Месечината, дали навистина слетавме?

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 223 50,7%
  • Не

Гласови: 217 49,3%

• Вкупно гласачи
    440

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.524
Поени од реакции
5.207
Доказ??? Ти водиш дискусија со докази и факти... знаеш дека за двете теории ги има мноооогу :) Никој незнае,ДА или НЕ :)
Дека човекот слетал на Месечината има доволно докази, а тие докази што се против тоа се сите побиени.
А прееска за кладбата.... хаха, не слетавме ние, јас и ти, туку само 12 астронаути.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Доказ??? Ти водиш дискусија со докази и факти... знаеш дека за двете теории ги има мноооогу :) Никој незнае,ДА или НЕ :)
Де, постирај некој доказ дека НЕ СЛЕТАЛЕ НА МЕСЕЧИНАТА, а?

Еден само.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.949
Поени од реакции
1.510
Човештвото слета на месечината, не губете си го времето со лабави теории.

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
212
Поени од реакции
196
ништо чудно снимката да е „фејк“, ама 100% имаат слетано на месечината...

премногу докази има дека слетале на месечината, а само лабави теории дека не слетале...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
За првото слетување од страна на САД не можеме да знаеме дали е вистинито или е само исцениран дел од трката до вселената со СССР . Како и да е имаме слетано на месечината подоцна со сигурност .

TheFrisb

(Астроном)
Член од
5 јуни 2011
Мислења
246
Поени од реакции
80
I jas imam negde procitano deka stapnuvanjeto na mesecinata e laga.
Лага!?!?!?!Само заради знамето нели?Американското знаме и без ветар се вее.Зошто?Тоа е се поради неговиот јарбол.Ајде сега да преминам на поважното.За освојувањето на трката Американците пратиле спејс шатл во вселената со намера да слетат на месечината.Второ.Камерата.Камерата е во црно-бело.Јас незнам каде сте виделе камера во боја.Па тоа да не било некое едишн.И по камерата се гледа дека Американците слетуваат на Месечината направуваат 5-6 чекори, стават знамето и се качуваат горе и трк накај дома.Прво провери.Истражи.Заклучи.Не тропај се што ќе ти падне на памет!

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Малце се извинувам ме мрзи да барам наназад во темава, ама дали тие што ја гледале снимката од слетувањето на месечината забележале дека знамето на месечината се вее??? Како е возможно???

TheFrisb

(Астроном)
Член од
5 јуни 2011
Мислења
246
Поени од реакции
80
Малце се извинувам ме мрзи да барам наназад во темава, ама дали тие што ја гледале снимката од слетувањето на месечината забележале дека знамето на месечината се вее??? Како е возможно???
Просто е.Изгледа не ми го прочита коментарот.Американското знаме без ветар се вее.Зошто?Тоа е поради неговиот јарбол.Не е како на другите знамења.Секогаш Американското знаме е исправено.
--- надополнето: Jul 9, 2011 9:49 AM ---
Абе тоа што се веело знамето на Месечината и треба да се вее, бидејќи на Месечината дува слаб соларен ветер, предизвикан од Сонцето. Некој што се прави паметен, вели дека стапнувањето на Месечината е американска лага, бидејќи се веело знамето, а не би требало, бидејќи нема атмосфера. Мислам дека стапнувањето на Месечината не е холивудска фикција туку чиста реалност. Мислите дека сте попаметни од куп светски научници кои не ја откриле "заблудата" пред вас!? Не бидете толку наивни и не верувајте на се што ќе видите и прочитате на интернет. Лист од весник на снимката!?
Ех конечно!

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Може и да е вистина сето тоа, но тој настан се случуваше во времето на Студената Војна, каде САД и СССР тогаш се докажуваа кој ќе направи помоќно оружје, па подоцна настана битката за вселената....

TheFrisb

(Астроном)
Член од
5 јуни 2011
Мислења
246
Поени од реакции
80
А ти што мислиш?Слетавме или не слетавме?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Еве ќе верувам и јас во официјалната верзија дека слетавме , бидејќи немам докази со кој би ја подкрепил и докажал другата теорија...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.068
Поени од реакции
15.038
сега јас ќе ти кажам зашто.......прднал астронаутот.......
абе тоа ти е лага........за да ги смират американците.....
пошто кога го лансира Корољев Спутник, американците се плашеа....
мораа да ги смират малку.....и ај...слетаа на месечината...ама во студиото на дизни.......
Знамето на Месечината не се вее!
па не се вее...како да се вее во безвоздушен простор......:)

Kajgana Shop

На врв Bottom