Менструација

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Добив на 14,5 год.и мислев дека со мене нешто не е во ред бидејќи девојчињата од класот од 5-то до 7-мо сите добија!Среќа,никогаш во живот сум немала менструални болки али во периодот-ПМС сум во очајно стање,сама себе не се поднесувам!Некои месеци имам јаки главоболки,али тоа е тоа!

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Dobiv vo 6 odd.
Porano nemav nikakvi bolki. no vo poslednata godina imam strasni bolki.Najsilni mi se bolkite vo 4 den. Togas cuvstvuvam vrtoglavica, mi se potsekuvaat kolenata , pobleduvam i mi se temnee.A da i grcevi vo stomakot.Obavezno pijam kitonal i sok od svezo isceden limon

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Samara напиша:
Не боли бе. Ништо не е во споредба со породилни болки или шајка во пета.

Ја, како најрано созреан плод во мојот клас, прфпат ми дојде во четврто одделение, на 10 години. Па замисли ме мене, детенце, да менам ,,пелени,, додека другите учат таблица множење. Тогаш немаше ни влошки со крилца...Носев едни огромни влошки кои повеке личеа на вати памук отколку на влошки. Ама ајде, биде и тоа...
А? Пред седум години имаше влошки со крилца, ама ако мајка ти ти купувала, она сигурна зимала исти такви како што она си ги употребувала. Инаку, и ја добив кога имав 10-11 години, пуста ја уште точак возев и таа дипла памук мајка ми што ми ја даваше многу ми сметаше. Катастрофи!

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Samara напиша:
Тогаш немаше ни влошки со крилца...Носев едни огромни влошки кои повеке личеа на вати памук отколку на влошки. Ама ајде, биде и тоа...
aman be.. tuka citam 17.. a jas so moite 19 i prviot ciklus negde vo 7mo.. uste od odma si imav tenki vloski so krilca...

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Ееее деца деца:icon_lol:
Мене прв пат ми дојде на 12 години, го помнам и датумот петок 13ти се погоди:tapp:
Испаничив цела кога видов што ми тече, па ајде помош од мајка ми и бла бла објаснувања... Влошки тогаш имаше само Она, немаше со крилца, а после излегоа Она демек со крилца:pos: Што и да облечеш, се познава дека носиш влошка:icon_lol:

Исто како pearl и мене ПМС ме полудува, а кога ќе добијам веќе сум мирна како бубаче.
Апчиња не пијам никакви, ни кетонали, ни аналгини, ни ништо. Ужасни болки имам само првиот ден, чувствувам преголем замор, но ако се движам ми е подобро и затоа избегнувам да залежам. Малку сум како изгубена првиот ден, како расеана и отсутна.
На почеток ми траеше долго, како цела вечност ми се гледаше, цели осум дена. Ама после трета година средно само втор ден ми е обилна и веќе 4-5 ден немам ништо (фала му на бога).

То е то

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
:pos:
Сите дома ќутат кога ќе ми дојде периодот, никој не се `рчка со мене, по фацата ми се познава, се тргам на страна за да не избувнам за ситници. Променливо ми е расположението и јас сама не се поднесувам, често сум нервозна. Најблиските не ми замеруваат никогаш, а избегнувам да сум во близина на други. Не ми се прај со никој муабет, се повлекувам или импулсивно реагирам.
Со еден збор: ужас:icon_lol:
А кога ќе помине? Бајче:icon_lol:

Член од
21 мај 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
и јас имам премногу болки кога ке ми иде...не сум пиела никакви апчиња се до пред 1 год а имам 21 сега, мајками секогаш ми викаше да не ги пијам за да не се навикнувам на нив..али сега си земам кетоналче или пак баралгин, и баралгинот ми помага многу..а имам и нередовна менстуација, се случило да ми касни и по 2 или 3 месеци, отидов на гинеколог и ми рече дека имам полицистични јајници, тоа ме загрижува малку ако знај некој нешто за тоа нека ми пиши.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Абе најлошото ми се дешава, МНОГУ ХРАБРОСТ ДОБИВАМ!
Многу глупости правам оти ич не ми сече у моментот....па коа ќе ми поминат црните денови си ја чукам главата у ѕид шо сум правела :icon_lol:
Сама си станувам да се расправам со професорот на секои 5 минути, залапувам луѓе зашо тој ден изгледале многу убаво, натаму да не зборам...
А ако не правам нешто од тие стфари, паѓам у депресија ама на секој саат почнувам да се смеам на се па пак паѓам у депресија.

Однесувањето додека имам менструација почна да ми еволуира...:S

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Goddess of Chaos напиша:
Абе најлошото ми се дешава, МНОГУ ХРАБРОСТ ДОБИВАМ!Многу глупости правам оти ич не ми сече у моментот....па коа ќе ми поминат црните денови си ја чукам главата у ѕид шо сум правела :icon_lol:Сама си станувам да се расправам со професорот на секои 5 минути, залапувам луѓе зашо тој ден изгледале многу убаво, натаму да не зборам...А ако не правам нешто од тие стфари, паѓам у депресија ама на секој саат почнувам да се смеам на се па пак паѓам у депресија.Однесувањето додека имам менструација почна да ми еволуира...:S
ај кога ке ти дојде кажи ми, да се нашминкам и да излгедам убаво ок?

Инаку менструација, абе единствена причина поради која жалам што сум женско. еее нервоза, болки у кичма, болки низ цел абдомен, ни јадеш , ни пиеш, ни спиеш. незгодно се движиш
и на крај иде некој од машки род и ти нарекува “послаб пол“
АБЕ ФАЌАЈ ПАТОТ

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Ми дојде на 12 на 31 декември-баш денот кога се распуштавме Т.Е зимискот распуст. Знам бев од сабајле и одам во вц и гледам оп... И немам јас кој да ми помогни ја викнав баба, па таа трчаше по влопки па ова па она... Првите неколку пати немав воопшто-3 дена најмногу-тогаш не сум знаела шо е тоа менструација. ПОосле почна вистина, по 5-6 дена максимум ми трај ден денес а болку никогаш сум немала некои силни-можда ме потсегнал некогаш стомакот, али до апчиња, али такви работи никогаш!

Член од
25 мај 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
ja sum ili izrod ili mrtov konj, apsolutno nikogas ne sum pocuvstvuvala bolka a za menjanje raspolozenie da ne pravime muabet, niso interesno ne mi se desava .....:( (ali ne mi teknalo da zalapam nekoj, moze toa ke zapali pa ke se pojavi nekoja bolka-u zabaloto :)) hehhe
marce pozz

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Со ПМС-от немам многу проблеми за разлика од овие вашиве што ве читам :icon_lol: Кај мене проблемот доаѓа откако ќе добијам, со болки во стомак, во кичма, во цицки, во колена, во глава- во се! nervozna:Тие 5 мрачни денови од месецот мразам што сум женско. Додуша, најчесто ме боли само првиот или вториот ден, ама јас сите 5 дена ги мразам. hurt:
Среќа се нашол некој паметен чичко што го пронашол кетопрофенот и го измислил Кетоналот. :se_ molam Знам дека не е здраво, знам дека е премногу јако, ама што да правам, не се издржува болката тој ден, ми се има случено да колабирам од силна менструална болка, да ми се слоши и сл. :(

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
lele ama go mrazam periodot koga imam dobieno! uf!
a dobiv letoto za 7odd. i toa na odmor koga bev... abe ispopaniciv, ednostavno se uplasiv i placev :) hehe sega mi e seto toa smesno ama togas ne mi bese :) prvite 2god. uopste ne me bolese stomak, ne osekjav deka imam dobieno, ama posle toa pa navamu e katastrofa, imam mnogu jaki bolki sto ne mozam da izdrzam i moram da pijam ketonal a stetni se, ama nema drugo care zas sum probala so drugi apcinja i isto kako da ne sum zela lek mi e... i zatoa moram da zemam ketonal.

Kajgana Shop

На врв Bottom