Месечари!

Член од
12 февруари 2008
Мислења
338
Поени од реакции
16
леле ауф страшно

Член од
17 март 2008
Мислења
157
Поени од реакции
2
ednas znam deka brat mi stana u son i otide da mie sadovi:pos2::pos2::pos2:

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Ич не ми е страв од месечари, баш би сакала да видам некој "во живо" :pos2:

DespaiR

Narc0tic
Член од
5 октомври 2007
Мислења
205
Поени од реакции
1
Mi se ima desavano mn pati. Ednas otidov kaj eden drugar so zivee na 4 kat (a jas na 6 vo zgrada) i mu zvonav na vrata.I Togas majka mi dojde i mi rece da si legnam i se sekjavam samo deka se prevrtuvav na zidovite(i jas neznam kako) i togas mama me krena i me odnese kaj nea v krevet.Ja zakluci vratata i kluchot go skri negde(utredenta ne mi kazuvase kade :))
To bese edno neubo iskustvo.Togas bev mnogu mal.Dosea ne mi se imat deseno niso takvo(pu pu da ne zareknam nedaj boze)

Член од
3 октомври 2007
Мислења
197
Поени од реакции
1
JA NE SUM MESECAR,FALA BOGU!
ALI MI KAZUVALE DEKA U SON SI ZBORAM, SI PRAAM NESO SO RACETE, SI PLUKAM PONEKOGAS!!!!OVA SVE MI KAZUVALE JA NA NISO NE SE SEKJAVAM!
ALI BRATUCED MI IMA MESECARENO EDNASKA, I ZNAM DEKA NE TREBA DA PROBUVATE DA GO RAZBUDITE TUKU SAMO DA MU RECETE AJ IDI LEGNI SI KASNO E(neso u toj stil)I ON SAM KJE SI LEGNE.
ALI EDNO KJE VI KAZAM EKSTREMNO E JEZIVO, EKSTREMNO, KAKO MRTOVEC DA TI STANAL, MI KAZUVASE TETKA MI POSO BABA MI BILA MESECAR, ZAEBANO TOTALKA!

Член од
20 октомври 2007
Мислења
268
Поени од реакции
5
Мене ми се има десено на одмор... додека спиев.. сум почнала да викам тео е братучед на симона, тео е братучед на симона... а тоа нема ниту пак тоа сонував... а уште кога бев мала се сеќавам кога спиев со моите.. нонстоп ми викаа дека зборам во сонот ама не се разбирало шо сум викала... а пред некој месец сум отшла кај моите у спална и сум им викала каде ми е веспата? ми ја нема веспата!!! и моите која веспа бре дете? абе таа веспата мојата бе што си ја паркирам до коњите... и мајка ми ми рекла.. абе дајанче сонуваш... ај иди легни си и ме испратила.. коа ми кажуваа.. омг уше не се сеќавам на такво нешто..

Член од
20 октомври 2007
Мислења
268
Поени од реакции
5
А стварно ли има месечари што одат по фасада? омг... е тоа е веке мнн морбидно.. ме фаќа страв од самата помисла..
јас се сметам за месечар... од тие послабите...:nesum:

Член од
15 јуни 2007
Мислења
50
Поени од реакции
2
А стварно ли има месечари што одат по фасада? омг... е тоа е веке мнн морбидно.. ме фаќа страв од самата помисла..
imam i jas za toa slusnato deka mozat da odat po fasadi i po tavani ama seuste nemam videno nekoj

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
До кај 12 години ми се случуваше постајано да месечарам и после наеднаш престана до пред една година.Пред една година бев опседната со работата што ја работев и станував навечер во сон работев.Затоа и напуштив после,сфатив дека ме окупира повеќе од што треба.
Туку јас не се сеќавам дека сум го правела тоа во сон,наутро кога ми кажуваа не верував додека не ме снимија на мобилниот за да се уверам.И језиво е да се гледаш себе а да немаш поима дека си го правел тоа.

А како малечка ми се случуваше многу често,нешто има останато во мојата меморија,нешто имам потиснато.
На една случка се сеќавав уште во моментот кога се разбудив.Во 4 саат наутро по пижами и боса излегов од дома за да одам во другиот дел од дворот каде што живееа баба ми и дедо ми и таква испаничена и влагам на баба ми у соба за да ме спрема за на школо и таа пустата дека знаеше што е работата се обиде да ме легне ама јас упорна на школо да одам и тргнав од кујна и го земав саатот да и го однесам да виде дека ќе задоцнам за на школо и тогаш се разбудив,ко флеш ме мавна кога видов навистина дека е 4 саат.
И онаа поголема дешавка од која после почнаа да го кријат клучот навечер моите.Во сон имам станато и преку две соби поминато каде што спиеја моите и двете сестри без никој да ме осети дека нели сигурни се ,заклучено е надвор нема кај да одам,ама ете ти потсвест кога работи повеќе од што треба.Успеав да излезам од дома и кога мајка ми ме стигна јас веќе бев една улица подолу од мојата и на самата кривина ме здогледала а не смее да викне демек да не ме уплаши да ми се случи нешто и кога сум ја видела нејзе по пижами сум почнала на глас да плачам и сама сум си отишла дома.

Да не ве давам со повеќе дешавки доволни се,а околу феноменот со месечарењето сеуште немам до крај се прочитано за да можам да дискутирам.

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
weeeeee кул тема! јас не сум месечар! него пратете случкиве!
1- Брачед ми е лесен месечар и памтам коа ке дојдеше кај мене на спијање нонстоп во сон пафташе со рацете и пцујаше во сон( како да се тепат) и го разбудвам јас тој со отворени очи ми викат чути ти пичкати матер ( а први брачеди ! свесен да го убијат не би ми опцул)
2- еден другар беше тежок тип на месечар... типот станува во 4 сатот и чебето на сестраму прекуглава ја покрил и почнал да ја дави... му мавнала шамари и си се вратил и си легнал(несвесно); исто така станвит во 3 друг ден и се облекуват све опвит ташната и и викат на мајкаму :мамо јас одам нашкола! и ова му вика море дете ментален си !? и овај амор чути у пичку матер човек да неможит писмена работа да напишит од тебе и си се вратил цел така облечен си легнал! creepy :S

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Кога сум бил помал, сум станувал во сон. Ама не сум бил некој опацен месечар:)
Од мајка ми што имам слушено, еднаш сум станал и сум отишол на тераса, од а`кл излегла женава, кој знае можело да се џитнам. :)
(после ова па и до ден денес мама нонстоп ми пушта ролетна на тераса и става стол, за секој случај )
Др случај така со влезната врата, пробувам да отварам, не сум можел почнал сум да пцујам, и па сум си легнал . А коо спијам маабет колку сакаш :) а заспах мај бротхер иде на театар хехе тропам глупости у пм, ама добро не станувам веќе, да не чуу ѓаволо :D :vozbud::toe:

zmijata

И ондак то...
Член од
2 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
3
nekogas koga sum spijal kaj babami sum stanal dzomiti za vo Wc ama sum zaminal od nadvoresnata vrata i babami me prasala kade odam a jas sum i rekol doma za vo Wc i ona mi rekla pa i nie imame Wc i me odnesla vo krevet

i ona ova mi go kazuva a jas se kinam od smeejne:pos2::pos2:

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
лол ова до сега не го бев чуено:):ija:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Jaс лично не месечарам но сестра ми како помала имаше обичај одвреме-навреме да се однесува чудно насоне. Кога се преселивме во SK, првата вечер во новиот стан, таа среде ноќ стана и тргна накај вратата и се обидуваше да ја отклучи и да излезе. Ние уште не бевме заспани и мајка ми ја праша: “Што правиш?“ и таа одговори дека сака да излезе надвор. Мајка ми и кажа дека е среде ноќ и дека нема каде да се шета во тоа време и да се врати да спие, и таа се врати.

Исто така како помала, еднаш на сред спиење стана и ми рече “Морам да се јавам дома“ а јас ја прашав “А зошто да се јавиш?“ и таа ми одговори нешто во стил “А зошто па да не се јавам?“ (или така некако). И реков дека нема потреба да се јавува никаде и да се врати да спие, и се врати :)

Значи стварно требало на човек да му кажеш да се врати да спие и навистина се враќа :)

Инаку и мајка ми има обичај во спиење да ги брои прстените на рацете дали и се сите на број. Тоа и го укажаа сите а и самата го сфати ама и понатаму контиунирано ги брои па престанавме да го коментираме случајот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom