Медитација

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
„Не-Ум“ за Ошо, а јас го нарекувам состојба да „не-мислиш“.
Кога некој ме праша што е медитација, имам навика да одговорам...тоа е да „не-мислиш“...и се кинам од смеење кога му ја видам фацата.
Обично сакаат да ми одговорат дека човек мора да мисли, дека мислењето е најбитно на светот, дека требе да мислиш за да бидеш паметен....
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav’n of Hell, a Hell of Heav’n

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Синхронизација брате, а баш сакав прееска да ти кажам да ми пуштиш од овие твоиве тракици мелодично добри...:)
Хахахах еве уште една...ја нема на јутуб....малце е deep ама нема да прави проблем :D
http://www.melodycenta.com/flash_player/flash_black.php?type=1&id=7276086
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 02:41 ---
Oва да го слушаш ти е чиста медитација хахаххахх.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Реално гледано несакам да ја покварам темата само да се изјаснам.

1. Медитацијата е за богати луѓе. ( демек да се рече извшуваат самсорт некои активности кои нели изгледаат по кралски и филмски )
2. Луѓето што медитираат се претежно педери. ( сакав да отидам во Комаја или Кумаја не ми текиња пред 3-4 години со другарка демек ај дојди ја надеж дека ќе ја ќарам, отидов таму... се педери и безрбетници нит се знае кој е маж нит жена, ја отерав и нејзе и сите... )
3. Од горенаведеното заклучуваме дека луѓето се сексуално со отворен ум, и доаѓаме до тоа дека се прават оргии во истите здруженија. Недајбоже некоја да ми биде жена од таму.

и 4. Најдобра медитација се пари, такво општество дојде што ама незнаеш како ќе си го откријам внатрешниот мир на бахамите, ќе ги отворам сите чакри, а тие што нема да ги отворам ќе ги отвори масерката.
Јебеш медитација у барака од на тито времето, што зидовите ми се од картон го слушам комшијата од преку улица како прди ја ќе наоѓам внатрешни мирови ...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Реално гледано
Јебеш медитација у барака од на тито времето, што зидовите ми се од картон го слушам комшијата од преку улица како прди ја ќе наоѓам внатрешни мирови ...
Ili u novokompniranite knafuzgradi kade nedajboze se sopnes i so glaa ucukas zid ke uletas kaj komsijata.

Ignorance is bliss. :)
Ali, Anfemice meditacija e prava stvar za onie sto sakaat da ja upraznjavaat.

A blessed are the meek/ignorant/dzurzdefci/doremifasolofci for they shall inherit the heavenly kingdom

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Стари, ти си медитирал?
Не ме викај стари мор небричено :)

Да, сум, неќеф ми стана и неќеф ми е.
Или мојт грешно сум праел.