Месечари!

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Месечарењето е дел од спиењето.Интересна работа е тоа.
Додека беше мала сестра ми месечареше.Чидна работа е што не се свесни додека месечарат,а кога ќе им викнеш нешто одма реагираат.Така сестра ми еднаш несакајќи видов дека е станата и и викам абе што праиш ти ајде легнувај и не се пробуди од сонот туку ме послуша и си легна.
Чудна работа како во тоа спиење можат да регистрираат што им се збори.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
а дали при месечарење луѓето се со отворени или затворени очи???:)
со затворени очи бидејќи спијат јас сум била месечар до касно и знам дека сум била со затворени очи, и не се пружаат рацете напред барем по описот на моите родители, незнам што го предизвикува месечарењето но секако е опасно ништо не осеќаш а може сериозни работи да не кажам фатални да се случат, сите скоро имаат барем еднаш месечарено но некои често јас почесто тоа најчесто кога нешто ме мачи тогаш...
претпоставувам месечарњето им се случува на осетливи луѓе со проблеми кои ги потиснуваат и измачуваат.

Месечарењето е дел од спиењето.Интересна работа е тоа.
Додека беше мала сестра ми месечареше.Чидна работа е што не се свесни додека месечарат,а кога ќе им викнеш нешто одма реагираат.Така сестра ми еднаш несакајќи видов дека е станата и и викам абе што праиш ти ајде легнувај и не се пробуди од сонот туку ме послуша и си легна.
Чудна работа како во тоа спиење можат да регистрираат што им се збори.
да и лесно се контролираат! стваро чудна состојба е тоа!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
со затворени очи бидејќи спијат јас сум била месечар до касно и знам дека сум била со затворени очи, и не се пружаат рацете напред барем по описот на моите родители, незнам што го предизвикува месечарењето но секако е опасно ништо не осеќаш а може сериозни работи да не кажам фатални да се случат, сите скоро имаат барем еднаш месечарено но некои често јас почесто тоа најчесто кога нешто ме мачи тогаш...
претпоставувам месечарњето им се случува на осетливи луѓе со проблеми кои ги потиснуваат и измачуваат.

да и лесно се контролираат! стваро чудна состојба е тоа!
Состојба слична на хипнозата - т.е личноста која месечари е виско сугестивна - подложна на сугестии кои нормално, свесно не би ги прифатила, според некои преставува и израз на она скриеното кое свесно не го искажуваме итн итн...

туку кои порничи ги има со ваква тематика :zlo:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
јас не месечарам онака што се вика да земам да се рашетувам низ стан арно ама затоа дур спијам можам комотно цела дискусија да си направам со тебе. од најголемите глупости да барам да ми изгасат светло сред бел ден, да заклучат врата и тоа најчесто сум приметил дека така зборувам кога спијам помалце од еден саат а сум мртов уморен и муабетите со мене се крај кој видел може да раскажува:pos2:
тоа е бладање! зборење во сон е бладање и не е исто со месечарењето и секој втор во сон зборува иако има некои почесто но секако е понормална и почеста појава од месечарњето.

Состојба слична на хипнозата - т.е личноста која месечари е виско сугестивна - подложна на сугестии кои нормално, свесно не би ги прифатила, според некои преставува и израз на она скриеното кое свесно не го искажуваме итн итн...

туку кои порничи ги има со ваква тематика :zlo:
порничи!? абе ајде? како? што? ова прв пат слушам само греота ако некој таквата состојба ја искористил односно злоупотребил..

какви се не состојби и што се не е искористено :) (да не труеме со оф топик ти се вметнав тука) - Апо

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Не знам дали беше месечарење,одамна беше кога бев мал.Ми кажаа моите дека од мојата соба со мижење сум тргнал накај тоалет ама место да влезам сум продолжил накај ходник и тап сум се измочал во чевлите од мајка ми :vozbud:...не ме разбудиле само ме следеле и никому ништо сум легнал пак:toe:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Можно е да било дел од месечарење само што не си бил како другите да се забораиш од шетање туку си се измочал и одма си легнал.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Можно е да било дел од месечарење само што не си бил како другите да се забораиш од шетање туку си се измочал и одма си легнал.
јак муабет се овие месечариве,а зошто пак се викаат месечари?Зошто им влијае светлината на месечината или?

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
јак муабет се овие месечариве,а зошто пак се викаат месечари?Зошто им влијае светлината на месечината или?
добро прашање но мислам е затоа што навечер се месечари незнам ја сретко спиајм преку ден ама и не сум слушнала некој преку ден што спие да месечари,се навечер можеби затоа!
а исто така се збори дека месечината има големо влијание нели кога ја нема и кога е она млад месец, па четвртина па цел дека има тоа удел врз луѓето може кога е полна месечина месечарат има нешто затшто се наречени месечари.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
добро прашање но мислам е затоа што навечер се месечари незнам ја сретко спиајм преку ден ама и не сум слушнала некој преку ден што спие да месечари,се навечер можеби затоа!
а исто така се збори дека месечината има големо влијание нели кога ја нема и кога е она млад месец, па четвртина па цел дека има тоа удел врз луѓето може кога е полна месечина месечарат има нешто затшто се наречени месечари.
Поврзаност на плима осека - влијанието на мозочните бранови :smir:

П

Паган-др

Гостин
Ја не го викам месечарење ова, шетање по дома го викам. :)

Едно време многу станував од кревет, па престанав, синоќе пак прошетав. А тоа кога мумлате, зборувате во сон. Тоа се должи на преголемо одмарање на мозокот. Тогаш најмногу се одмара мозокот.

Jack Bauer.

Претседател на Р.Кајгана
Член од
22 октомври 2009
Мислења
55
Поени од реакции
1
Порано и ја шетав од соба на соба...како зомби...рацете напред исприжени и како робот сум одел...:)..Брат ми ме приметил баш и утре дента ми кажува јас пукнав од смех...:pos2:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.399
Поени од реакции
5.030
Повеќе сум зборувал во сон, отколку што сум месечарел.
Ама сето ова се случуваше кога бев помал...
И умирав од смеење кога ќе ми кажеа што сум правел...

Prototype

1337
Член од
9 јануари 2010
Мислења
90
Поени од реакции
4
јас месечарев кога бев помал еднаш сум станал во сон и сум отишол во ходник да му се мочам на комшијата на врата

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Имам многу пати месечарено у соно и тепано некој(најчесто перницата) или имам ја растргнувано и слични насилни работи можеби се долже на тава шо секогаш збирам гнев и не реагирам ногу у реалноста па у соно ми се случува тава.А имам се и карано така или па имам вриштено или па на колена да сум па да се мољам.Ного месечарам.Загрижувачки ногу.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
пред една година со другарите игравме карти на една ограда во 2и пол сабајле и едно време гледаме горе жена(месечар) скокна од плоча на една недоградена куќа жената беше со росеви пижами и потоа си шеташе по улициве во маалово...Добра приказна не?

Kajgana Shop

На врв Bottom