Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Абе луѓе,човек е социјално животно,живее во групи и мора на некој начин да се идентификува во општеството.Лошо е тоа што од кога ке одбере група сите други нечинат.Не се доста што има бели црни,жути,стрејт,геј,вегетеријанци,непушачи,будисти,Канаѓани па ај и металци и кремови да ставиме.Што е тоа металец,се јаде,на дрво расне?Кој може да ми каже дека е металец и со што ке го докаже тоа?Ја ги слушам Iron Maiden,Metallica,AC/DC,Zeppelin итн. од моја 6-та година.Тоа што значи,ја металец сум?Арно ама кратко сум шишан и се облекувам ко и секој друг.Значи сега не сум више металец?
Не се замарајте со глупости,бидете свои и кур да не ве боли.
е добро де, кој рече дека си или не си металец?? Уствари шо вие сите подразбирате под поимот МЕТАЛЕЦ?? Чоек со мејден маичка? е па ја сум видел циган со мејден маичка (хинт: не беше металец) ... ебаго. Металец е чоек шо слуша метал така?:helou: па..многу јасно:)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
е добро де, кој рече дека си или не си металец?? Уствари шо вие сите подразбирате под поимот МЕТАЛЕЦ?? Чоек со мејден маичка? е па ја сум видел циган со мејден маичка (хинт: не беше металец) ... ебаго. Металец е чоек шо слуша метал така?:helou: па..многу јасно:)
Металец е човек што работи во металната индустрија( рудар, топење железо итн...)

U

UnholY

Гостин
Металец е човек што работи во металната индустрија( рудар, топење железо итн...)
Точно.
Тоа металец е само термин кој ги етикетира оние што слушаат метал. Ако веќе се прават генерализации, тогаш би требало да биде луѓе шо слушаат метал, а не металци.
Иако голем дел од онаа маса на луѓе шо слушаат метал сакаат да бидат нарекувани металци.
Сеедно.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Сигурно Коце Металец ги слушал Black Sabath

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
ама добро де, у смисол според името на музиката металци се тие шо слушаат метал, као шо е рапер, панкер, трансер итн. , а не тие шо се облакаат така:)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Значи човек кој слуша Техно треба да се вика Техничар ?? :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Шега на страна, додека бев во средно другар-ми ме замоли со него до техно маркет да идеме. Јас цело време си мислев дека таму продаваат техно цедиња.:kesa:

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Металец..., wtf? Колку металците се застапени кај нас, колку ги има? Ја искрено познавам многу мал број вистински фанови на метал музиката. А ја што освен дома не носам метал маички на улица, низ град не сум металец? :). Не судете и не носете заклучоци по надворешен изглед, многу побитна е идеологијата, начинот на размислување, отколку долгата коса, црната облека, синџирите, или што ти ја знам... Поздрав

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Металец..., wtf? Колку металците се застапени кај нас, колку ги има? Ја искрено познавам многу мал број вистински фанови на метал музиката. А ја што освен дома не носам метал маички на улица, низ град не сум металец? :). Не судете и не носете заклучоци по надворешен изглед, многу побитна е идеологијата, начинот на размислување, отколку долгата коса, црната облека, синџирите, или што ти ја знам... Поздрав
Многу јасно и општопознато...само за НЕКОИ.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Истото важи и за мене , ја сум вистински обожавател на Метал музиката , ама тоа шо знам да се избацам со светли мајци (дури и мајци кој вклучуваат розево :) ) ме прави неМеталец ! Или па тоа шо иам шишка врз око , тоа ме праело еМо ...

Многу паметно ..

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
AFI не се метал да се разбереме. :)

Металот е музиката, не облеката или понашањето.

А за стереотипите. Be afraid. Be very afraid. :))))

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Да се разбереме, пцјода во постот кажа се’.

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
Луѓето погрешно го толкуваат надворешниот изглед...до пред неколку години...бев забеган по металот...ама се облакаф во широки пантолони и широки мајци...единствено шо имаф долга брада...па сите мислеа дека сум џанак...сеа пак си се облакам во широки пантолони и мајци...и имам догла брада....ама си слушам трансче...(и пак мислат дека сум џанак) :uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom