Месечината, дали навистина слетавме?

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 223 50,7%
  • Не

Гласови: 217 49,3%

• Вкупно гласачи
    440
G

galaxy

Гостин
Не ми се верува дека толку многу гласале со НЕ.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.790
Поени од реакции
32.022
nekoj od tuka makedonija ne veruvam., ama deka nekoj drug ., bil i se vratil da., e sae zemaljci ili mali zeleni ......:coffee:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Таквото манипулирање е се само не 21 век. Некаде 15ти-16ти ми личи.
Не мислев на тоа манипулирање кое од 15ти-16-ти век туку мислев на фактот колку луѓе гласале со НЕ...
ако ме сфакаш ако не па твој проблем ;)

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Зашо толку луге гласале со не?
Пред се: Знамето.
Да, во безвоздушен простор, знамето може да се вее. Всушност тоа не е толку веење колку што е нишање под дејство на инерција. Воздухот е тој што дозволува овдека да се вее знамето и тој што не дозволува да се вее знамето кога не струи воздухот. Како тоа? Самиот воздух е доволно густ за да го спречи знамето да се ниша по инерција. Таму нема воздух, нема нешто што би го спречило знамето да се ниша по инерција. Па со самото клатење на знамето при ставање, знамето почнува да се ниша и продолжува да се ниша по инерција.

Ме свати некој за знамето?

Ако не ви е јасно уште нешто, кажете слободно. Можам да ви одговорам на 95% од прашањата против слетувањето на месечината без проблем...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.790
Поени од реакции
32.022
asho so tie 5%., i 0 so zapirka i ....................... 1., sepak neshto muljavo., ., abe koga amerive kazhat nesho i gotovo ., koj sme ta nie sletale ne sletale ., oni kazhale sletale., i gotovo., letaat samari., eeeeeee i vie sho ste nekoi:coffee:

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
интересно е што од тогаш, ништо ново се нема случено во врска со месечината, отидоа таму ( ако отишле) стапнаа, накај дома и сеа наредниве генерации (ако има понатака) нека се замараат за поише, ние чил у НАСА и ќе бараме вода на Марс...

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
Зашо толку луге гласале со не?
Пред се: Знамето.
Да, во безвоздушен простор, знамето може да се вее. Всушност тоа не е толку веење колку што е нишање под дејство на инерција. Воздухот е тој што дозволува овдека да се вее знамето и тој што не дозволува да се вее знамето кога не струи воздухот. Како тоа? Самиот воздух е доволно густ за да го спречи знамето да се ниша по инерција. Таму нема воздух, нема нешто што би го спречило знамето да се ниша по инерција. Па со самото клатење на знамето при ставање, знамето почнува да се ниша и продолжува да се ниша по инерција.

Ме свати некој за знамето?

Ако не ви е јасно уште нешто, кажете слободно. Можам да ви одговорам на 95% од прашањата против слетувањето на месечината без проблем...
Еве мене не ми е нешто јасно, рече можиш да одговориш на 95% од прашањата. Мислам дека некаде прочитав на темава за некој документарец "What happend on moon". Сликиве подолу се од тој документарец. Има видео овде. Повели објасни. И извинете за големиов пост.

1.Различна насока на сенкитете.

2.Различна големина на сенките.

3.Различни фотографии сликани во исто време. Значи камерава фатила момент каде еден астронаут фотографира друг. Арно ама на фотографијата има и нешто друго.

4.Букви на површината и на еден камен. Не можам да ја вметнам заради лимитот од 20 слики.

5.Осветленост на астронаутите. Првата е како е од НАСА, втората како би се очекувало да изгледа.

6.Рефлексија на јак светлосен извор на визирот на астронаутот, на првата и втората слика. На третата и четвртата рефлексијата е многу помала.

7.И овде исто така.

8.Сомнителен елемент.

9.И пак со осветленост на леталото и на астронаутот.

10.На првата слика нема кратер под леталото, на втората нема прашина на ногарите. Зарем би требало да е така?

Значи да очекувам одговор на барем 9 прашања?
Да не почниш само мене да ме напаѓаш. Ова е како што е презентирано во документарецот. Има и
уште многу други вакви работи, на пример има дадено видео со тон снимано од капсулата во
моментот на слетувањето. Тука нема никакви вибрации и не се слуша работењето на моторите.
Освен ако не слетувале со исклучени мотори.
Лично јас, а и прочитав уште неколку души, мислам дека Американците имаат слетано на
Месечината само не на 20 Јули 1969.

И уште за крај како што е пораката на крајот на документарецот.

За време на проектот Аполо, шест високо компликувани мисии со човечки екипаж слетаа на
Месечината, полетаа од истата и се вратија на Земјата користејќи релативно послабо развиена
технологија. Успех 86%.
После Аполо, 25 релативно попрости мисии без човечки екипаж, со поразвиена технологија се
обидоа да стигнат до Марс, од кои само седум се успешни. Успех 28%.
Дали Аполо мисиите биле благословени?

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
1.Различна насока на сенкитете.

2.Различна големина на сенките.

3.Различни фотографии сликани во исто време. Значи камерава фатила момент каде еден астронаут фотографира друг. Арно ама на фотографијата има и нешто друго.

4.Букви на површината и на еден камен. Не можам да ја вметнам заради лимитот од 20 слики.

5.Осветленост на астронаутите. Првата е како е од НАСА, втората како би се очекувало да изгледа.

6.Рефлексија на јак светлосен извор на визирот на астронаутот, на првата и втората слика. На третата и четвртата рефлексијата е многу помала.

7.И овде исто така.

8.Сомнителен елемент.

9.И пак со осветленост на леталото и на астронаутот.

10.На првата слика нема кратер под леталото, на втората нема прашина на ногарите. Зарем би требало да е така?

