Менструација

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Добив крај на осмо одделение, а болките ми почнаа пред една година, претходно имав нормален циклус. Се имам онесвестувано од болки стопати, сум се „губела”, сум бладала и што уште не.:pos:
Ама ме боли ептен, и тоа не само кога ќе добијам (тој ден ми е смрт) туку и некои 3-4 дена претходно (мојот фамозен ПМС).

Дур имам ПМС сум благо речено ѓавол и секогаш барам некоја ’рчканица, колку да си го истурам гневот.(Мац, извини што ме трпиш :pos:). Лесно се иритирам, се ми пречи и сите ми се криви.

А кога ќе добијам....бетер сум.:)
Прво мора да голтнам неколку Вентори и по 10 минути сум раат. Не чувствувам ама баш ништо.:)
Обично првите два дена ми се со ненормално силни болки, но ми се случило и да ме фати стомак 4-тиот ден.

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Машко сум- не сум баш за на темава, ама морам да кажам од моја гледна точка:
-Вие жените сте неподносливи бо тој период!!!:toe:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
PSYtisfaction напиша:
Со ПМС-от немам многу проблеми за разлика од овие вашиве што ве читам :icon_lol: Кај мене проблемот доаѓа откако ќе добијам, со болки во стомак, во кичма, во цицки, во колена, во глава- во се! nervozna:Тие 5 мрачни денови од месецот мразам што сум женско. Додуша, најчесто ме боли само првиот или вториот ден, ама јас сите 5 дена ги мразам. hurt:
Среќа се нашол некој паметен чичко што го пронашол кетопрофенот и го измислил Кетоналот. :se_ molam Знам дека не е здраво, знам дека е премногу јако, ама што да правам, не се издржува болката тој ден, ми се има случено да колабирам од силна менструална болка, да ми се слоши и сл. :(
Ухухуууууу, среќа моја шо за време на ПМС и афтер иам само психички проблеми! :icon_lol:
Ретко ме фаќа стомак, цицки & кичма никоаш, само глава обавезно...
И едно кафетинче ми е доста.

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
Mene niso ne me boli...duri i ne osekam koa mi doaga...nekat se iznenaduvam ako mi doe pokasno ili porano :helou:

THE_BOSS напиша:
Машко сум- не сум баш за на темава, ама морам да кажам од моја гледна точка:
-Вие жените сте неподносливи бо тој период!!!:toe:
Pa i na vas maskite da vi tece krv ednas mesecno, a nekat i dva pati, da bidete primorani da nosite peleni megu noze, pa da pazte da ne vi pretece....i vie ke bidete nepodnoslivi :nesum:

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Аааабе ајт ќут таму!
Пелени носеле..па шо! Да морате ко бабите ваши во то време да ги шиете,па да ги перите па се останато,ќе ве видев!

Боли, се знај дека боли,ама поарно да имаш отколку да немаш.
Виииди ги ти нив,размазени едни!! :star:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
ja ja.. razmazeni... cccc.... dojdi ti na nase mesto... na ovaa gorestina so pola kilo pamuk megju noze... baska toa si tece i tece...

Член од
6 јули 2006
Мислења
117
Поени од реакции
8
мене ми дојде еднаш во осмо и после тоа уште едно 3-4 пати и од последниот кога ми дојде поминаа 6 месеци мн ми е нередовна сум била на хормонско тестирање и на гинеколог поише пати се е во ред
а инаку имам 17 год

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Mortisha напиша:
мене ми дојде еднаш во осмо и после тоа уште едно 3-4 пати и од последниот кога ми дојде поминаа 6 месеци мн ми е нередовна сум била на хормонско тестирање и на гинеколог поише пати се е во ред
а инаку имам 17 год
Ако толку ти касни, многу е веројатно да си слабокрвна или да не се исхрануваш добро.
Ама не е страшно, додека излезеш од пубертет нормално е да е нередовна.

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Немам некои јаки болки, може малку првите два дена.. но не е ништо страшно.

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Блазеси ви на вас што немате болки...јас во несвест паѓам првите 2 дена,а башка страдам од ендометриоза,за тоа нема лек.Ме клукаа и хормончиња и вакви апченца и онакви апченца и пак ништо.За малце ќе одев и на операција,ама 2 мои колешки лошо си поминаа,немаа болки првите 3-4 месеци само,па после се си се врати по старо.Така сега,си клукам по 1 "Fenadol" првите 3 дена,па се преживува некако.

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Tikvi4ka напиша:
ja ja.. razmazeni... cccc.... dojdi ti na nase mesto... na ovaa gorestina so pola kilo pamuk megju noze... baska toa si tece i tece...

Ало.
Тебе на прекар Тиква те викаа?

По принцип постовите се читаат пред да им контрираш.

Прво, ако не па и јас сум женско,знам како е!
Тоа со горештините сум го искусила сто пати повеќе од тебе,и тоа патувајќи по авиони,возови,метроа,автобуси.
Само не се лигавам веројатно тоа е проблемот.
Така да...тие лекции мене што ми ги држиш,подобро сама научи ги. :smir:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
mA jas mnogu ubavo si gi iimam nauceno,...

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Goddess of Chaos напиша:
Абе најлошото ми се дешава, МНОГУ ХРАБРОСТ ДОБИВАМ!
Многу глупости правам оти ич не ми сече у моментот....па коа ќе ми поминат црните денови си ја чукам главата у ѕид шо сум правела :icon_lol:
Сама си станувам да се расправам со професорот на секои 5 минути, залапувам луѓе зашо тој ден изгледале многу убаво, натаму да не зборам...
А ако не правам нешто од тие стфари, паѓам у депресија ама на секој саат почнувам да се смеам на се па пак паѓам у депресија.

Однесувањето додека имам менструација почна да ми еволуира...:S
Леле ИСТО БРЕ !!! Ептен се понашам ко нездрава во тие денови, се клештам ко ненормална и све што е наведено погоре:)pos2:)

Иначе јас па уопште немам никакви проблеми со тие чуда.
Од коа сум добила па навака баш ништо.
Добро ако не рачунаме дека сум бледа ко мртовец и сите ме прашуваат леле да не сакаш да ти донесам столче да си седнеш, да не ми се онесвестиш (А јас па уствари полна со живот во мене, способна да идам во ринг да боксувам:pos2:) ...

Имам другарки по инекции одат, еве и по форум читам апчиња пиете, а јас па никаков симптом чоече, ни ПМС, ни болки, ни нервози, ни бутур ...

Кога добив прв пат, искрено не ни памтам кој датум беше, некој си август знам оти лето беше во 6то (не ни е битен датумот уствари) исто ништо не осетив ... Не бев созреана за такви ствари и се што правев тој ден беше спиење, психички се припремав демек и коа станав знам рачунав колку дена во годината ќе ми бидат ‘‘црвени‘‘, а колку денови ќе можам слободно да се бесам по црешата (нели лето беше, дете бре :pos2:) ...

И после тоа веќе сето ова го сфаќам како обврска и не ни приметувам многу кога и како ми се тие денови ...:bil:

Angelwings

I'm a super girl and super girls don't cry
Член од
27 мај 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Леле јас не осеќав ништо. И сега 3месеци немам добиено. Нема да е ништо страшно. иначе ко ке добиев се кезев ко ментална. сега немам добиено и секој ден ми е таков. ке почнет ментална да ме викет

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Менструација - по некоја логика е цената која ја плаќаат жените за тоа што имаат поинтензивен оргазам од мажите.
Менструација (биолошки) - Драматично менување на хормоналниот баланс во организмот поради кој нормалното функционирање на скоро сите органи вклучително и целиот нервен систем заедно со Мозокот можат да бидат погодени. Промените во во нормалното функционирање на тие органи се манифестира во вид на болки пад на притиско, колабирање, тотално ннепредвидлив начин на однесување. Со еден збор доживување кое за среќа или несреќа машките единки на видот Homo sapiens никогаш нема да бидат во состојба да го доживеат.
Еве една доста интересен можеби и млаку навредлив аспект на жените и менструацијата од страна на еден мој не така многу интелегентен познаник:
Кое е тоа животно кое секој месец по седум дена крвари и останува живо?

Kajgana Shop

На врв Bottom