- Член од
- 2 септември 2007
- Мислења
- 2.155
- Поени од реакции
- 176
Темава ја отварам од практични побуди: многу често кога се прибирам од излегување сум гладна, а не знам многу места за јадење што работат. Вие знаете? Ако да, овде може да постирате дали и каде јадете после 12 (за викенди после 1 ), дали е свежа храната, до колку работат, како се движат цените, гужвите и така натака.
Еве јас почнувам да набројувам (моите искуства се само од Скопје):
-Двете пекари во Кисела Вода. За овие можам реферати да напишам. Во маало ми се и често ги посетувам
Едната е кај црната кула, кај паркчето и се вика Цујо Има масички кај што може да се седне, на зима е затворено и топло, а сега на лето е отворено. Храната е горе-долу ок, само често пати начекувам камен-ладни пици
Другата е на 200 метри од првата. На истата улица е, само право се оди во насока на Мечкаров и доаѓа од лева страна. Малечка е, во подрумско дуќанче на зграда, се симнуваш по удолни скали до неа. Храната е мноогу вкусна и топла постојано, нема шанси нешто ладно да начекаш, само лошо е што нема кај да се седне освен да се потпреш на околните ѕитчиња.
-Пекарата кај Шампионче
Многу убави затворени пици (друго немам пробано), само лошо е што за викенди не работи до покасно, само преку недела.
-Жито Лукс на Рекорд
-Сендвичарата до Мементо
Ладни, мали и скапи сендвичи со неубав кечап
Други сега моментално не ми текињаат...
Еве јас почнувам да набројувам (моите искуства се само од Скопје):
-Двете пекари во Кисела Вода. За овие можам реферати да напишам. Во маало ми се и често ги посетувам
Едната е кај црната кула, кај паркчето и се вика Цујо Има масички кај што може да се седне, на зима е затворено и топло, а сега на лето е отворено. Храната е горе-долу ок, само често пати начекувам камен-ладни пици
Другата е на 200 метри од првата. На истата улица е, само право се оди во насока на Мечкаров и доаѓа од лева страна. Малечка е, во подрумско дуќанче на зграда, се симнуваш по удолни скали до неа. Храната е мноогу вкусна и топла постојано, нема шанси нешто ладно да начекаш, само лошо е што нема кај да се седне освен да се потпреш на околните ѕитчиња.
-Пекарата кај Шампионче
Многу убави затворени пици (друго немам пробано), само лошо е што за викенди не работи до покасно, само преку недела.
-Жито Лукс на Рекорд
-Сендвичарата до Мементо
Ладни, мали и скапи сендвичи со неубав кечап
Други сега моментално не ми текињаат...