Месечината, дали навистина слетавме?

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 223 50,7%
  • Не

Гласови: 217 49,3%

• Вкупно гласачи
    440
Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Сакаш да кажеш дека е тајна превземањето на германските научници од страна на САД и ССР?
Секоја тајна после 50 години не е веќе тајна.
Така да одговорот е и да и не.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.523
Поени од реакции
5.207
Сакаш да кажеш дека е тајна превземањето на германските научници од страна на САД и ССР?
Секогаш тоа го пишува одкога ќе истреси некоја глупост која нема врска со темава:

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Знам дека ќе ме избриши Апокалипто ако пишам...
Ни Ошо твој не знај од каде ја извади конспираси теорија сега...
Изгледа си бегал од часови на училиште.
Мислам дека бев јасен кога ти реков да не ме цитираш.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Тоа никогаш не било тајна.
To circumvent President Truman’s anti-Nazi order, and the Allied Potsdam and Yalta agreements, the JIOA worked independently to create false employment and political biographies for the scientists. The JIOA also expunged from the public record the scientists' Nazi Party memberships and régime affiliations. Once “bleached” of their Nazism, the US Government granted the scientists security clearance to work in the United States. Paperclip, the project’s operational name, derived from the paperclips used to attach the scientists’ new political personae to their “US Government Scientist” JIOA personnel files
Од Вики ова, ме мрзи да барам.
Инаку нема логика да не било тајна.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Нормално дека било тајна, заедно со спасувањето и ангажирањето на јапонските манијаци од единицата 731...се за демократијата и слободата...:)

Минвајл он д Мун...

NASA's mission to bomb the Moon

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Демек, тоа што нема бази на месечината ти е аргумент дека сите 20 мисии до месечината (од кои 6 со луѓе кои шетале по неа) се масовна превара?!?!

Ти викаш дека десетиците илјади луѓе кои целиот професионален век го поминале во центрите на НАСА се дел од една огромна превара?!?!

Ој си легни, дете!
Абе дедо.Се шета по град,по кеј,а на Месечина ако се оди се оди со цел да се изгради нешто таму.каде се базите најавувани уште пред 40 г.??Па јебем ли га ,ако можеле пред 40 г. да носат дури до таму коли и да си играат Рели ова космонаутиве низ месечината,можеле ваљда до сега и нкое мало базиче да изградат таму.
И бај д веј,сите записи кои ги имал Кјубрик(кој последните години од својот живот ги поминал повлечен во својот дом) во својата куќа се конфискувани од ФБИ.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.523
Поени од реакции
5.207
Абе дедо.Се шета по град,по кеј,а на Месечина ако се оди се оди со цел да се изгради нешто таму.каде се базите најавувани уште пред 40 г.??Па јебем ли га ,ако можеле пред 40 г. да носат дури до таму коли и да си играат Рели ова космонаутиве низ месечината,можеле ваљда до сега и нкое мало базиче да изградат таму.
Доколку и советите спуштеа човек на Месечината, несомнено вселенската трка ќе продолжеше, а со тоа ќе започнеше и колонизација на Месечината. Но тоа не се случи заради огромните трошоци...
Вселенската станица која денес е изградена (градењето траеше цела декада) чини преку 100 милијарди долари, а ја градат 20+ земји. Скапо е, а и треба технологија, па со минимизирање на трошоците, база на Месечината треба да биде изградена до 2020-2025 најбрзо од Русите. САД се откажаа од тоа....засега.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
И бај д веј,сите записи кои ги имал Кјубрик(кој последните години од својот живот ги поминал повлечен во својот дом) во својата куќа се конфискувани од ФБИ.
Жити све?! ФБИ отишла у Велика Британија, у домот на Кјубрик ОТКОГА УМРЕЛ овој непознатиов и ГИ КОНФИСКУВАЛА ДОКУМЕНТИТЕ?!?! ЖИТИ МАЈКА!!! Де, те молам поучи ме од каде ти е оваа информација?!?

а на Месечина ако се оди се оди со цел да се изгради нешто таму
Абе ајде! Оти на антарктикот нема градови? Зошто е Сахара празна? Гоби? Атакама? Си размислил ли зошто тие пусти предели се ПУСТИ?!?

Си читал ли нешто за месечината? Што има таму? Што може да се прави? ...или кој курац ќе дркаат таму луѓето по населбите што би ги изградиле? Што кур ќе праат у тоа базичето на месечината? Си размислил ли било што од ова што си го напишал или чисто онака - да се најдеш у муабет? Ебате логиката... „Чим нема градови на месечината - значи американците лажирале 100 мисии само за да се чаталат пред русите.“

Ного ингениозно, нема што!

Kajgana Shop

На врв Bottom