Месечари!

брицо

liverpool
Член од
22 мај 2009
Мислења
567
Поени од реакции
2
па ми се има нешто слично случено иако мислам дека е од што бев многу преморен бевме на свадба и си дојдив сабајлето во 6 часот само се пресоблечив и отидов кај другарми да му помогнам таму работевме цела ден и кога си отидов дома легнав и сум станал во сонот и сум седнал да јадам ми кажуваше мајка ми оти она сетила дека сум станал и ме прашаувала нешто а јас не сум и одговарал и некако чудно и дошло кога станала шо ќе види како јадам во сонот и ме разбудила а јас целиот побркан не знаев ни креветот каде е после цела ден спиеше едвај си дојдив на место и од тоги ми се нема нешто слично случено

Член од
16 јули 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Јас не сум месечар иако 2 пати ми се има случено ваква работа. Првиот пат како помала сум се разбудила и сум тргнала кон подрумот, татко ми ме видел и ме прашал каде одам, а јас сум рекла дека одам да ја замам касата со пари :pos2: (можеби ќе сум извадела некое скриено богатство од подрумот). А вториот пат јас самата се свестив на улицата на неколку метри од портата. Ама во секој случај лоша работа е месечарењето бидејќи во некои случаи месечарот може да се повреде несвесно, да падне од некое високо место и сл. има многу случаи такви.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Mi se ima sluceno edna cudna rabota.Neznam dali sum mesecarel no vecerta pred da si legnam ja sreduvav sobata.i koga se razbudiv utroto se bese rasfrleno na site strani.Kako da imalo vojna kaj mene vo soba:S:S:S

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Ova e navistina nevoobicaena pojava...mene mi se nema sluceno nitu poznavam nekoj mesecar,a bi sakala da zapoznaam hahahah:wink:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.172
Поени од реакции
30.341
татко ми ми кажа дека ме има приметено како доцна навечер сум станала и тој ми зборуел а ја не сум обрнувала внимание:toe:
којзнае???:toe:

Член од
24 август 2009
Мислења
13
Поени од реакции
3
јас не месечарам онака што се вика да земам да се рашетувам низ стан арно ама затоа дур спијам можам комотно цела дискусија да си направам со тебе. од најголемите глупости да барам да ми изгасат светло сред бел ден, да заклучат врата и тоа најчесто сум приметил дека така зборувам кога спијам помалце од еден саат а сум мртов уморен и муабетите со мене се крај кој видел може да раскажува:pos2:

M

MIL

Гостин
Ne sum mesecar fala bogu no mi se ima deseno jas ne se sekavam bevme na odmor i kako sto sum spiel i sum stanal i sum napnuval na vratata da ispadnam ama tatko mi me cul i mi rekol Mil noke e kade ke odis :vozbud: i jas sakam da ispadnam :vozbud:aj mi rekol u krevet i ja ck ck u krevet direkt i sabajle mi kazuvaat se gazev od smea ama sepak mislam deka mi bese od zamor i od dolg pat :salut:

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
Јас сум Месечар,Вчера вечерта сум спиел и наеднаш сум станал,И сум седнал на едно столче и сум се дерел“Јоцооооооооо,Јоцооооооо“,сестра ми почнала да се смее и ми рекла “Сеа ке дојде Јоцо,а за шо ти требаше?“и јас нормално сум одговорил“Да го прашам за колку години ке се обеси“ сум легнал и фино сум заспал.Друга случка сум станал и сум стоел 5 минути у место и сум паднал наземја и фино лепо сум заспал,и многу други вакви случки

Ми кажуваше сега мама,сум станал сум потрчал,и сум легнал да спијам,сабајле кога се спремала за на работа ме видела у ќош како ненормален спијам

G

GoddessOfRock

Гостин
Братучедк ми еднаш беше на гости кај нас и у сон стана и почна да се дере: САКАМ СКОПСКОООО

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Еднаш сестра ми почна да месечари.И се мочало и отишла накај дневна и почнала да ја отвара фиоката.:kesa::kesa::kesa::kesa:

Член од
26 декември 2008
Мислења
70
Поени од реакции
7
ова е нешто чудно незнам дали било месечарење ама еве: на 2 септември годинава бевме договорени со другарками да се чекаме во 7:05 сато за да одиме заедно на училиште(од сабалје бев тогаш) и уште ненавикната да си легнувам порано од летото,скрос ми се спијаше... шо се случува сега: си одиме си одиме,знам дека ја поминафме една црква тука блиску до училиштето кај шо учев до основно и натаму појма немам шо се случувало..ко се освестив се најдов во двор вгимназија...

2 дена пробував да се сетам шо се случувало ама ништо... и и викам на ова другаркава абе да не се сејчаваш шо праеф ко ја поминафме црквана и таја ми вика ами од кај знам како и секогаш си зборуваше нешто глупости тресеше и јас ти зборував,како можиш да не се сејчаваш..? :P

а на сестрами многу често и се случува во теко на спијањето да напрај некоја иска да мудроста: еднаш си стана на кревет,почна да си скока,да си пеј јас цела прашалници после и викам шо праеше мори прееска таја вели појма немам... во последно време спија со скрстени раце и намуртена фаца... кизнај шо сонува.. :pos2:

Член од
3 октомври 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
месечарите обично шетаат во сон го имам еднаш видено цимерот како со ќебето шеташе по собата и легна пак да спие

Член од
15 октомври 2009
Мислења
249
Поени од реакции
16
eiii ова заебано е.
ми имаат кажувано дека коа месечари некој несмееш да го прекинеш.. ќе умре
-.- ... тапа ! :nesvest:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
eiii ова заебано е.
ми имаат кажувано дека коа месечари некој несмееш да го прекинеш.. ќе умре
-.- ... тапа ! :nesvest:
Не умира, само наглиот прекин на целата мозочна активност додека месечари може да му го оштети мозокот, или па доколку во моментот е на некое опасно место, прекинат т.е кога ќе се освести може да загуби рамнотежа, испаничи и што уште не и да се повреди или да умре.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
не сум видел досега некој да месечари ама ако ми дојде случајно под пенџера мислам дека ќе лета назад :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom