е добро де, кој рече дека си или не си металец?? Уствари шо вие сите подразбирате под поимот МЕТАЛЕЦ?? Чоек со мејден маичка? е па ја сум видел циган со мејден маичка (хинт: не беше металец) ... ебаго. Металец е чоек шо слуша метал така?:helou: па..многу јасноАбе луѓе,човек е социјално животно,живее во групи и мора на некој начин да се идентификува во општеството.Лошо е тоа што од кога ке одбере група сите други нечинат.Не се доста што има бели црни,жути,стрејт,геј,вегетеријанци,непушачи,будисти,Канаѓани па ај и металци и кремови да ставиме.Што е тоа металец,се јаде,на дрво расне?Кој може да ми каже дека е металец и со што ке го докаже тоа?Ја ги слушам Iron Maiden,Metallica,AC/DC,Zeppelin итн. од моја 6-та година.Тоа што значи,ја металец сум?Арно ама кратко сум шишан и се облекувам ко и секој друг.Значи сега не сум више металец?
Не се замарајте со глупости,бидете свои и кур да не ве боли.
Металец е човек што работи во металната индустрија( рудар, топење железо итн...)е добро де, кој рече дека си или не си металец?? Уствари шо вие сите подразбирате под поимот МЕТАЛЕЦ?? Чоек со мејден маичка? е па ја сум видел циган со мејден маичка (хинт: не беше металец) ... ебаго. Металец е чоек шо слуша метал така?:helou: па..многу јасно
Точно.Металец е човек што работи во металната индустрија( рудар, топење железо итн...)
ама добро де, у смисол според името на музиката металци се тие шо слушаат метал, као шо е рапер, панкер, трансер итн. , а не тие шо се облакаат такаМеталец е човек што работи во металната индустрија( рудар, топење железо итн...)
Многу јасно и општопознато...само за НЕКОИ.Металец..., wtf? Колку металците се застапени кај нас, колку ги има? Ја искрено познавам многу мал број вистински фанови на метал музиката. А ја што освен дома не носам метал маички на улица, низ град не сум металец? . Не судете и не носете заклучоци по надворешен изглед, многу побитна е идеологијата, начинот на размислување, отколку долгата коса, црната облека, синџирите, или што ти ја знам... Поздрав
da se razbereme.. AFI se bull shit....AFI не се метал да се разбереме.
Металот е музиката, не облеката или понашањето.
А за стереотипите. Be afraid. Be very afraid. )))