку металците се застапени кај нас, колку ги има? Ја искрено познавам многу мал број вистински фанови на метал музиката. А ја што освен дома не носам метал маички на улица, низ град не сум металец? :). Не судете и не носете заклучоци по надворешен изглед, многу побитна е идеологијата, начинот на размислување, отколку долгата коса, црната облека, синџирите, или што ти ја знам... Поздрав

Многу јасно и општопознато...само за НЕКОИ.

Истото важи и за мене , ја сум вистински обожавател на Метал музиката , ама тоа шо знам да се избацам со светли мајци (дури и мајци кој вклучуваат розево :) ) ме прави неМеталец ! Или па тоа шо иам шишка врз око , тоа ме праело еМо ...

Многу паметно ..

AFI не се метал да се разбереме. :)

Металот е музиката, не облеката или понашањето.

А за стереотипите. Be afraid. Be very afraid. :))))

Да се разбереме, пцјода во постот кажа се’.

Луѓето погрешно го толкуваат надворешниот изглед...до пред неколку години...бев забеган по металот...ама се облакаф во широки пантолони и широки мајци...единствено шо имаф долга брада...па сите мислеа дека сум џанак...сеа пак си се облакам во широки пантолони и мајци...и имам догла брада....ама си слушам трансче...(и пак мислат дека сум џанак) :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom