G
galaxy
Гостин
Не ми се верува дека толку многу гласале со НЕ.
Во 21 век се е можноНе ми се верува дека толку многу гласале со НЕ.
Таквото манипулирање е се само не 21 век. Некаде 15ти-16ти ми личи.Во 21 век се е можно![]()
Не мислев на тоа манипулирање кое од 15ти-16-ти век туку мислев на фактот колку луѓе гласале со НЕ...Таквото манипулирање е се само не 21 век. Некаде 15ти-16ти ми личи.
И јас на тоа мислевНе мислев на тоа манипулирање кое од 15ти-16-ти век туку мислев на фактот колку луѓе гласале со НЕ...
ако ме сфакаш ако не па твој проблем![]()
Еве мене не ми е нешто јасно, рече можиш да одговориш на 95% од прашањата. Мислам дека некаде прочитав на темава за некој документарец "What happend on moon". Сликиве подолу се од тој документарец. Има видео овде. Повели објасни. И извинете за големиов пост.Зашо толку луге гласале со не?
Пред се: Знамето.
Да, во безвоздушен простор, знамето може да се вее. Всушност тоа не е толку веење колку што е нишање под дејство на инерција. Воздухот е тој што дозволува овдека да се вее знамето и тој што не дозволува да се вее знамето кога не струи воздухот. Како тоа? Самиот воздух е доволно густ за да го спречи знамето да се ниша по инерција. Таму нема воздух, нема нешто што би го спречило знамето да се ниша по инерција. Па со самото клатење на знамето при ставање, знамето почнува да се ниша и продолжува да се ниша по инерција.
Ме свати некој за знамето?
Ако не ви е јасно уште нешто, кажете слободно. Можам да ви одговорам на 95% од прашањата против слетувањето на месечината без проблем...
1. и 2. Разликата насока и должина на сенките е таква поради тоа што теренот е ПРЕМНОГУ нерамен на површината на месечината. Нека те слика некој во полу профил кога сенката ти оди од под и завршува на некој зид, ќе сфатиш за што зборам.1.Различна насока на сенкитете.
2.Различна големина на сенките.
3.Различни фотографии сликани во исто време. Значи камерава фатила момент каде еден астронаут фотографира друг. Арно ама на фотографијата има и нешто друго.
4.Букви на површината и на еден камен. Не можам да ја вметнам заради лимитот од 20 слики.
5.Осветленост на астронаутите. Првата е како е од НАСА, втората како би се очекувало да изгледа.
6.Рефлексија на јак светлосен извор на визирот на астронаутот, на првата и втората слика. На третата и четвртата рефлексијата е многу помала.
7.И овде исто така.
8.Сомнителен елемент.
9.И пак со осветленост на леталото и на астронаутот.
10.На првата слика нема кратер под леталото, на втората нема прашина на ногарите. Зарем би требало да е така?
Значи да очекувам одговор на барем 9 прашања?
Да не почниш само мене да ме напаѓаш. Ова е како што е презентирано во документарецот. Има и
уште многу други вакви работи, на пример има дадено видео со тон снимано од капсулата во
моментот на слетувањето. Тука нема никакви вибрации и не се слуша работењето на моторите.
Освен ако не слетувале со исклучени мотори.
Лично јас, а и прочитав уште неколку души, мислам дека Американците имаат слетано на
Месечината само не на 20 Јули 1969.
И уште за крај како што е пораката на крајот на документарецот.
За време на проектот Аполо, шест високо компликувани мисии со човечки екипаж слетаа на
Месечината, полетаа од истата и се вратија на Земјата користејќи релативно послабо развиена
технологија. Успех 86%.
После Аполо, 25 релативно попрости мисии без човечки екипаж, со поразвиена технологија се
обидоа да стигнат до Марс, од кои само седум се успешни. Успех 28%.
Дали Аполо мисиите биле благословени?
Deckoto pogore ubavo odgovori, ubavo imaat odgovoreno i ponazad na temava vo vrska so kamerite i svetlata i senkite...Значи да очекувам одговор на барем 9 прашања?
Да не почниш само мене да ме напаѓаш. Ова е како што е презентирано во документарецот. Има и
уште многу други вакви работи, на пример има дадено видео со тон снимано од капсулата во
моментот на слетувањето. Тука нема никакви вибрации и не се слуша работењето на моторите.
Освен ако не слетувале со исклучени мотори.
Лично јас, а и прочитав уште неколку души, мислам дека Американците имаат слетано на
Месечината само не на 20 Јули 1969.
И уште за крај како што е пораката на крајот на документарецот.
За време на проектот Аполо, шест високо компликувани мисии со човечки екипаж слетаа на
Месечината, полетаа од истата и се вратија на Земјата користејќи релативно послабо развиена
технологија. Успех 86%.
После Аполо, 25 релативно попрости мисии без човечки екипаж, со поразвиена технологија се
обидоа да стигнат до Марс, од кои само седум се успешни. Успех 28%.
Дали Аполо мисиите биле благословени?
Секој го гледа тоа што сака да го види. Ретко кој размислува надвор од кутијата. Типичен пример на кој што налетав во салон на T-Мobile:Deckoto pogore ubavo odgovori, ubavo imaat odgovoreno i ponazad na temava vo vrska so kamerite i svetlata i senkite...
Koga sletuva vselenskoto letalo, ne gi koristi motorite.
Aj sega, moze ce bides taka dobar i ce mi kazes koi se tie missi do Mars i koi ne uspeale?
Kolku za potsetuvajne, ruskiot sojuz e postar od Apolo programata, no dosega ne zaginal nitu eden astronaut (osven prviot, ne mu se otvoril padobranot) i ima skoro 100% uspeh...
Abe problemot se tie nekolku mina, koi za profit izmislile celi nebulozi i gluposti...Секој го гледа тоа што сака да го види. Ретко кој размислува надвор од кутијата. Типичен пример на кој што налетав во салон на T-Мobile:
-Телефонов е расипан, сакам да ми се замени со друг или да се види во сервис што е работава.
-Што е проблемот со телефонот?
-Батеријата се празни на 1 ден, некогаш и помалце.
Го палат телефонот батките во салонот и што да видат, вклучено се живо и диво од аларм до GPS, и потоа нормално производителот е крив, а корисникот секогаш е во право - ахам, да.
Ист случај е и со слетувањето на Месечината, никој не му текнува да провери кои од тие противдокази се вистинити, туку одма се заклучува дека американците лажеле.
Извини, заборавив да одговорам на овој дел од прашањето. За да се крене прашина, треба да ја дувне нешто, така? Епа на месечината нема што да ја „дувне“.10. ...на втората нема прашина на ногарите. Зарем би требало да е така?
![]()