knigi za na medicina ima...ama...sega po noviot sistem EKTS ke vidite ili se kopii nekoi skripti...da ne recam bezveza...a ako sakas da naucis imas knigi koi kako tradicija site ucele od niv mislam poranesnite generacii...a ne ovie sto sakaat da bidat doktori so neotvoren Guyton ili Robbins...taka da tvoe pravo e dali ke ucis za da naucis ili za da polozis...za ednoto ima knizista a za drugoto skripticki ...ako treba nesto jas sum 4ta god kazi pozdrav i mnogu sreka....100% ovie tri godini ke gi pominis vo pizami :nesvest:Сакам да прашам и во Скопје на медицина и во Штип,ќе купуваме книги за учење или ќе имаме некои скрипти и така натаму?
Хехех,па и треба да не плаши,медицина не се завршува во кафич.Абе немој да не плашиш, видија))
5, posle specijalizacija plus, kakvi 3.Хехех,па и треба да не плаши,медицина не се завршува во кафич.
А,чекај сега,студиите 3 години ли се? Па потоа има специјализација?
Оти знам претходно беа 5 години? Ајде поинформираните нека кажат и дали ќе биде исто и на штипскиот универзитет за општа медицина?
На веб страницата има објавено програма до 6 семестар,па затоа ме зачуди,а и девојката погоре кажа „тие 3 години 100% ќе ги поминеш во пижами“..5, posle specijalizacija plus, kakvi 3.
studiite ti se 5 godini i plus 6ta godina cela godina e praxa koja sto moras da ja odis za da diplomiras...dobro e sto nema diplomsa a posle toa ima specijalizacija koja po novite zakoni kako sto imam slusnato i procitano e minimum 4 godini...vsusnost poveketo se 4godini a nekoi od hirurgiite se shushka deka se 6 godini..ama dodeka zavrshite mn raboti ke se smenatХехех,па и треба да не плаши,медицина не се завршува во кафич.
А,чекај сега,студиите 3 години ли се? Па потоа има специјализација?
Оти знам претходно беа 5 години? Ајде поинформираните нека кажат и дали ќе биде исто и на штипскиот универзитет за општа медицина?
Да,во право си,не се знае што ќе се случува следните 5 години.studiite ti se 5 godini i plus 6ta godina cela godina e praxa koja sto moras da ja odis za da diplomiras...dobro e sto nema diplomsa a posle toa ima specijalizacija koja po novite zakoni kako sto imam slusnato i procitano e minimum 4 godini...vsusnost poveketo se 4godini a nekoi od hirurgiite se shushka deka se 6 godini..ama dodeka zavrshite mn raboti ke se smenat
ne ve plasam...vi kazuvam akko sto e
за анатомија немаа совети...хахаха...уци припои тие ти се највазни...нормално елементите на коската ама тие од многу учење нема ке си ги запамтиш а најмногу ти требаат припои и обавезно која е коската лева или десна оти затоа дирекно паѓаш а мног е убаво да си учиш со цртање да ги црташ коските и од атласот прецртувај кај се припојуваат мускулите......тоа е тоа....и секако најдобро е ако имаш коски на нив да уцис нека се и пласточни ама какви било....и на коски да повторувашДајте совети за анатомија некои од постарите колеги. Иначе јас имам веќе наредната недела колоквиуми и сум бааги исплашена од анатомијава. Не очекував толку експресно. Ама тоа ти е, ете почнав да ги сфаќам докторите