Да не почниш само мене да ме напаѓаш. Ова е како што е презентирано во документарецот. Има и
уште многу други вакви работи, на пример има дадено видео со тон снимано од капсулата во
моментот на слетувањето. Тука нема никакви вибрации и не се слуша работењето на моторите.
Лично јас, а и прочитав уште неколку души, мислам дека Американците имаат слетано на

За време на проектот Аполо, шест високо компликувани мисии со човечки екипаж слетаа на
Месечината, полетаа од истата и се вратија на Земјата користејќи релативно послабо развиена
технологија. Успех 86%.
После Аполо, 25 релативно попрости мисии без човечки екипаж, со поразвиена технологија се
1. и 2. Разликата насока и должина на сенките е таква поради тоа што теренот е ПРЕМНОГУ нерамен на површината на месечината. Нека те слика некој во полу профил кога сенката ти оди од под и завршува на некој зид, ќе сфатиш за што зборам.

3. Тие две фотографии се сликани со размак од секунда и нешто, не се баш истовремено. Таа втората фотографија е кога астронаутот слетувал од скокот па нешто си се кренало нагоре поради инерцијата која ја имало. Скратено: Се „веело“ нагоре за време на паѓањето исто како кога ќе фрлиш кеса со камен во неа.

4. Ова го оставам на случајноста, така се најде и човечки лик на Марс, испадна дека не било ништо повеќе од куп карпетини поставени во несреќна позиција така што нивните сенки формираат човечки лик.

5. Добро си е тоа, и мојот фотоапарат вади ефект како тој од НАСА. Нема ништо сомнително тука за мене. Ќе прокопам низ архивата моја и ќе ти најдам некоја слична слика, ако не најдам ќе сликам одпоново специјално за темава.

6, 7 и 9. Ако можеш да приметиш првите две и вторите две слики се сликани со различни камери (6-то прашање). Секоја камера малце различно го лови отсјајот од визирот од друга камера тоа зависи од оптиката на камерата, плус зависи дали е спуштен заштитниот визир за заштита од сонце.

8.Нема ништо сомнително тука, објасни како рандом плоча е сомнителна? Ова прашање сакам да го дискутираме, не сфаќам шо е сомнителното.

10. За ова си даде сам одговор: ...видео со тон снимано од капсулата во

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.510
Поени од реакции
5.204

технологија. Успех 86%.
Deckoto pogore ubavo odgovori, ubavo imaat odgovoreno i ponazad na temava vo vrska so kamerite i svetlata i senkite...
Koga sletuva vselenskoto letalo, ne gi koristi motorite.

Aj sega, moze ce bides taka dobar i ce mi kazes koi se tie missi do Mars i koi ne uspeale?

Kolku za potsetuvajne, ruskiot sojuz e postar od Apolo programata, no dosega ne zaginal nitu eden astronaut (osven prviot, ne mu se otvoril padobranot) i ima skoro 100% uspeh...

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Deckoto pogore ubavo odgovori, ubavo imaat odgovoreno i ponazad na temava vo vrska so kamerite i svetlata i senkite...
Koga sletuva vselenskoto letalo, ne gi koristi motorite.

Aj sega, moze ce bides taka dobar i ce mi kazes koi se tie missi do Mars i koi ne uspeale?

Kolku za potsetuvajne, ruskiot sojuz e postar od Apolo programata, no dosega ne zaginal nitu eden astronaut (osven prviot, ne mu se otvoril padobranot) i ima skoro 100% uspeh...
Секој го гледа тоа што сака да го види. Ретко кој размислува надвор од кутијата. Типичен пример на кој што налетав во салон на T-Мobile:
-Телефонов е расипан, сакам да ми се замени со друг или да се види во сервис што е работава.
-Што е проблемот со телефонот?
-Батеријата се празни на 1 ден, некогаш и помалце.
Го палат телефонот батките во салонот и што да видат, вклучено се живо и диво од аларм до GPS, и потоа нормално производителот е крив, а корисникот секогаш е во право - ахам, да.

Ист случај е и со слетувањето на Месечината, никој не му текнува да провери кои од тие противдокази се вистинити, туку одма се заклучува дека американците лажеле.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.510
Поени од реакции
5.204
Секој го гледа тоа што сака да го види. Ретко кој размислува надвор од кутијата. Типичен пример на кој што налетав во салон на T-Мobile:
-Телефонов е расипан, сакам да ми се замени со друг или да се види во сервис што е работава.
-Што е проблемот со телефонот?
-Батеријата се празни на 1 ден, некогаш и помалце.
Го палат телефонот батките во салонот и што да видат, вклучено се живо и диво од аларм до GPS, и потоа нормално производителот е крив, а корисникот секогаш е во право - ахам, да.

Ист случај е и со слетувањето на Месечината, никој не му текнува да провери кои од тие противдокази се вистинити, туку одма се заклучува дека американците лажеле.
Abe problemot se tie nekolku mina, koi za profit izmislile celi nebulozi i gluposti...
Senkata ne odgovarala, znameto se veelo, imalo radijacija.... trista gluposti, koi se iljadapati pobieni, kako prosti lagi i izmami...

Treba samo edno gledajne na 3-4 minutnoto video, kade sleguva Armstrong i postavuvajneto na znameto, i se ce im se razjasni. Nitu zname se vee, nitu senkite se posledica na razlicni izvori na svetlina, nitu pa nekoj moze da go imitira odejneto na Mesecinata tuka na Zemjata...

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
10. ...на втората нема прашина на ногарите. Зарем би требало да е така?

Извини, заборавив да одговорам на овој дел од прашањето. За да се крене прашина, треба да ја дувне нешто, така? Епа на месечината нема што да ја „дувне“.

Kajgana Shop

На врв Bottom